Mint egy FALat kenyér

Hosszú, 49 napos böjt után örülhettünk újra győzelemnek a bajnokságban. A Sassuolo keményen védekezett, megpróbált élő FALat húzni a kapuja elé, de olyat csak mi tudunk. Mazzarri szavai a szünetben nem FALra hányt borsóként peregtek le, hiszen rögtön fordulás után megszereztük a győzelmet jelentő gólt. A hátralévő időben nem kellett FALfehéren nézni a meccset, sok veszélyt nem jelentett a kiesés ellen harcoló ellenfél. Hajtás után abbahagyom a szóvicceket, megígérem.

 

Eljutottunk oda, hogy a kezdés előtt annak kellett örülni, hogy sem Torino, sem a Parma, sem a Verona nem tudott három pontot szerezni, így esély nyílt visszaszerezni az ötödik helyet a tabellán. Ennek megfelelően Mazzarri két csatárt és Hernanest is a kezdőbe nevezte, de nem ez volt a szuperhős legnagyobb húzása, hanem a folyamatosan bizonytalankodó Campagnaro helyett Samuel kezdetése.

Ettől függetlenül „természetesen” pont ugyanolyan lassan és elképzelés nélkül kezdtünk, ahogy szoktunk. Ment a kínlódás a széleken, ahonnan vagy érkezett egy rossz beadás, vagy nem. Guarín lökete jelentette az első életjelet, majd Hernanes tette le majdnem a névjegyét. Az unalmasan csordogáló első félidő végét azért megnyomtuk: Palacio osztott ki két gólpasszt Militonak, de Hercegünk nagyon nincs formában, mindkettőt elügyetlenkedte.

Fordulás után egyből megszereztük a vezetést – először vezettünk egy meccsen 2014-ben. Hernanes szögletét a legenda Walter stukkolta a léc alá. A gól után igyekeztünk semmit nem csinálni, illetve csak a szokásosat: ígéretesen induló kontrákat nem gólra váltani. A legközelebb újonnan szerződtetett brazilunk járt hozzá, de az ellen kapusa nem hagyta. Mivel a Sassuolo nem nagyon hitt a pontszerzésben, nem forgott veszélyben a győzelem.

Megvan az első siker, a nem legenda Walter szerint ezzel megtörtük az átkot, el fogunk indulni felfelé. Bár tény és való, hogy a reális végeredménye ennek a meccsnek 3-0 ide, nem véletlen, hogy nem ennyi lett. Az teljesen biztos, hogy csatár nélkül nem fogunk tudni még az ötödik helyen sem zárni. Elképesztő ziccereket hagyott ki Milito, de Palacio is beállt mellé a sorba az első félidő végén. Fejben rendbe kell rakni őket, vagy kezdetni Icardit, hátha.

Ha összességében nézem a csapat játékát, akkor azt lehet mondani, hogy minden egy picit jobb volt. Hernanes érkezésével (és Guarín visszatérésével) picit folyékonyabbá vált a labdatartás, picit több kreativitás volt a támadóharmadban, picit több helyzetet tudtunk kialakítani. Nagyjából abban bízhatunk, hogy a kisebb csapatokat az egyéni képességekből fakadó különbségek miatt leizmozzuk.Az erősebb csapatok ellen ez mire lesz elég? Az már más kérdéses. A válaszra sokat nem kell várni, jövő héten megyünk Firenzébe, ami igencsak kellemetlen kirándulásnak ígérkezik.

Pontosztás:

Handanovic: Berardi szabadrúgásánál óriásit védett, egyébként nem volt dolga. (6,5)

Rolando: Masszív volt, mint mindig. (6,5)

Samuel: Győztes gól, rossz ívelések, keménység, szív. (6,5)

Juan Jesus: Rá sem lehetett panasz, bár egyik védőnket sem állította nehéz feladat elé a Sass. (6,5)

Jonathan: Kiismerték, hogy két labdaátlépés után kifele meghúzza, de a védekezés részét megoldotta. (6)

Guarín: Nagyon bizonyítani akart, többé-kevésbé sikerült. Egy bombagól jót tenne a lelkének. Jövő héten jöhet is. (6,5)

Kuzmanovic: Látszott rajta, hogy nagyon élvezi ezt a szerepkört. Igazából tegnap nem volt miért bántani. (6)

Hernanes: Óriási érték. Ütközik, labdát szerez, ülnek a cselei, életveszély távolról, gólpasszt ad. (7,5)

Nagatomo: Szürke volt ő is, védekezésben nála sem lehet panasz. (6)

Palacio: Sokkal jobb, ha nem kell centert játszania. Kiosztott néhány gólpassz értékű labdát, de a kapu előtt kezd egyre görcsösebbé válni. A Viola ellen gólja a helyes útra fogja terelni. (6,5)

Milito: Sajnálom őt, megérdemelt volna egy gólt, de nem jött össze. Fogunk még könnyes szemmel tapsolni 1-2 találatának. (5)

Botta: Határozottan van fantázia a srácban, egyszer megnézném teljes meccsen. (6)

Campagnaro és Taider pályára lépett, és ennyi. (-)

Mazzarri: Tudta ő előre, hogy Samuel győztes gólt fog szerezni. (7)