70 perces topcsapat

A mérsékelt elvárások ellenére úgy érzem túl sok negatív reakciót láttam a tegnapi mérkőzés után, pedig szerintem a csapat mindent kihozott magából, amit lehetett. Inzaghi remek taktikával rukkolt elő, így bennem nem maradt hiányérzet azon kívül, hogy megint elképesztően szerencsétlen gólokat sikerült kapni.

Alapjában véve Inzaghi egy önmagához képest óvatosabb, visszafogottabb taktikával küldte fel a csapatot, az első 45 perc nagyrészt kiegyenlített küzdelmet hozott enyhe liverpooli fölénnyel, ugyanakkor nálunk voltak a nagyobb helyzetek. Az első nagyobbacska lehetőség az 5. percben alakult ki, mikor is Dumfries labdaszerzése után Lautaro lőtte mellé a labdát 16-os közepe felől majd a 16. percben jött a csapat legnagyobb lehetősége, mikor is Calhanoglu a tizenhatoson belül a kapufára lőtte a labdát. Ezen kívül az utolsó 5 percben adódtak lehetőségeink, mikor is a 39. percben Skriniar fejelte éppen, hogy fölé Calhanoglu szögletét, majd ugyancsak a török ugrasztotta ki Dzekot, aki nem tudta rendesen átvenni a labdát, amivel így nem tudott a kapu felé fordulni. A Liverpoolnak főleg az első fél órában voltak kisebb helyzetei, kiváltképp Mané és Thiago tudott veszélyeztetni ezekben a pillanatokban, de ezek miatt nem igazán ment fel a vérnyomása senkinek.

A második félidőben valószínűleg mindenkit meglepett az Inter, hiszen eltűnt az első félidő óvatoskodó, a játékot lassító játéka és elkezdtük azt a focit játszani, amit annyira szeretünk nézni ebben az idényben és őszintén szólva azért nem is volt rossz érzés ez a 20 perc, hiszen mégiscsak a Liverpoolra tudtuk rákényszeríteni a saját játékunkat. Mindez ráadásul folyamatos veszéllyel is párosult, a 47. percben rögtön Brozovic rontott el egy lövést nagyon jó pozícióból, emellett Calhanoglu szögletei és beívelései, valamint a két szélről Perisic és Dumfries részéről is folyamatosan alakultak ki veszélyes szituációk, illetve ezekben a percekben Skriniar és Bastoni is úgy lépett fel már a támadásokhoz, ahogy azt megszokhattuk tőlük. Azonban az 59. percben történt egy olyan dolog, amivel Inzaghi sokat próbálkozott idény közben, vagyis Klopp cserélt hármat, amivel így már négy helyen változatott a félidő elejéhez képest, ami magával hozta azt is, hogy a 70. perc után a Liverpool egyre veszélyesebb támadásokat vezetett, az egyre fáradó Inter játékosok koncentrációja pedig egyre inkább hagyott ki, amit előbb Firmio tudott kihasználni a 75. majd Salah a 83. percben. Az előbbinél Bastoni hibázott, de ez egy védhető lövés volt, amit Handanovic nem tudott elérni, a másodiknál pedig egy tizenhatoson belüli keveredés során az egyiptomihoz került a labda, amit köszönt szépen és bevágta.

Szóval megint ott tartunk, ahogy az elmúlt években sok komoly BL meccsen és rangadón, hogy nincs erőnk a végén és hiába a rengeteg erőfeszítés végül mégis szomorúan kell a játékosoknak lesétálni a pályáról. Sokan kritizálják Inzaghit a cseréi miatt pedig ő csak próbálná kihasználni a mély keretünket, ahogy a nagy sztárcsapatok teszik. Ugyanakkor Contéhoz hasonlóan neki is rá kellett jönnie, hogy a padunk hosszúnak hosszú, de minőség elvétve található rajta, így egyszerűen mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy a 60. percben hármat cseréljünk, mert ha nem egy olasz középcsapat ellen játszunk, akkor az csak visszaesést eredményez. Viszont így, hogy Inzaghi is vár a cserékkel a 80. percig az jön be a képbe, hogy elfáradunk testben és lélekben is. Fontos ráadásul megemlíteni azt is, hogy egyszerűen még mindig nem fér bele, hogy ne használjuk ki a lehetőségeinket. Sajnos Dzeko minden jó tulajdonsága ellenére, lassú és körülményes az összes liverpooli védő lefutotta simán és ilyenkor igencsak látszik, hogy Lukaku nagyon hiányzik a csatársorból, főleg így, hogy Lautaro megint hetek óta gólképtelen. Én nem akarok lemondani az argentinról, de meg tudom érteni azokat is, akik nyáron inkább elbúcsúznának tőle, igaz jelenleg az ázsiója sincs az egekben. Ki lehet még emelni azt is, hogy bár a Barella helyén játszó Vidal lehozta a legjobb meccsét a szezonban, de így se tudta azt a lendületet hozni támadásban, mint az olasz. A legszembetűnőbb az volt tegnap, hogyha a középpályán nem Calhanoglunál volt a labda, akkor csak a két szélen tudtuk úgy felépíteni a támadásokat, vagy vezetni a kontrákat, amelyekben volt sebesség.

