Zombieland újratöltve

Fordulóról fordulóra romlik a helyzet – no, nem a tabellára nézve, mintsem inkább a pályát szemlélve. Nehéz megmondani, mikor lehet kikecmeregni ebből a kisebbfajta gödörből, mindenesetre az évzáró sem lesz sétagalopp: a nagyobb csapatokat idén rendre megviccelő Hellas Verona vendége lesz az Inter.

Mint minden beharangozó-értékelőnél, természetesen itt is ketté lesz bontva a poszt – értelemszerűen kronológiai sorrendben haladva a Spezia látogatása kerül először terítékre.

A vak is láthatja, hogy Lukakuék erőnlétben és pszichikailag is padlóközelben vannak. Ez a két aspektus persze kölcsönhatásban is van egymással, és jelenlétüket mi sem jelzi jobban, mint (például) a hétvégén látott, teljesen abnormális, 42-58%-os labdabirtoklási arány. Igen, jól látja mindenki, a látogató kiscsapatnál kis híján 60%-ban volt a labda! Emberemlékezet óta nem fordult elő ilyen kedvenceinknél (ilyen kaliberű ellenlábassal szemben), és hát nyilvánvaló, nem a semmiből jött mindez, igen világosak az okok.
Ne vegyük el persze Italiano edző és tanítványai érdemeit, őket maximális dicséret illeti a meccstervük tökéletes végrehajtása miatt, a hátul való türelmes (ámbár olykor kockázatos) labdajáratással nem várt ellenlépésekre késztették Contét. Ezek a passzolgatások egyébként nagyon ülnek mostanság az Inter ellen: a fáradtság miatt rendszeresen észrevehető, hogy „úton vannak” a futballisták, szemre is abszolút feltűnő az intenzitás részleges vagy teljes hiánya.  Nem kifogáskeresés ez, egyszerű ténymegállapítás.
Más együttesek is járnak hasonló cipőben meccsszámot tekintve, de mintha az lenne az ember érzése, több helyen is jobban sikerült a speciális helyzet menedzselése. Mint oly sok minden, ez is komplexebb kérdéskör, több befolyásoló tényező is közrejátszhat: a kulcsemberek terhelhetősége, a keret átlagéletkora, a játékosok tapasztalata, tudása… Mind-mind játékra gyakorolt hatása akár hatványozottan is jelentkezhet a küzdőtéren, pláne a jelenlegi – még mindig elég egyedi – szituációban.
Nos, vasárnap délután a labdabirtoklással és minden egyébbel együtt egy kissé kellemetlen élmény volt Inter-szurkolónak lenni. Hiába a három pont, igazán nem maradt jó a szánk íze, és főleg a pár nappal azelőtti, szintén szörnyű utolsó húsz perc átélését követően volt sokkoló, ahogy a végén nem sikerült a félpályán túlra juttatni a labdát.

 

Mazochistáknak azért:

 

 

Egyéni értékelésekbe nehéz is belemenni ilyen körülmények közepette, talán csak pár szóban: Handanovic bármennyire is ordibált a kapott gólnál, láttam már olyan kapust, aki az ötösén belül keresztbesuhanó labdára rávetődött; a védelemben főleg Skriniar művelt arcpirító dolgokat; a középpályán Brozovictól és Gagliardinitől csapkodhattuk leginkább a fejünket; az elöl lévőkre lehetett talán a legkevesebb panasz.
Hakimi bármennyire is suta olykor, azért a 13 bajnokin, bő 700 játékperc alatt összehozott 4+3 igen impresszív. Mi lesz akkor, ha igazán formába lendül, urambocsá’ tovább fejlődik?!
Unalomig ismétlem a Sensi-témát, de azért vegyük észre: bármennyi hibával is focizik, benne van a legtöbb intuíció, a legnagyobb támadópotenciál az posztriválisai közül. Az utóbbi három fordulóban értelmezhető játékperceket kapott, és mindannyiszor közrejátszott minimum egy lőtt gólban – ez azért jelez valamit. Továbbra is csak remélhetjük, hogy egészséges marad, és visszanyeri az igazi csúcsformáját.

2020-at Veronában zárjuk le

Jelenleg kicsivel erőteljesebb képzelőerő kell ahhoz, hogy bármilyen győzelmet vizionáljunk, pedig mindenképp léleksimogató lenne egy diadal a másfél hetes szusszanás előtt. Plusz adalék ehhez, hogy a Juventus üzemi hőmérsékletre melegedett, míg a Milanban egyre inkább gyűlnek a sérültek – jó lenne tehát tartani az előnyt a gobbók előtt, ezzel együtt pedig egy esetleges előzés sem elképzelhetetlen adott esetben.
Egyébként az aktuális ellenfél Hellas trükkös kis csapat, akik az utóbbi időben főleg idegenben veszélyesek, és ott szeretik megviccelni nagyobb nevű vetélytársaikat. Hazai pályájukat néhány hete nem igazán tudják megvédeni, ez a tény pedig a mostanság gyakran kontrákra berendezkedő, San Sirotól távol meggyőzőbb Conte-fiúknak lehet kedvező. A 2019/2020-as idényben mindkét fellépés szenvedősre sikerült ellenük, de persze főleg a második, Veronában lejátszott marad fájó emlék a hajrábeli Veloso-egyenlítés miatt.

Hiányzóik Barak (eltiltás), Benassi, Favilli és Kalinic lesznek, de persze… Kit is érdekel ez? Legyünk kicsit régimódiak: ki kell menni a pályára összeszorított fogakkal, és egy utolsó 2020-as nekirugaszkodással _be kell söpörni a három pontot_. Mindenáron, minden elképzelhető eszközzel.
A bal vállamon ücsörgő kisördög azt súgta, az utóbbi pár nap előszele lehet a megszokott, téli összeomlásnak, én azonban egyelőre el/lepöcköltem az ebadtát! Mi lenne, ha ezúttal végre nem következne be?!

Várható kezdő: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Young, Barella, Brozovic, Vidal, Hakimi – Lukaku, Martínez.

A Digi Sport 1 élőben közvetíti a 18:30-kor kezdődő meccset.