Finálé

Itt a harmincadik forduló és Rómába látogat szeretett csapatunk, ahol nagyjából el is dől a sorsa. A két csapat formáját tekintve nem nagyon áltathatjuk magunkat, itt nekünk csak egy eredmény elfogadható. Az előjelek nem túl biztatóak, de remény mindig van.

Őszintén szólva, a torinói rettenet után egyáltalán nem számítottam arra kisebb fajta feltámadásra, amit produkált a csapat kezdve kupavisszavágóval. Azóta simán legyaktuk a botrányos szar Palermo és sikerült lekínlódni a Bolognát is otthon, hellyel-közzel stabilizálva Mancini állását. Azért csak hellyel-közzel, mert ma egy esetleges vereséggel már igen nehéz lesz kimagyarázni, hogy 8 fordulóval a vége előtt elúszik a dobogó. Másképp fogalmazva: a szezon előtt kristálytisztán megfogalmazott célt nem sikerül teljesíteni. Nem az utolsó fordulóban, nem 2 körrel a vége előtt egy olyan meccsen, ahol mindent véd az ellenfél kapusa, hanem 8 forduló és 24 megszerezhető pont mellett sem marad semmi realitás. Hiába a hangzatos nyilatkozatoktól, hogy harmadik hely ide vagy oda, Mancinivel képzeli el a vezetőség a folytatást, meg hogy nem lesz ez a meccsdöntő fontosságú. Lófaszt.Ma vagy nyerünk vagy kuka az idény.

Egy győzelem igen komoly lökést adhatna, de nem nagyon látom, hogy miért is foghatnánk meg ezt a Romát. Bombaformában vannak, ami a Serie A-t tekintve egy laza 8 meccses győzelmi szériát jelent, Spalletti szépen összerántotta a csapatot, ahogy arra számítani is lehet, plusz a hamvaiból feltámasztotta El Shaarawy-t, így ők már felfelé tekintgetnek, lesik a lehetőséget a Napoli beelőzésének.

Nálunk megsokasodtak a hiányzók, elrontva ezzel csabinterék kezdőt eltalálós játékát. Icardi és Jovetics sérült, Palacio eltiltott, valamint Kondogbia sem épült fel teljesen, így nagyon nem is tud variálni a kezdővel kapcsolatban. Nagyjából annyi a kérdés, hogy 4-3-3 és Felipe Melo, vagy 4-2-3-1 és Biabiany, valamint a sebesség lesz-e a nyerő. Nagatomo már az őszi meccsen is kezdett, pedig addig relatíve parkolópályán volt, nincs az az Isten, hogy ma megússzuk. D’Ambrosio és Miranda helye fix, mint egy elment mix, Murillo és JJ között mondjuk vacillálhat a Mister. Hardcore arcoknak egy meglepetés tipp a játékhoz: Ljajics kimarad, Brozovic kezd a két vadállattal, Éder mellett pedig Perisic és Biabiany játszik, nyilvánvalóan a kontrákra és a két említett úriember futógyorsaságára apellálva,.

Én úgy gondolom egyébként, hogy nem a vereség a legrosszabb kimenetel, hanem a döntetlen. Ugyanis, ha döntetlen lesz, akkor Csokonait idézve megmarad a „…csalfa, vak remény, kit teremt magának a boldogtalan, s mint védangyalának, bókol untalan.” * Hiszen ez tényleg hamis remény lenne, a két csapatot elnézve az 5 pont túl sok, ellenben arra „jó”, hogy legyen miben reménykedni, illetve Mancs is megtarthatja az állását akár jövőre is. Én ebből köszönöm, de nem kérek.

„… Csak maradj magadnak! Bíztatóm valál, hittem szép szavadnak, mégis megcsalál.” **

Roma-Internazionale, 20.45,  TV: DigiSport 1

Várható kezdőcsapatok:

Roma (4-3-3): Szczesny – Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne – Nainggolan, Keita, Pjanic – Salah, Diego Perotti, El Shaarawy

Inter (4-2-3-1): Handanovic – D’Ambrosio, Miranda, Murillo, Nagatomo – Medel, Brozovic – Biabiany, Ljajics, Perisic – Éder

* , ** : Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez