Jelmezes főpróba

Kit érdekel a Hellas Verona elleni csörte, mikor legközelebb a kuzinokkal csatázunk a milánói derbin? Még akkor is ha idegenben játszunk, Shakespeare kedvenc olasz városában, ahol a Két veronai nemes, valamint a Capulet és Montague család viszálykodása is történik? (Bár utóbbi korai verziójában eredetileg Siena városa a helyszín, de mára ennyit az irodalomtörténetről.) A szezon azon szakaszában járunk, mikor az érdeklődésünk az ilyen csapatok elleni mérkőzéseken, finoman szólva is gyatra.

Lássuk a szereposztást! INTER: 1 Handanovic – 33 D’Ambrosio, 23 Ranocchia, 15 Vidic, 5 Juan Jesus – 13 Guarin, 18 Medel, 77 Brozovic, 88 Hernanes – 8 Palacio, 9 Icardi.

Meglepődtünk? Nem. Nem nagyon. Csak egy kicsit. JJ mint bal oldali védő még mindig kicsit életidegen, Guarin és Medel most sem pihen, Kova, Shaqiri, Podolski és Nagatomo padozik. Némelyik magyarázható és elfogadható, néhány kevésbé. De mit értek én a lovakhoz?

A túloldalon a szereplők a következők. HELLAS VERONA: 1 Rafael – 26 Sala, 2 Rodriguez, 18 Moras, 3 Pisano – 8 Obbadi, 77 Tachtsidis, 10 Hallfredsson – 21 Gomez, 9 Toni, 11 Jankovic.

Semmi eget rengető, lehetett tördelni az ujjainkat. Vajon a korkedvezményes nyugdíjhoz már közel álló Toni elkeserít –e minket? Irány a színpad!

Csak semmi drámázás, a csapat jól kezd. Önmagához képest mindenképpen. Nem azt mondom, hogy bedaráljuk a Hellast, de szervezettnek tűnik a brigád. A tizenegyedik percben pedig már nálunk az előny. D’ambrosio előtt lecsücsül és „megsérül” Tachtsidis, passz Palaciohoz, labda középre, Icardi érkezik, gól. Kis értetlenkedés és reklamálás hazai részről, mivel a veronai védők megálltak a vélt sérülés miatt. Teszem hozzá csak csendben, Tachtsidis végigjátszotta a mérkőzést, lapozzunk. Sokat. Merthogy a következő fél órában nem a csapatok, hanem a játékvezető színezte a meccset, kisárgázva Brozovicot és Guarint a Milan elleni derbiről. Bravissimo! Vége az első felvonásnak!

A szünet után gyorsan jött a csúcspont. Hernanes indult meg (már nem először), balra kiadta a labdát Icardinak aki középre passzolt, és Palaciot újra főszereplőként ünnepelhettük. Régen látott állás az eredményjelzőn, kettővel vezet az Inter. Majd jött a szokásos forgatókönyv, feltámadt a Verona. Handanovic eddig apró mellékszerepet kapott csupán, a hatvanadik percben viszont kilépett a fényre, és Obbadi lövését, majd a duplázást is védte. Negyed óra múltán Vidic bakizott(?) egy aprót, büntető a hazaiaknak, amit a korelnök Luca Toni vállalt. Nem tudni ki súgott neki, de a jobb alsó felé tüzelt, Handa pedig pont arra járt és kiütötte. Az Inter „rendezője” cserélgetni kezdett. Hogy, hogy nem, Kovacic kapott tíz percet, Gnoukouri szintén, Felipe megduplázta pályára lépéseinek számát, ám ez percekben szinte alig volt mérhető. A ráadás aztán hozott még egy öngólt, D’Ambrosio beadásába Moras ért bele tragikusan, ez volt számunkra a happy end!

Némi dráma, egy kis vígjáték, néhol tragikomédia, de a vége jó! Jövő héten más szereplőkkel újranézzük, reméljük akkor vastapssal. Függöny!

Handanovic: Az első félidőben néhány kósza beadás jutott neki, aztán később akadt védenivalója is. Bőven!

D’Ambrosio: Rengeteget dolgozott, felért a támadásokhoz, veszélyes beadások. A mezőny egyik legjobbja.

Ranocchia: Semmi különös, nem hibázott. Vagy ez nála már különös?

Vidic: Nem dolgoztatta meg túlságosan a Verona a védelmünket, neki sem ez volt a legdolgosabb kilencven perce. Az összehozott tizenegyest pedig nem írom be neki.

Juan Jesus: Nincs jó formában, ezt Mancini azzal tetézte, hogy nem a posztján játszatta. Felejtsük el!

Guarin: Fáradt, túlhajszolt, pihentetni kéne. A Milan ellen kimarad, a Roma ellen már játszhat. Jó ez nekünk?

Medel: Nincs a posztjára senki más. Amíg bírja (60-70 perc) addig őrületes munkát végez, utána a középpályás védekezésünk nulla. Ez történt most is.

Brozovic: Nem ügyetlen, de úgy el tud tűnni hosszú percekre. A Milan ellen ő sem lesz.

Hernanes: Na ez az a Hernanes akit mindig látni szeretnénk. Csak szuperlatívuszokban lehet jellemezni a játékát. A meccs embere!

Palacio és Icardi: Mindketten gól plusz gólpasszal tudták le a mai meccset, Palacionak még kapufája is volt ráadásnak. Minden héten ezt szeretnénk.

Kovacic: Nem lesz ennek jó vége. A Milan ellen a hiányzók miatt talán kezdeni is fog, de bátran kijelenhetjük, hogy nem ő Mancini kedvence.

Gnoukouri: Ügyes kis gyereknek tűnik, remélem nem utoljára láttuk.

Felipe: Időhúzásra tökéletes volt a cseréje.

Mancini: Ki vagyok én, hogy Roberto munkáját kritizáljam? Guarin és Medel miatt talán. Nem kellene kizsigerelni őket. JJ a szélen? Ne már! A Milan ellen sok hiányzó a középpályán, utána meg rögtön jön a Roma. Most légy okos Roberto!