Lenni, vagy nem lenni

Viharos napokon van túl az Inter drukker és bár  szívünk harcedzett, úgy tűnik, mindenre azért Mi sem vagyunk felkészülve. Nekem személy szerint az EL-hez sincs idegrendszerem, de ami ennél is szomorúbb, hogy eddig nagyon úgy tűnik, a játékosoknak sem lépi túl az ingerküszöbét a kontinens második legfontosabb sorozata. Ha ma sem erőltetik meg magukat, elbúcsúzhatunk Európától. ELmondhatatlanul fontos ma nyerni.

Az elején rögtön egy bocsánatkéréssel kell kezdenem, mert elmaradt az értékelő, amit eleve egy podcast formájában akartunk tálalni és bár szimplán írhatnék annyit, hogy technikai problémák miatt van a csúszás. Ha azonban őszinte akarok lenni, besültem a sóherségemmel és bizony a 900ft-os mikrofon nem ütötte meg a kellő színvonalat, márpedig még egyszer nem volt pofánk szar minőséget elétek tálalni. A mostani helyzet az, hogy még legalább egy hetet kell várnotok arra, hogy szarrá oltsuk Wanda Narát -a magyar Szabó Zsófit az Index szerint- és Mauritot podcast formájában. Talán kibírjátok addig az orgánumunk nélkül.

Térjünk is rá a mai meccsre. Miután Sunásék rapporta hívták Frank De Boert, hogy még egyszer ne merje a BLASZ III-as csapatot felküldeni, minden valószínűség szerint fullos csapattal állunk fel a Southampton ellen. A Sky szerint marad a 4-3-3, de ezúttal Banega nélkül, de Gnoukurival, míg elöl Éder kerül be Perisic helyett, de ezen kívül a hétvégén látott brigád lép pályára.

Az ellenfélről annyit, hogy becenevük Szentek, mindenki összekeveri őket a Sunderlanndel és nagyjából kétévente lerabolja őket a fél Premier League mert egy rahedli jó játékos kerül ki az utánpótlásukból, vagy épp csak szimplán jól igazolnak. Mondjuk Taiderrel pont mellényúltak.

taider-southampton.png

Jelenleg például Rolkóval a közös kedvencünk az Dusan Tadic, akit szívesen látnánk, ha Perisic tényleg menni akar, márpedig nem zörög a haraszt ugyebár. És ha már ilyen szempontok alapján figyeljük az ellenfelet, érdemes lesz figyelni a védelemben Virgil van Dijk játékát is, aki Jamie Redknapp szerint a Barcába is beférne. Egyetértek.

A Soton első meccsén simán verte a Sparta Prahát otthon, majd ők is besültek az izraeli csodacsapat a Beer Sheva ellen, de legalább egy pontot eltudtak csípni. Nekünk nincs mit számolgatni, menni kell előre és megpróbálni, azt ami 2006-ban összejött a Bajnokok Ligájában. Akkor a Sporting és Bayern München ellen vesztettük el az első két meccset, de végül összejött továbbjutás.Hátha...

TV: Digisport 1