Stefano M. hazaira venné

Vasárnap Inter-futballtörténelmet láttunk, hiszen a csapat először szerzett hét gólt idegen pályán – utoljára legalább ennyit 1996-ban rúgott a társaság (akkor otthon), amiről ebben a nosztalgikus posztban csaltuk elő a régi emlékeket. Nagy eséllyel a hétközi forduló záró találkozóján nem dől meg a rekord, elvégre nem a Crotone érkezik a Nordtalanított Meazzába, hanem a BL(?)- és El-helyekért küzdő egyik nagy rivális Fiorentina. Rendhagyó beharangozóként azzal a megismételhetetlenül egyedi és formabontó ötlettel álltam elő, hogy…tessék kattintani és kiderül!

Szóval, az abc néhány használható betűjén végighaladva kongatom a harangot.

A mint Alvarez – Ricsárd vitán felül élete formájában van, jelen pillanatban ő Milánó első számú Ricky-je és nem csak azért, mert a kettes jelenleg sérült. A tekintélyes whoscored statjai alapján Európában kizárólag valami Lionel Messi nevű munkavállaló előzi meg. Kár, hogy a hónap momentumai rovatunk ideiglenesen (?) szünetel, kapná a voksokat rendesen. Állítólag a Herceg felépülésével egy sorral hátrébb teszi Mazzarri, kíváncsian várjuk, ki fog miatta padozni, mert jelenleg kihagyhatatlan.

B mint Borja – Tudjuk, ki fia, Valerójé. Ami nekünk az oldalra nyalt hipsterhajú argentin, az nekik a tarfejű spanyol. A Fiorentina támadásainak vezérlője, a középső szekció kontrollálója, Taidernek lesz vele dolga bőven. Ha őt sikerül kikapcsolni, a távol maradó Pizarro hiánya miatt a lilák dolga megnehezedik!

C mint Cuadrado – Guarín honfitársa és instagram-cimbije sérült, és tekintve, hogy a liga egyik legjobb szélsőjéről beszélünk, óriási baj ez a vendégeknek. A fürtöshajú kolumbiai komoly gondokat okozott volna Nagatomónak, szerencsére a helyére jelölt örök tehetségű spanyol szélsőként megrekedt Joaquíntól kevésbé kell tartani (aztán ilyenkor szokott az történni, hogy gólt érően botlik bele a labdába).

D mint döntetlen 1996-ig kell visszamennünk az időben, hogy milánói pontosztozkodásra bukkanjunk, azóta minden hazai párosításban az Inter győzött. Akkor a belga Luis Oliveira duplájával kettővel vezetett a Fio, de Maurizio Ganz és Paul Ince ikszre mentette a meccset.

E mint eltiltott – David Pizarro, a chilei búgócsiga nem csütörtökön fogja megmutatni egykori klubjának, hogy hiba volt elzavarni.

F mint Fiorentina – Ez a csapat az ellenfél.

G mint Gomez – A Viola másik nagy hiányzója a szeretni valóan béna karaktert kiválóan hozó zselés hajú német. Emlékezhetünk rá a Bayern elleni párharcból a közelmúltból. Értékelhető cseréje hiányában a támadó középpályás Mati Fernandez helyettesítheti.

H mint Handanovic – A félelmetesen nyugodt fiú eddig mindössze egy gólt kapott a bajnokságban, tavaly ilyenkor ötöt.

I mint Icardi – Nagy kérdés, hogy Milito felépülésével milyen szerep jut neki. A sátánnak lőtt gólja azonnal kedvenccé tette, nem kéne elkótyavetyélni.

J mint Jonny – Nem a hupikékszemű Zsugabubus, hanem az árokásó, segélyért sorban álló falusi pohos romacsávó, aki kedvenc lett ugyan, de az utóbbi két mérkőzésen mintha visszaesett volna. Pedig igyekezni kellene, mert a kapitány már kocog…

K mint Kuzmanovics – Az alibihuszár három évet csalta a futballt Firenzében, biztosan szíves örömest pályára lépne egykori csapata ellen, de inkább eltekintünk ettől most. Láthatatlanozzon majd tavasszal mondjuk a Livorno színeiben ellenük.

L mint lett volna meccsnézés a Staropramenben, de beteg vagyok.

M mint Mudingayi – Az ébenfekete briganti játékra jelentkezik, egyes hírek szerint a hétközi még nem, ám a hétvégi rotáció könnyen a csapatban találhatja.

N mint Neto – Ha van gyenge pontja a vendégeknek, akkor a közepes szintet épphogy megütő kapusuk az. Nagy valószínűséggel a januári mercatóig kell kihúzniuk vele.

O mint orangapmac – A Campagnaro visszafelé.

P mint Palacio – Argentína nemzeti tincse az Inter első számú csatáraként útban van a militolizálódás felé, azaz a Genoából harminc évesen relatíve kevés pénzért érkezve a legnagyobb kedvencek egyike lehet. Várjuk a duplát a BL-döntőben.

R mint Rossi – A csepp Giuseppe horrorsérüléséből felépülve pazar szezont fut, Gomez kiválásával kis túlzással csak rá kell figyelni. Alacsony, gyors, főként a kontráknál lehet veszélyes a néhány Lipták-sebességű kék-fekete bekk mellett.

S mint silenzio, azaz csend – A rasszista bekiabálások miatt bezáratta a szövetség az északi kanyart, így a szokottnál másabb hangulat várja a nézőket és a streamvadászokat.

T mint Taider – Kincset találtunk, mégpedig a Zafírt! A wannabe Hamsik-frizkós algériai futóbolond ha így folytatja, nehéz lesz a padon hagynia Mazzarrinak. Tapad az emberére, mindenhol feltűnik, a kapu előtt sem ügyetlen – a new project egyik arca lehet.

U mint ugyanaz… –…a kezdő várható, amely véres mészárlást rendezett a sassuolói kiránduláson, vagyis a Handa – Campa, Béka, JJ – Jonny, Zafír, Guaro, Cuchu, Naga – Ricky – Rodrigoal gálacsapat.

V mint vendégek – Ők minden valószínűség szerint a Neto – Tomovics, Rodriguez, Savic – Joaquín, Ambrosini, Borja Valero, Aquilani, Pasqual – M. Fernandez, G. Rossi tizeneggyel próbálkoznak minél kisebb arányú vereséget szenvedni.

W mint Walter – Most nem Samuel, hanem Mazzarri! Az eddig várakozáson felül teljesítő edző továbbra sem nyúl hozzá az alapcsapatához és ez így is van rendjén. A Fiorentina fő erőssége a középpályás játéka, plusz egy csatár bevetésével félő lenne, hogy a létszámfölény miatt megbomlik a rendszer.

Z mint Zanetti – Hová fér be majd, ha felépül? Befér egyáltalán?