Bajnoki a menetrendszerű balhé árnyékában

Ritkán mondok olyat, hogy jól jött a szünet a bajnokságban, de hiába a biztató játék és a javuló forma, azért az EL-lel súlyosbított római vereséget feldolgozandó, pont időben érkezett a halálosan unalmas válogatott pauza. A nagy rohanás és érzelmi hullámvasutazás után kicsit leülepedhetett mind de Boerban, mind a játékosokban, mind a szurkolókban a viharosra sikerül augusztus-szeptember, az energiatartályokat feltöltve újult erővel vethetjük magunkat a bajnoki felzárkózásba, kezdésnek a Cagliari ellen.

Azért kifejezetten szórakoztató egyik nap elkezdeni, majd másnap befejezni a beharangozót, mert pillanatok alatt változhat a helyzet – főleg ha Icardiról van szó – és dobhatom a kukába az előző napi gondolataimat. Konkretizálva: ennyit a konszolidálódott hangulatról. A héten megjelent szappanopera-szerű összeesküvés-elméleten még jót röhögtem, miszerint a Messi vezette Messi-klán jóban van Maxi Lopezzel, ezért nem válogatott Icardi (a teljes sztorit megtaláljátok a hamarosan polcokra kerülő „A kék-fekete ötven árnyalata” című regényben). Viszont a napokban megjelent ennek az idiótának az önéletrajzi könyve, ami kicsapta a biztosítékot a Nordnál – teljes joggal (ITT a sztori magyarul, köszönhetően az Azzurrinak). Azt nyugodtan elengedjük, hogy 23 évesen miért jelenik meg valakinek önéletrajzi könyve, ebbe az irányba halad a világ, amiből pénzt lehet csinálni, abból pénzt csinálnak.

Nyilván nem Mauro írta a könyvet. Elmesélte valakinek az élettörténetét kis színes sztorikkal, az a valaki pedig papírra vetette. Idáig nincs semmi gond. Viszont azt fel nem foghatom, hogy a picsába jelenthet meg úgy egy könyv, hogy valaki, akinek az IQ-ja mondjuk nem egy tavirózsa szintjén mozog, el ne olvassa, és szóljon, hogy „Öreg, ki fogod ezzel a résszel akasztani a szurkolókat, húzzuk ki” ?! Mondanám, hogy ez a menedzser dolga lenne, vagy legalább az, hogy leakasszon egy kommunikációs szakembert. Ja, hogy Wanda a menedzsered? Gratulálok, barátom, te hülyébb vagy helyből, mint más nekifutásból.

Na, hogy a két csapatról is essen szó. Nálunk releváns sérült nincs, Brozovic megbűnhődött, így visszakerült a meccskeretbe. Kezdeni mondjuk nem nagyon fog, mert ő csak EpicBrozo, Joao Mario meg egy isten, de legalább nem csak hulladékokat tudunk beküldeni a padról, ha úgy alakul. Problémát egyedül az okozhat, hogy a dél-amerikai különítmény, Miranda, Murillo és Medel csak pénteken ért vissza a VB-selejtezőkről, így kérdéses, hogy fejben mennyire tudtak visszaállni az európai időzónára, illetve mennyire tudták kipihenni az ide-oda repkedést.

A Cagliari legutóbbi látogatása elég kellemetlenre sikeredett, konkrétan a szart is kiverte belőlünk Zemanlandia (Mazzarri koporsójába meg az első szögeket bele). Emlékszünk még erre?

zemanlandia.png

Azóta persze már nem Zeman az edzőjük, így valószínűleg nem fog minden játékosuk a kapussal együtt támadni. Ismerősök vannak dögivel, Storari, Tachtsidis, Padoin és Sau is kezd, Boriello meg a padról beszállva gondoskodhat számunkra a vasárnap délutáni agyfaszról. Mondjuk annyira nem tartok tőlük, iIdeje lenni szintet lépve nem gólt kapni, és 90 percet dominálva lehozni hazai pályán egy sima meccset.

Inter-Cagliari, 15.00, TV: Digisport 2

Hivatalos kezdőcsapatok:

Inter (4-2-3-1): Handanovic – Ansaldi, Miranda, Murillo, Santon – Medel, Joao Mario – Candreva, Banega, Perisic – Icardi

Cagliari (4-3-1-2): Storari – Pisacane, Ceppitelli, Alves, Murru – Munari, Tachtsidis, Padoin – Di Gennaro – Sau,. Melchiorri