Kiderült, hogy van pasija

Tegnap este jó kis buliba voltunk hivatalosak Milánóba. Megérkeztünk, ment minden flottul. Megláttunk egy öregecske hölgyet egyedül üldögélni. Némi habozás után úgy döntöttünk, hogy szeretjük a mature-t, úgyhogy nekiálltunk fűzni. Bő 70 percig bírta a rohamainkat, végül beadta a derekát. Már a vécében voltunk, gatya letolva, de alig állt neki az orális hadműveletnek, mikor közölte, hogy neki bizony van pasija, szereti, úgyhogy inkább hagyjuk. A végén meg még örülhettünk, hogy nem jelentett fel szexuális zaklatásért. Röviden ennyide mi nem szeretnénk rövidek lenni. Most pedig beszéljünk a meccsről.

 

 

Mazzarri a Handanovic- Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus – Jonathan, Guarín, Cambiasso, Taider,  Nagatomo – Ricky – Palacio összeállításban küldte pályára a csapatot, mindenféle meglepetés nélkül. Conte sem húzott váratlant: Buffon- Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Vucinic, Tevez.

 

Nem kezdődött hatalmas iramban a 222. Derby d’Italia, majd szépen lassan visszább vettek a csapatok. Egyik alakulat sem tudott a másik fölé kerekedni, bár ez talán úgy igaz, hogy a Juventus nem is akart. Mazzarri már a 8. percben nyugtatta a pályán lévőket, rengeteg volt a pontatlan átadás. Az elején Taider tűnt a leginkább megilletődöttnek, ez a 18. percben manifesztálódott a leglátványosabban, amikor óriásit mákolt, ugyanis rendkívül buta módon fellökte Vidalt a tizenhatoson belül, de Orsato kifelé ítélt szabadrúgást, mert előtte kezezést látott a chileinél. Közben nekünk is volt egy helyzetünk, egy szöglet után Pogba fejelte ki röviden a lasztit, Nagatomo lőtt, Buffon bravúrral védett. Zárójelben megjegyzem, Nagatomo volt számomra a legkellemesebb meglepetés, ugyanis egyáltalán nem hagyta élni Lichtsteinert, erre a svájci a szokásos módon reagált, elkezdett rugdosódni, kapott is egy sárgát. A félidő második felében Pogbának volt még egy lehetősége, de nagyon azért nem ijedtünk meg. Szépen lassan lecsordogált a hátralévő idő, mehettek a srácok fújni egyet az öltözőbe.

Mazzarri nem cserélt a szünetben, Conte viszont a tavaly őszi derbihez hasonlóan elküldte zuhanyozni Lichtsteinert, még mielőtt a játékvezető teszi meg helyett. A második félidőre 2 sebességi fokozattal magasabbra kapcsoltak a csapatok. Nagy elánnal kezdtünk, próbáltuk irányítani a játékot – hellyel-közzel sikerült is – látszott, hogy nyerni akarunk. Be-be csúsztak hibák a játékunkba, az 58. percben meg is állt az ütő bennünk, szerencsére a Juve-kontra végén Tevez passzolt rosszul Vidalhoz, aki kisodródott helyzetből nem találta el a kaput.

Nekünk is volt helyzetünk, Campagnaro zseniális labdáját Guarín vette át rosszul az ötös sarkán, így nem tudott kapu felé fordulni. Mazzarri aztán a 68. percben szánta el magát a cserére. Taider jött le, érkezett a helyére SuperMauro, hogy öt perccel később végleg belopja magát mindenki szívébe. Guarín rettenetes passzára Chiellini csapott le, azonban nem figyelt Rickyre, aki szerelte az olaszt, majd három a kettőben vezethettük rá a Juve védelmére a labdát. Kedvenc Alvarezünk betette a védők mögé, ahol jött Icardi és beverte Buffon kapujába, 1-0!

Még ki sem ordibálhattuk magunkat rendesen, Jonathan máris kitárta a bejárati ajtót Asamoah előtt és udvariasan betessékelte. Az alapvonalról érkező beadása Vidalt találta meg a tizenegyespont magasságában, aki onnan nem rontotta el, Handa mozdulni se tudott, 1-1. A gól után megzavarodtunk, fél perccel később Tevez lőhetett volna gólt 18-ról, de nem tette, mert jó arc. Az utolsó percekben a Kovacic-Palacio-Icardi trió vihette három a háromban a labdát kapura, a kis horvát azonban nem tudta eldönteni, hogy melyik gauchonak passzoljon, szerelték. Ezután eldönthette volna a meccset a portugál kommentátor által „Zsuventusnak” hívott csapat. Tevez fejelhetett volna gólt 6 méterről, a középre tartó labdát Handa kiütötte, de pont Isla elé pattant, aki 3 méterről lőhetett a félig üres kapura. Szegényem azonban nagyon megharagudhatott Contéra, amiért nem engedte el hozzánk, mert egészen béna mozdulattal fölé durrantott. Nemes bosszú, Gracias, Mauricio!

