Johnny, bocsáss meg!

Amikor 6 év után, Maicon személyében távozik az egyik kedvenc játékosod és egy olyan veszi át a helyét, aki kezdetekben a mémgyárosok célpontja, nevetség tárgya, a lejtmenet megtestesítője, akkor könnyedén tudatosulhat benned a tény, hogy szeretett klubod nagy bajban van. Viszont ha ugyanez a játékos, aki csak azért maradhatott a csapatodban, mert a kutyának nem kellett nyáron, összekapja magát, fittyet hány minden kritikára az őt ért gúnyokra, és szívét-lelkét kiteszi a pályára, akkor nehéz lesz őt nem szeretni. Levél Jonathan Cícero Moreirának.

„Kedves Johnny!

Tudom, hogy volt idő, amikor nagyon haragudtál ránk. Nevettünk rajtad ha hibáztál, gúnyolódtunk akkor is, ha netán valamit jól csináltál. Fogtuk a fejünket és sokasodtak a kérdések: „tényleg Te fogod pótolni a mi Maiconunkat? Komolyan, te szaladgálsz majd a San Siro szent gyepén fel, s alá, miközben elődöd 6 éves ittléte alatt ikonná vált?”

Tudjuk haver, nem esett jól. Miközben a nyári szünetek alatt szürcsölted a sört a Copacabanán, addig a világ Interes közössége azon imádkozott, hogy Branca adjon el téged az első érdeklődő klubnak, akár 3 zsák szotyiért is.

Tudom, Johnny nagyon rosszul esett ez neked. Megértem.

Aztán nyáron valami megváltozott. Jött ez a Mazzarri nevű fickó, a hülye 3 védős rendszerével, és miután nem tudott eladni az a szerencsétlen Branca, Zanetti pedig még épp a rehab kellős közepén volt, így hirtelen alapember lettél.

Nagy lehetett rajtad nyomás.

De végtére is elbírtad a terhet, és meccsről meccsre egyre magabiztosabb lettél. Fokozatosan helyreállt megcsorbult önbizalmad, Mi pedig láttuk, hogy lelkes vagy, hajtasz, küzdesz az utolsó percekben is, egyre inkább elfogadtunk, sőt befogadtunk. A Fiorentinának lőtt gólod után, talán kijelenthetem a többi szurkolótársam nevében is, hogy megszerettünk, és ez azóta sem változott.

Immáron közénk tartozol barátom.

Amerikaiasan fogalmazva, eszemben sincs felpattanni a Jonathan ’bandwagonra’, csak azért mert a tegnap estéd jól sikerült, hiszen az utóbbi hetekben finoman szólva sem voltál formában.

Végül is jobb, ha őszinték vagyunk. Barátok, testvérek között a legfontosabb az egyenesség, szóval mondjuk ki: szilveszter óta nem sok értékelhető megmozdulásod volt.

De tegnap ismét megmutattad, hogy van benned kurázsi. Tudsz cselezni, passzolni, gólt lőni, és ami a legfontosabb, lelkesedni. Jó volt látni rajtad a gyermeki örömöt a második gól után. Jobb is, hogy nem passzoltál, az a gól járt neked.

De ha már őszinteség. Tudod Johnny, mi elsősorban Interisták vagyunk, akik azt szeretnék, hogy imádott csapatuk minél jobb legyen. Talán Te sem sértődsz meg, ha azt mondom, hogy egy igazi, erős, Grande Interben, ami reméljük, pár év múlva visszaköszön ránk, te nem lehetsz alapemberEgy lelkes, kiegészítő igen, de fix kezdő aligha.

Talán nem ez lenne a legszebb lezárása a levélnek, hogy a tegnapi estéd után mégis kritizállak, így csak megpróbálok úriember módjára elköszönni, és egy szép számot küldenék neked, és mindenkinek, aki szeret téged. 

Köszönjük Johnny, végül is Te minden pénzt megérsz nekünk.

Üdvözlettel: Nerazzurri blog, Cambiasso19.”

Értékelő

Handanovic– Magabiztosan játszott, 4 védést mutatott be. 6,5

Campagnaro– Ez már inkább hajazott a szezon eleji jó formájára, mint sérülése után pocsék teljesítményeire, bár túlértékelni sem akarom, mert nem volt különösebben nehéz dolga. 6

Ranocchia– Ő kezdett Samuel helyett, nyilván Mazza úgy gondolta, hogy hatékonyabban tudja majd őrizni Luca Tonit, mint az argentin. Igaza volt, egy csúnya hibától eltekintve, remekül játszott. 7

Rolando– Az első játékrészben volt pár furcsa megoldása, persze összességében rá sem lehetett panasz. 6

Jonathan– Man of The Match. 8

Guarín– Aktív volt, ezúttal az akarással sem volt probléma, viszont szokás szerint nagyon pontatlanul játszott. 5,5

Cambiasso– Tanári módon fogta össze a középpályát és igazgatta társait. 6,5

Hernanes– Egyre inkább úgy érzem, hogy megtaláltuk Sneijder utódját. Csodálatos volt a szabadrúgása, illetve a második gól előtti passza is. 6,5

D’Ambrosio– Színtelen, szagtalan volt a játéka sok vizet nem zavart. 6

Icardi– Kis híján góllal nyitott, ám fejese ismét a kapufát csattant. Ezután viszont alig lehetett észrevenni. 5,5

Palacio– Jonathan meglövette vele szokásos gólját, ezután pedig remekül segítette társait védekezésben. Nagy melót végzett a pálya mindkét végén. 6,5

Cserék:

Zanetti– D’Ambrosio helyett állt be, 20 perce játszhatott, de semmi extra. Indul a visszaszámlálás… 6

Kovacic– Negyedórát kapott, de jól használta ki ezt a kevés időt is, volt pár szép megmozdulása. 6

Kuzmanovic– –

Vezetőedző:

Mazzarri– Remekül összekapta a védelmet, a Juventus elleni vereség óta már negyedik alkalommal ússzuk meg kapott gól nélkül. 6,5