Nehezebbre számítottunk

„Hattrick-nyelven” szólva lazázva sikerült egy egész pofás győzelmet aratnunk Erdélyben, kérdés, milyen áldozatokkal járt ez vasárnapra nézve… 

A hétvégi, nagyon régen tapasztalt pofon után máris itt volt a javítási lehetőség, de képlékeny volt, mi is sülhet ki az egészből az előzetes hírek alapján. Volt itt szó a fél kezdő pihentetésétől Jonathan és Chivu játékán át Benassi tuti szerepéig, de végül Stramaccioni a büszkesége mellett döntött, és kiküldte szinte a legerősebb csapatot, a Csabi által megjövendölt felállásban.

Utólag kimondhatjuk, hogy működőképes volt a dolog, még ha egy valószínűleg lesről szerzett gól is kellett ahhoz, hogy végleg letörjük az amúgy sem túl lelkes románok szarvát. Sokaknak már a vasárnap este járt a fejében, ez néha meg is látszott, de komolyabb problémánk nem akadt, valószínűleg kevés Inter-szurkoló van, aki nem lepődött meg, milyen simán söpörtük félre az útból a Manchester-verő kolozsváriakat. Egyébként kimondani is brutál, de utoljára november 8-án arattunk idegenben győzelmet.

A 90 perc bővebb elemzést talán nem igényel, a szokásos kis szívmelengető pozitívumokat viszont a magam részéről megláttam, közülük is a leginkább kiemelendő egy név: Marco Benassi. Régóta mantrázom, játszatni, játszatni és játszatni kell, folyamatosan adagolni neki a játéklehetőségeket, és akkor a középpálya közepén hosszú-hosszú évekre meglehetünk minőségre…

Pontozás:

Handanovics – Sikerült fejjel védenie egy ziccert, és egyébként is magabiztosságot sugárzott. Most még rávetődött olyan labdára is, ami simán mellé ment… (6,5)

Zanetti – Nyugis meccse volt, nem állították nehéz feladat elé, ő is pihenhetett a Derbyre. (6)

Ranocchia – Akkor jöhetnek azok az imák… Egyébként tanár úr volt mindenhol. (6,5)

Juan Jesus – Az első fél órában mintha még benne lettek volna a mostanság látott kisebb-nagyobb (inkább utóbbi) hibái, utána felkeményedett, és a koncentrációját is fenntartotta végig. Ami biztos vele kapcsolatban: a helyezkedést rengeteget kell gyakorolnia. (6)

Pereira – Mintha picit feldobta volna, hogy volt stadionjában játszhat, még egy szép szólót is bemutatott, viszont hátul megint voltak fegyelmezetlenségei. (6)

Cambiasso – Amennyire lehetett, próbált ő is spórolni az energiájával, a produktumán is észrevehető volt ez. (5,5)

Kovacic – Most csak néha-néha villantott meg valami pozitívat, azt is főleg a vége felé. Sokat kapkodott, voltak csúnya labdaeladásai. (5,5)

Álvarez – Talán a legjobb teljesítménye volt ebben a szezonban, ilyen szintű ellenfelek ellen bőven használható, meg egyébként is, ha nem tökörészik a labdával állandóan, hanem próbál gyorsan játszani. A cseréjénél mintha sántikált volna, más ésszerű indokot nem tudok elképzelni, miért jött le olyan korán. (7)

Guarín – Újabb poszton csodálhattuk meg – bár viszonylag sok helyen feltűnt a kolumbiai jóember. Mindkét gólnál szerencséje volt, de természetesen azokat nem kell megmagyarázni. Lábjegyzet: mintha visszahízott volna picit, és ez bizony lehet oka a korai elfáradásainak. (7)

Palacio – Ennyi pont elég is volt neki, egy gólpassz és egy kis átmozgatás a Derby előtt. (6,5)

Cassano – Talán most volt először olyan, hogy nem végig a bal oldalvonal mellől próbált mindenáron csodapasszokat adni, ez előrevetíthet valamit a tavaszra nézve, és amire gondolok, nem is tűnik elvetélt ötletnek… Mindenesetre van még egy gondolatom: nem lepődnék meg, ha a Derbyn a második félidőre tartogatná Stramaccioni. Gyönyörű gólpasszt adott. (6,5)

Benassi – Azok alapján, amiket eddig láttam tőle, semmivel nem tartom kisebb tehetségnek, mint Kovacicet – és ez nem a horvát kritikája, hanem az olasz dicsérete. Ma újra megmutatta az erényeit, sőt, most box-to-box középpályást játszott, igen eredményesen. Nagy kedvenc lehet majd belőle, el ne csesszük. (7)

Pasa – Ő szürkébb volt, néhány technikai finomságot leszámítva nem igazán emlegethettük a nevét. (6)

M’baye – Védekező középpályásnak jött be, középhátvédként végezte, feljegyezhettünk nála egy hihetetlen blokkot. Kihasználta a neki jutó időt. (6,5)

Stramaccioni – Valószínűleg túl „óvatos” volt a kezdővel, de úgy tűnik, biztosra akart menni, és igaza lett – ráadásul a mi helyzetünkben a tuti talán nemlétező fogalom. A cseréiért is piros pont jár most, viszont ezzel együtt remélem, hogy Gargano a Derbyn kezdőként fogja szívni Montolivo vérét. (7) 

Meglepően profi módon, magabiztosan léptünk át a Kolozsváron, a következő ellenfél a Tottenham lesz. De előtte még vasárnap jön a meccsek meccse