Itt tartunk

Robi: – Tegnap nézted a meccset? Mesélj róla. Szánkózni voltam a gyerekekkel.
Csabi: – Az égvilágon semmi nem történt. A második félidőben nem lőttünk kapura. Tudtam előre, hogy jön majd Kuzmageci helyett Kova. Jött. Tudtam előre, hogy az uccsó 10 percre érkezik Botta egy védő helyett és 4312 lesz. Úgy lett. Tudtam előre, hogy nem fogunk nyerni. Úgy lett.
Robi: – De legalább pontot szereztünk, az is valami. És vertünk egyet a Veronára!
Csabi: – Ja. Plusz a Fio sem húzott el!
Robi: – Igen, sőt, a Juve és a Napoli sem! 

Szóval, így néz ki az Inter játéka 2014-ben a Catania ellen (meg mindenki más ellen, de a Catania ellen jobban kimutatható a taktikánk, hiszen folyton nálunk a labda).

– Birtokoljuk a labdát a középpálya közepén. Cambiasso, Kuzmanovics vagy Ricky valamelyik szélsőhöz passzol.

– Nagatomo vagy Jonathan két védővel találja szemben magát. 5-10 másodpercig tanácstalanul néznek szembe az ellennel, majd visszapasszolják a labdát a feladóhoz.

– Kuzmanovics vagy Ricky komoly kihívás előtt áll, ugyanis az ellenség megtévesztése végett vissza kellene passzolniuk a játékszert a szélsők egyikének. Ez általában sikerül, még egy védő kipasszolását is be tudják iktatni.

– Újra a Nagatomo-Johnny páros egyikénél a labda. Beadással, vagy csellel próbálkoznak, az eredmény 90%-ban bedobás, 10%-ban szöglet. Eközben szemfüles csatáraink a védelembe beépülve figyelik az eseményeket.

– Bedobás esetén minden elölről kezdődik. A szögleteket pedig a Ricky-Johnny páros kicsiben végzi el, mert az oldalvonal melletti tötymörgés eddig is remek ötletnek bizonyult.

– Érkezik végre valahára a beadás, amit Nagatomo (gyorsaságát kihasználva) a másik szögletzászló környékén szed össze.

– Optimális esetben minden kezdődik elölről.

– Rosszabbik esetben labdát vesztünk. Az ellenfél kontrájánál Cambiasso bölcsen elöl marad, míg Kuzmanovics gondosan ügyel rá, hogy a labdát vezető játékost kétszer-háromszor is körbeszaladja, ám ne menjen bele durva, sportszerűtlen ütközésekbe, vagy sérülést kockáztató szerelésekbe. (touristique) 

A fejlődést látom, Kuzmanovics egyre magabiztosabban nem csinál semmit, Guarin ezen a meccsen nem lőtt mellé vagy felé egyet sem, sőt, még ha jól láttam, Handanovic is vetődött egyet! (szcsgeri)

Legalább sikerült megakadályoznunk a Cataniat a győzelemben. (horbi7)