Bravúrra várva

Ma este Firenzébe látogat kedvenc csapatunk, célja pedig nem lehet más, minthogy megszakítsa botrányos idegenbeli formáját és négy vereség után legalább egy pontot megszerezzen. Persze, még tévedésből sem mi vagyunk az esélyesek, hogy miért nem, azt idő hiányában csak nagyon röviden tekintjük át.

Montella idén is elég jól összerakta csapatát, olyannyira, hogy ők (még) küzdenek a dobogóért. Mellékesen bejutottak a Coppa Italia döntőjébe is, úgyhogy a hangulatra biztosan nem lehet panasz. Hellyel-közzel képesek elbírni Gomez és Rossi hiányát is, egy jó csapatban Matri is focistának tűnik.

Reméljük, hogy nem az FIGC bíró akarja eldönteni a meccset, de sajnos nem lehet kizárni. Idén a Fiorentina kapta a legtöbb tizenegyest (hetet), mi pedig pontosan 26 fordulóval ezelőtt végezhettünk el büntetőt (Ricky kihagyta, muhaha). Amint elmeséltem ezt a statisztikát egy haveromnak, rögtön rávágta, hogy akkor ki kell venni nagy pénzzel a Fior tizit. Logikus.

Nálunk izgalmas változtatásokra nem lehet számítani, D’Ambrosionak lehet esélye bekerülni a kezdőbe Johnny kárára, de egyelőre valószínűbb a brazilunk kezdetése.

Ettől függetlenül azért érezhető a feszültség. A szurkolók Icardit, Kovacicot, Bottát követelik a kezdőbe, teljesen jogosan, ha már 0. év, meg hasonlókat beszélnek szeretett vezetőink. Ehhez jön hozzá, hogy Thohir is nagyon diplomatikusan, de egyértelműen megfogalmazta véleményét például Icadival kapcsolatban: ő lehet a jövő Interének egyik kulcsjátékosa. Ergo, többet szeretné látni a pályán.

Mondani sem kell, hogy rég rossz, ha a tulaj tanácsokat ad az edzőnek a kezdő összeállítását illetően. Persze Mazzarrit sem kell félteni, elmondta, hogy ő nem kérte egyik említett fiatalt sem, már itt voltak.

Szóval itt tartunk, az előjelek finoman fogalmazva sem a legkedvezőbbek, marad a reménykedés, hogy a fiúk mégis tudnak valami értékelhetőt produkálni ma este.

Várható kezdőnk:

Handanovic- Rolando, Samuel, Juan Jesus- Jonathan, Guarín, Kuzmanovic, Hernanes, Nagatomo- Palacio, Milito