Legyőzni az elmúlt évek démonjait

Bármennyire is szeretnénk elhessegetni a gondolatot, azért múlt héten kicsit újra felsejlett bennünk az utóbbi szezonok keserű emléke, pláne ha még a statisztikára is rátekintettünk: a legutóbbi hat bajnokin már a negyedik (!) döntetlent sikerült elérni, ráadásul újfent előnyből. Ezen a szérián kell nagyon sürgősen változtatni, egyúttal 2020-ban el kell kezdeni megvédeni azt a hazai pályát…

A feladat végrehajtására megfelelő alanynak tűnik a Cagliari, akiket szűk két héttel ezelőtt egészen simán sikerült búcsúztatni a Coppa Italiából. A szárdok azóta sem szárnyalnak, és igazából jelenleg nem sok nyoma van annak a Nainggolan-vezette együttesnek, amely néhány forduló erejéig még a BL-helyet is ostromolta. Mindazonáltal nyilván nem számíthatunk könnyű meccsre, egyrészt a Maran együttesében rejlő potenciál (Simeone, Rog, Nández és Joao Pedro nevei példának okáért nem hangzanak rosszul), másrészt az elmúlt hetek buta pontvesztései miatt.

Ha már elmúlt hetek! A Mercato nyitása óta két focista csatlakozott hivatalosan a kerethez (Ashley Young és Victor Moses), közülük a hírek alapján a Manchester United volt csapatkapitánya ma már a kezdőben is találja magát, az eltiltott Candreva helyén. Egy gondolat a januári történésekről: igazából ha nem bíznánk ennyire Conte és Marotta szaktudásában, már biztosan sokkal nagyobb lenne a felzúdulás, lévén nem igazán első vonalas sztárok érkeztek, finoman szólva. Viszont talán joggal gondolhatjuk, hogy ez a szakmai stáb tudja, mit miért csinál, így a bejövő mellett az eladási oldalt (Lazaro, Politano, Vecino?) is könnyebben tudjuk (fogjuk) megemészteni (idővel).

A kezdőcsapatról: a már említett Young mellett úgy tűnik, Borja Valero és Bastoni is a pályán lehet fültanúja Manganiello első sípszavának. Előbbi Brozovic múlt heti sérülése (ami szerencsére sokkal kevésbé komoly, mint amiről az első hírek szóltak) miatt némiképp várható volt, utóbbi azért valahol érdekes. Godín személye, tapasztalata és játéktudása természetesen nem megkérdőjelezhető, de a múlt heti cseréből is joggal következtethetünk arra, hogy Don Antonio jobban kedveli a fiatal olaszt a védőhármasban, mint az uruguay-i legendát. A góllal pedig lényegében kaphatott is egy kis önigazolást – más kérdés, hogy utána a kapott találatban benne volt kicsit az Atalantától érkezett üstökös. Egyébként szemre is úgy tűnik, hogy a csapatjátékra és szerkezetre jobb hatással van, ha de Vrij bal oldalán nem egy ellentétes lábbal ügyesebb futballista játszik, tehát hosszú távon biztosan ez lesz a jövő. Most mondjuk úgy tűnik, a jelen is ez.

 

Hosszú-hosszú éveket Inter-mezben, Alessandro!

 

A jelen, amiben épp reménykedünk, hogy egyrészt nemsoká kapunk egy léleknyugtató győzelmet, holnap pedig orvosira jelentkezik egy futballista, akinek szerződtetése újabb jelzés lenne/lesz mindenki felé – számunkra igen pozitív értelemben.

Várható kezdő: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Biraghi, Sensi, Borja Valero, Barella, Young – Lukaku, Martínez.

A 12:30-kor kezdődő mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.