Tegnap nagyon sok pozitívumot láttam, amíg a srácok bírták erővel. A védelmünk szépen megevett mindenkit Skriniar vezérletével, Calhanoglu megint elképesztő meccset rakott le védekezésben és támadásban egyaránt, Perisic akkor verte meg Alexander-Arnoldot amikor akarta, a másik oldalon Dumfries megint megmutatta, hogy ilyen meccseken is lehet rá számítani, de a formán kívüli, amúgy is sok helyzetet kihagyó csatárainkat és az elfáradt embereket se tudtuk a padról pótolni. Így egész egyszerűen nem ért meglepetésként, hogy megint elfogytunk a végére. Ezen a nyáron lehet majd javítani, ami úgy néz ki meg is fog történni és végre lesz egy nagyobb keretfrissítés, ugyanakkor azt is látni kell, hogy a Liverpollal ellentétben nem lesz pénzünk 50 milliós sztárokat ültetni a padra. Jönnek majd tehetséges fiatalok, akik a beérés küszöbén vannak és reméljük, hogy hamar elérik majd azt a szintet, amit beléjük látunk. Nem szabad így a következő évekre se azt gondolni, hogy rohamléptekkel fogunk felzárkózni az angol csapatokra, ahhoz az Internek nincs elég anyagi forrása (tegyük hozzá, lassan csak nagyon keveseknek, ha nem a PL szereplő klubról beszélünk).

A visszavágón is így kell lejönni a pályáról, hogy mi mindent megtettünk, jelenleg ezt lehet elvárni ettől az Intertől, ha egy ilyen szintű szintű csapattal játszik. Ebben pedig egyáltalán nem vallottunk kudarcot tegnap.

Pontozás:

Handanovic – Megint akkor nem állt a helyzet magaslatán, mikor beavatkozhatott volna a meccsbe, kár érte. (5,5)

Skrniar – A mérkőzés egyik legjobbja, mindig jó helyen volt, számtalan liverpooli akciót akasztott meg vagy sikerült közbelépnie az utolsó pillanatban. (7)

De Vrij – Végre azt a De Vrit láthattunk, akit megszokhattunk, kisebb hibák ellenére ő is jól hozta le a találkozót. (6,5)

Bastoni – Sajnos rajta azért látszott néhol, hogy éppen csak össze lett rakva, benne ma nagyon nem volt 90 perc, de Inzaghi nem merte lecserélni. (6)

Dumfries – A mérkőzés végére kicsit elfáradt és csinált pár hülyeséget, de előtte kiválóan támogatta a csapatot támadásban és védekezésben is hozta a kötelezőt. (6,5)

Vidal – A legjobb meccse volt az idényben, főleg védekezésben volt tanári, sajnos a félidők végét nem bírt erővel. (6,5)

Brozovic – Nagyon nem volt ma könnyű dolga és emiatt több volt az eladott labdája is, de szépen harcolt és egy korrekt teljesítményt rakott le ma is. (6)

Calhanoglu – Nálam ő volt ma a meccs legjobbja, támadásban pazar labdákat osztogatott, nem rajta múlt, hogy senki se tudta kihasználni ezeket, arról nem is beszélve, hogy védekezésben is maradandót nyújtott. (7)

Perisic – Egy élmény volt nézni az egész meccsen a magabiztos játékát és ahogy megette az oldalát. (7)

Lautaro – Hozta a szokásos mezőnymunkáját, volt pár elpuskázott lehetősége, de ennyi egyszerűen nem elég, többet kéne nyújtania. (5,5)

Dzeko – Lassú volt és körülményes (ami várható volt) és mindig akkor passzolt, amikor lőnie kellett volna, neki se volt ez egy jó este. (5,5)

Inzaghi – Kihozta a találkozóból amit ki lehetett, Klopp is vakarta szerintem a fejét a második félidő elején, de amíg a padon nem tud kihez nyúlni, ennél többet aligha várhatunk tőle. (6,5)

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)