Összességében igazságos az 1-1, bár nyerhető meccs volt véleményem szerint. Ugyanakkor van pár dolog, amit fontos kiemelni így 3 forduló után is, mert mosolyt csal az arcunkra a tavalyi évad után:

1. Meccsről meccsre lesz egyre inkább látható a csapat arculata

2. 1 – azaz egy – gólt kaptunk 3 forduló alatt

3. Lement 270 perc úgy, hogy nem voltunk még hátrányban

1: jövő héten megyünk a Sassuolohoz, míg lesz Milan-Napoli és Roma-Lazio meccs is. Mivel a gólkülönbségünk elég jó, nem kell nagy csodának történnie ahhoz, hogy jövő vasárnap az Internazionale nevével kezdődjön a tabella. Ez persze a világon semmit sem jelentene, de mégiscsak pici gyógyír lenne az elmúlt két idényben brutálisan megkínzott fekete-kék szívnek. 

Pontozás:

Handanovic – A kötelezőket hozta, meg volt pár nagyobb védése, de szerencsére földöntúli bravúrra nem volt szüksége. A gólról nem tehetett. (7)

Campagnaro – remekül illik a Milito, Palacio, stb. sormintába, avagy hogyan menedzseljünk szarul argentin játékost. Már rég valamelyik európai top csapat védelmének oszlopa kéne, hogy legyen. Ez persze nekünk nem baj, mert mi imádjuk, tökéletes, mint mindig. (7,5)

Ranocchia – Csak a szokásos, sallagmentes, észrevétlen, nagyszerű. (7)

Juan Jesus – Remekül időzítette magát, a felkészülés alatt látott bizonytalanságát pont a derbire vetkőzte le teljesen. Annyira jó érzés, hogy ilyen védelmünk van (7)

Jonathan –  Na őt nagyon sajnálom, sajnos rajta csattan az ostor. Támadásban nulla, védekezésben mínuszos. Róla kaptuk a gólt, nagyon nem az ő napja volt. (5)

Guarín – Már rezignáltam veszem tudomásul a teljesítményét. Két rettenetes megmozdulás után csinál egy olyat, hogy nem hiszem el, hogy az előző két bénázás is tőle származik. Lassan készítheti a névtábláját a kispad egyik székére. (5,5)

Cambiasso – Zanettis módon a rangadó volt eddig a legjobb meccse. Nem szórta el a labdákat (nagyon), szerelni is tudott, jó volt ez. (7)

Taider – Nagyon megilletődötten kezdett, könnyedén szerelték és majdnem összehozott egy tizit is. Az első 20 perc után belerázódott és jól teljesített. (6.5)

Nagatomo –  Volt egy veszélyes lövése, teljesen leradírozta Lichtsteinert, ha kap még 20 percet a svájci, ki is állíttatja. Bravó, Yuto! (7)

Ricky –  Nagyot küzdött második csatárként, remélhetőleg nem sokáig kell ott kezdenie. Ahogy visszalép a középpályára, fickándozni kezd. Parádés volt a szerelése és a gólpassza. (7)

Palacio –  Nagyot birkózott a Juve három belső védőjével, ennyire telt neki tegnap. Remélhetőleg hamarosan ő lehet a secunda punta. (6.5)

Icardi – Beállt és gólt lőtt. Ennyi, ilyen egy fasza center. Nagyon bírom a gyereket, remekül mozog, bár a Milito sérülése következtében kialakuló csatárrettenet után nekem már mindenki világklasszisnak tűnik, aki kicsit is hasonlít egy csatárra. Ő meg nem kicsit hasonlít. (8)

Kovacic – Kapott 10 percet, sok mindenre nem maradt ideje. Várjuk, hogy minél előbb teljes értékű legyen. (-)

Mazzarri – A kezdő olyan, amilyen, de jól meccsel. Érezte, hogy nyerhető a meccs, be is akarta húzni, kár, hogy nem sikerült. Így tovább, Walter! (8)