Nyugi, már nem a miénk!

A hétvégi labdarugó dömpingben akad egy esemény, mely jelentőségében felülmúlja a római derbit, a manchesteri csapatok ütközetét is. Nem, nem a Fradi-Újpestre gondoltam, sőt, még Morattiék sem jelentették be a tulajdonosváltást. Újfent megcsodálhatjuk Ezequiel Schelotto páratlan képességeit.

Mielőtt egy-egy, kevésbé tájékozott Nerazzurro pánikba esne, nyugalom, az olasz Kirk Hammet nem tér vissza csapatunkhoz, ezúttal már a Sassulo drukkereit kívánja boldogítani, tanítani való széljátékával.

Amit másoknak Gresko, Thomas Helveg esetleg Francesco Coco jelentett – azaz a tökéletesen pályát tévesztett, labdarugóknak álcázott játékost Inter mezben – az nekem Ezequiel Schelotto.  Itt fontos megemlíteni, hogy később Coco be is látta, hogy abszolút téveszme volt azt képzelni, hogy valaha belőle futballista válhat, így aztán Milánó akkori szépfiúja úgy döntött, hogy neki elég a profi futballból, köszöni szépen, inkább pornózni megy. Ezequiel még nem késő!

De akkor térjünk is rá a lényegre, azaz a holnapi meccsre. Mazzarri nem fog variálni, vélhetően ugyanazt a csapatot küldi fel, mint a Vén Trottyok ellen, azaz Kovacic ismét csere. Taider úgy tűnik, egyelőre él a bizalommal, a szurkolók többségének nagyon tetszett a játéka a Derby D’Italián, de ennél is fontosabb, hogy Mazzarri is számít rá, úgy tűnik ő is elégedett vele. Mateo egyelőre nincs még abban a fizikai állapotban, hogy 90 percet játsszon, türelem, eljön még az ő ideje!

Amit egyedüli problémának látok, hogy a középpálya és Palacio között túl nagy a távolság. Pedig kapocs aztán bőven lenne az Alvarez -Guarín duó személyében, előbbi esetében egyelőre nincs is baj a játék minőségével de Ricky barátunk energiájának nagy része a védekezésre megy el-, amit egyébként tökéletesen megold-, Guarínnak pedig továbbra sincs kedve játszani. Remélem, januártól már más csapatot boldogít ezzel a mentalitásával, bár Mazzarri még mindig bízik benne.

Talán az olyan kiscsapatok ellen érdemes lenne megkockáztatni, hogy Guarín helyett egy csatárt állít be Mazza, mondjuk Icardit, de természetesen azt is megértem, hogy az eddig jól működő rendszert nem akarja megbontani.

A Sassuolo pocsékul kezdte az idényt, 3 vereségével, 1-8-as gólarányával, a tabella alján csücsöl. Ez egy csöppet meglepő, hiszen a keretük kifejezetten Serie A szabatos (még Schelottoval a fedélzeten is), meglepődnék, ha végül kiesnének.

Abban viszont biztos vagyok, hogy a felzárkózást nem ma kezdik meg, darabokra fogjuk őket szedni, csakúgy, mint a Cataniát.

Várható kezdő: Handanovic-Campagnaro,Ranocchia,Juan-Jonathan,Taider,Cambiasso,Guarin,Nagatomo-Alvarez-Palacio

Tippem: sima 0-3, gólszerzők: Palacio,Nagatomo(természetesen csukafejesből),Alvarez