Egy speziális mérkőzés

Még szinte meg sem emésztettük a nápolyi történéseket, már robbant is az Európai Szuperliga-bomba. Többségünk élből utasította el a tíz európai nagycsapat, valamint az Arsenal és Spurs által kezdeményezett elitligát, aztán ahogy teltek-múltak az órák, néhányan talán elkezdtünk megbarátkozni a gondolattal. Ennek oka az lehetett, hogy belegondoltunk, csapatunk milyen financiális támogatáshoz juthatott volna az új versenysorozatban való részvétel által. A klubtulajdonsok, labdarúgók és szurkolók jelentős része azonban továbbra is ellenezte a dolgot – nyilván a Roma, Napoli vonalnak alapból szarul esett, hogy őket valószínűleg az égvilágon senki nem hívta -, és a tegnapi nap folyamán már az első, igazán komoly repedések is megjelentek az új ligával kapcsolatosan.

Pep Guardiola és Jürgen Klopp is felszólaltak a kezdeményezéssel szemben, de – csak hogy néhány ismertebb labdarúgót is említsünk – Bruno Fernandes és Mesut Özil is kifejezték nem tetszésüket. Pár órával később pedig az érintett klubok hivatalosan is elkezdtek visszalépni az egyezségből. Ed Woodward azóta le is mondott a Manchester Unitednél betöltött, alelnöki tisztségéről – a szurkolók nagy örömére -, Agnellinek meg csak simán a kurva anyját. Az Inter hétfőn még egy nagyon szépen megfogalmazott bejegyzéssel üdvözölte a Szuperliga létrejöttét, ma pedig egy ugyanolyan diplomatikus poszttal lépett vissza a szervezkedéstől. Jó kérdés, hogy az elmúlt napok eseményei mennyire befolyásolták negatívan Contét és a játékosokat, főleg, hogy ma elvileg három pontot kellene gyűjteni a Spezia vendégeként.

Ugyan nem hozzánk tartozik, de jól mutatja a kialakult feszültséget, hogy a ma lejátszandó Milan – Sassuolo meccs előtti sajtótájékoztatón Roberto de Zerbi konkrétan elküldte melegebb éghajlatra a kuzinokat, amiért ilyen kezdeményezésben voltak hajlandóak résztvenni. Bőven van rá esély, hogy a Spezia játékosok is vért isznak majd a találkozó előtt, hiszen ez a Szuperligás történet igencsak sértő lehet a bajnokságban részt vevő, másik 17 együttes számára – akár azoknak is, akik épp a kiesés elől menekülnek. Ráadásul a Spezia alapból nem egy kellemes ellenfél, gondoljunk csak az őszi találkozóra, amikor hazai pályán is alig tudtuk kikínlódni a győzelmet. Érdekesség, hogy akkor az a Hakimi volt az egyik nyerőember, aki mintha az elmúlt két meccsen újra életjeleket mutatott volna – már ami a támadójátékát illeti, hiszen a védekezésével már jó ideje nincs probléma.

 

 

A mérkőzéshez még annyit, hogy Marotta és Conte az egész szezon során remekül kezelték a klub körül kialakult pénzügyi válságot(?) és tartották egyben az öltözőt; talán bízhatunk benne, hogy egy ilyen történés már meg sem kottyan számukra.

Az évek során már rutinná vált, hogy lehetőség szerint minden Inter meccset megnézzek, de hogy őszinte legyek, ez a mai szinte egyáltalán nem hozott lázba; sokkal inkább forognak a gondolataim még mindig a Szuperliga körül. Kíváncsian várjuk a Ti véleményeteket a dologgal kapcsolatban, hiszen ez egy olyan téma, amit több oldalról is meg lehet közelíteni – és valljuk be, az utóbbi időszakban eléggé haldoklik a blogos kommentszekciónk is. 🙁

Szóval gyertek mindenképp, este pedig szurkoljuk ki a győzelmet! Forza!