Elátkozva

Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. A szakadó eső normális játékra alkalmatlanná tette a pályát, akár randomgenerátorral is kihúzhatták volna a ma délutáni meccs győztesét. Rizzoli a játék mellett döntött, ez pedig a nagy közdelem mellett bővelkedett hajmeresztő megoldásokban is mindkét félénél. Várható volt, hogy aki be tudja verni az egyik kibrusztolt helyzetet, az nyer. Nos, valaki beverte.

Már az előzetes hírek is arról szóltak, hogy Mazzarri iszonyatos kockázatot vállalva a Herceget is a kezdőbe nevezi, de úgy voltam ezzel, mint a decemberi átigazolási pletykákkal, miszerint a télen egyszerre hozzuk Lavezzit, Lamelát és Osvaldot: na persze. Aztán Walter mégis meglépte, de, hogy a kezdőcsapat láttán szokásos vérnyomásmérő-kiakadás garantálva legyen, Kuzmanovic-ot továbbra is kulcsjátékosnak képzeli el. Mellébeszélés nélkül: teljes mértékben védhetetlen döntés: Taider felépült, Guarín eltiltása lejárt, ráadásul a szerelni képtelen játékosomat nem hagyom benne a kezdőben, ha kiveszek egy embert a középpályáról.

Meglepően magabiztosan kezdtünk, szép támadásokat vezettünk, de kihagytuk az összes helyzetet. A félidő közepére elfogyott a lendület, de akár úgy is mondhatjuk, hogy Ricky sérülése nagyon meggyengítette a csapatot. Innentől kezdve nem tudtuk megjátszani Principét, fölénybe került a Genoa, bár veszélyeztetni inkább „csak” szögletből tudtak.

A második félidő Palacio elrontott ziccerével indult és nagy adok-kapokba fordult át. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, a kérdés csak az volt, hogy melyik tudja kihasználni. Ez „természetesen” a Genoának sikerült, a sokadik veszélyesen bekanyarított szögletet Antonelli stukkolta öt méterről, senkitől sem zavartatva a kapuba. A gól után volt még egy hihetetlen védése Perinnek Botta közeli fejesénél, így nyugodtan megkaphatja a meccs MVP-je díjat, hogy kapná be.

A körülmények miatt olyan borzasztó sok dolgot nem érdemes levonni ebből a meccsből, de egy párat azért jegyezzünk meg. Elsőként azt, hogy Milito és Palacio kezdetése az az egészséges kockázat, amit egy élcsapatnak vállalnia kell, ha eredményt akar elérni. Ezt úgy is meg kell lépni, hogy egy embert a középpálya közepéről levesz. Ehhez kapcsolódik a második megállapítás, mondjuk ezt csak Mazzarri nem hajlandó észrevenni: Kuzmanovic alkalmatlan. Totál homály a pali. Három belső középpályással is a haját tépi az ember, így, hogy csak kettő marad, egyszerűen életképtelen a középpályás védekezés. Van Guarín, van Taider, van Mudingayi, szóval kéretik megoldani valaki mással, Mester! A harmadik pedig az, hogy lehetne néha egy pici szerencsénk is.

Pontosztás:

Handanovic: Volt nagy védés, a gólról nem tehetett, de Marchese három centiről leadott fejesénél nem tudom, hogy mire várt. (6)

Campagnaro: A védőknek nagyon nehéz dolguk volt ezen a talajon, ő is bizonytalan volt, de gólt nem kaptunk róla. (5,5)

Rolando: Ő sem a magabiztosság mintaképe volt ma, de egy meccs belefér idényenként. (5,5)

Juan Jesus: Fetfadzidis ficánkolt mellette, leginkább testi adottságainak és a pálya talajának köszönhetően. (5)

Jonathan: Két kihagyott ziccer, Antonelli pedig az ő embere volt. (4,5)

Kuzmanovic: Megint szerzett 1 darab labdát, hurrá! A többi feljebb már leírtam. (5)

Cambiasso: Jó lenne visszakapni az ősz eleje Cambit, bár ma hatalmas probléma nem volt vele, labdaszerzései is megvoltak. (6)

Nagatomo: Robotolt tisztességgel, de ma nem tudott gólt lőni ő sem. (5,5)

Ricky: Első hírek szerint nem súlyos a sérülése. (-)

Palacio: Két ziccert kihagyott ma, remélem, hogy összeszedi magát fejben. (5,5)

Milito: Nagyot birkózott a védőkkel, még mindig nagyon hasznos tagja tud lenni a csapatnak. Bár gólt nem szerzett, remélhetőleg benn ragad a kezdőben. Pontozását illetően elfogult vagyok. (6)

Kovacic: Gyakorlatilag gólpasszt adott Palacionak, de ezt leszámítva (ma sem) játszott jól. (5)

Guarín: Lendületet adott beállása után, remélhetőleg jövő héten ugyanezt már kezdőként teszi meg, majdnem gólt is szerzett. (6)

Botta: Majdnem ő lett a hős. (-)