Teher nélkül?

A Fiorentina utóbbi időben látott igen komoly bénázásának köszönhetően vasárnap estére eljutottunk odáig, hogy egy győzelemmel be lehet biztosítani a negyedik pozíciót, ezzel lényegében tét nélkül játszhatna a csapat az utolsó két fordulóban. Persze nyilván ilyenkor szokott jönni a meghökkentő vereség, amire igazából van is sansz a Simone Inzaghival hellyel-közzel magára találó Lazio otthonában – mi azért ezt nem szeretnénk, több okból sem. 

Az idény végéhez közeledve kezdenek sokasodni az átigazolási szezon hírei, és ahogy a bevezetőben is említettem, nagyjából már lehet is ezekre és a keret csinosítására koncentrálni. Óriási balféknek kell lenni ahhoz, hogy innen elbukják Icardiék az EL-főtáblát, a dobogónak pedig már szintén nincs realitása sajnos, ahogy ez keserűen már fordulókkal ezelőtt meg lett jövendölve.
Szinte ugyanaz a helyzet szurkolói szempontból, mint egy héttel ezelőtt, azzal a különbséggel, hogy most egy rangadószerűségen kell kifutni a fiúknak az Olimpico gyepére, ráadásul a vendéglátókkal még akad egy komoly elszámolni való is a karácsony előtti történések végett. Sokan (köztük én is) a szezon fordulópontjának tekintik azt a keserű estét, mikor is Mancini indokolatlanul barmolt bele egy olyan csapatba, ami azokban a hetekben éppen elkezdett működni. Nehéz ezt megbocsátani így pár hónap távlatából is…

Aki számít, mindenki a fedélzeten van, ebbe a kasztba ugye Ljajics már nem tartozik bele sajnos. Ő nem lett nevezve sérülés miatt, ezzel együtt azt szinte biztosra vehetjük, hogy az ő opciója nem lesz érvényesítve a nyáron, így várhatjuk, az elkövetkező években melyik csapat színeiben fogja bosszúból szopatni az Intert.

Más sérült illetve eltiltott nincs, így nagy valószínűséggel az utóbbi hetekben-hónapokban játszatott 4-2-3-1-et láthatjuk majd a pályán, állandósult(!!!) emberekkel. Azért is érdemes hangsúlyozni utóbbi tényt, mert az igaz, hogy a BL-indulás kicsúszott a kezek közül, de a márciustól látott Intert legalább már nem fáj nézni az őszihez képest, ennek pedig alappillére az, hogy megtalálta kezdőcsapatát mesterünk. Sok új érkező ide vagy oda, akkor is fájdalmas belegondolni, hogy a szezon nagy része elment (agyatlan?) kísérletezgetéssel, ahogy Mancio második regnálásának nagy része is erről szól ugye.

Mindazonáltal háromnegyed 9-től jó esélyeink vannak a visszavágásra, csak azt kell mutatni, amit az utóbbi néhány rangadón láthattunk, hangsúlyosan gondolva itt a kontrajátékra, amiben óriási előrelépés látható az elmúlt évekhez képest.
Candreva, Biglia és Keita lehetőleg ne most mutassa meg, miért akar rájuk nyáron nagy összeget költeni a menedzsment.

Várható kezdő: Handanovic – Nagatomo, Murillo, Miranda, D’Ambrosio – Kondogbia, Medel – Perisic, Jovetics, Brozovic – Icardi.

Digi Sport 1 20:45-től élőben közvetít.