Indulás!

A szokásosnál jóval rövidebbre sikerült nyári alapozásnak vége, az Inter is bekapcsolódik a Serie A küzdelmeibe. Mivel az európai kupaszereplés igencsak belenyúlt az augusztusba, a klub kért egy hét halasztást, így az első ellenfél nem más, mint Borja Valero és Biraghi régi-új csapata, a Fiorentina.

Az egy hét extra felkészülés pedig vélhetően nem jött rosszul, bár az előző hetekben lejátszott, alacsonyabb ligás csapatok elleni barimérkőzéseket elég könnyedén tudta le a Nerazzurri. Nehéz egy Pisa (7-0) vagy Lugano (5-0) elleni felkészülési meccsből kiindulni, de az mindenképp látszott, hogy motivációból nincs hiány, és a kerethez nyáron csatlakozó játékosokban sem kellett csalódnunk. Mégis, számtalan kérdés maradt megválaszolatlanul a csapat körül, amikre remélhetőleg minél előbb választ kapunk majd, és a mercato zárása után egy közös szezonbeharangozóban tárgyalhatjuk meg őket. Nézzük előzetesen, hogy mik ezek a tekintélyes kérdőjelek, amik nem kis árnyékot vethetnek akár az első egynéhány fordulóra:

  • A védő-trió kérdése. Előállt ugyanis pár olyan probléma, amit nem feltétlenül láttunk jönni. Bár Skriniar szinte az egész tavalyi évet csapnivaló formában hozta le, a távozásával (illetve Ndombele-re való cserélésével) kapcsolatos pletykák egy idő után szépen elhalkultak. Hogy aztán pár nappal a kezdés előtt újra előjöjjenek, igaz, cseréről ezúttal szó sincs. A háttérben azonban komoly tárgyalások zajlanak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy jelen állás szerint nincs a kezdőbe nevezve a szlovák, helyette D’Ambrosio kezdhet. Igaz, a padra leülhet Skrini, de a kedvelőit (mint e sorok íróját) valószínűleg hamarosan nem túl kedvező hírek fogják érni vele kapcsolatban. De Vrij eltiltás miatt nem játszhat, így rövid időre Ranocchia játszatása is felmerült, ám őt közben állítólag elvitte a Genoa, így marad a DD-Bastoni-Kolarov hármas, cserének pedig egy szem Pirola. Azaz egy darab igazi középhátvéddel kezdhet Conte, ha pedig a fent említett üzleteket valóban nyélbe ütik Marottáék, Darmian, Smalling, Milenkovic vagy Rüdiger érkezhet az anomália megoldásaként.
  • A középpályán kellemesebbek Conte gondjai, bár kedvencét, Kantét nem kapta meg, és valószínűleg nem is fogja. Zhangék valószínűleg nem nagyon mernek majd Antonio szeme elé kerülni a mercato zárását követő hetekben… Pedig megpróbáltak kedvezni neki, Vidal ugyanis már a keretben van, bár vélhetően a rajtnál még nem lesz a pályán. Kérdés viszont, mi lesz Brozoviccsal, akinek állítólag az elmúlt időszakban kifelé állt a szénája, komolyan vehető ajánlat azonban nem érkezett érte. Jelen pillanatban a maradására tippelnénk, ideje tehát félretenni az esetleges ellentéteket, Conte pedig agyalhat tovább, hogy megoldja Epic és Eriksen együttes szerepeltetését. Az említett duón kívül ugyanis jelenleg Barella, Vidal, Sensi, valamint Nainggolan (és Gagliardini) közül válogathat, amire talán annyira már nem illene panaszkodnia.
  • Aztán a szélek. Candreva is hirtelen távozott, már az első gólpasszát is megszerezte a Sampdoria színeiben. Nálunk jobb szélen bemutatkozhat az így komoly rivális nélkül maradó Hakimi, balra pedig állítólag érdeklődtünk Emerson és Marcos Alonso iránt is, ám most mégse kell egyik sem, ugyanis Perisic az elmúlt hetekben meggyőzött mindenkit. Hogy ez tényleg így van-e, nem tudjuk, egyedül azt vehetjük biztosra, hogy a friss BL győztesért sem jelentkezett egy komoly vevő sem, tehát marad. Persze lehet, hogy így is jobb megoldás, mint a csúcsformában játszó Chelsea duója. Hamarosan ezt is megtudjuk.

Elöl marad a megszokott Lukaku-Lautaro duó, csereként Alexis Sanchez jöhet, vagy a visszatérő Pinamonti, bár nem tuti, hogy ő tényleg marad-e végül az idényre. Jobban örülünk neki, mint Llorentének, ezt leszögezhetjük.

A Fiorentina ellen kezdeni jó ómen, bajnokin azonban legutóbb két éve örülhettünk ellenük, valamint mostanság imádnak a 100. percben kiegyenlíteni. A kezdőjük egyébként kimondottan izgalmas, viszontláthatunk olyan ismert, rutinos figurákat mint Caceres, Bonaventura és Ribery, illetve van pár ex is, Biraghi és Kouamé személyében (Borja a padon kezd, de vélhetően kap majd pár percet.) Akikre azonban szokás szerint a leginkább érdemes majd figyelni, az Chiesa, Castrovilli és Milenkovic, és feltételezhetően a frissen érkezett Amrabat is okoz majd pár kellemetlen percet, akinek egy másik keménykötésű játékos, Pulgar pótlása lesz majd a feladata.

Bár a firenzeiek az utóbbi időben inkább az alsóházban vitézkedtek, könnyű meccsre aligha lehet számítani. Viszont kíváncsian várjuk az estétől a válaszokat a már említett kérdésekre: mit álmodott meg Conte a középpályára, milyen lesz a Hakimi-Perisic kettős, és hogy mutat majd a szokatlan felállásban szereplő védelem. Hamarosan megtudjuk, a meccs 20:45-től élőben megy a Digin.

És persze az (idő közben hakimitlenített…) kezdő:
Handanovic; D’Ambrosio, Bastoni, Kolarov; Young, Barella, Brozovic, Perisic; Eriksen; Lukaku, Lautaro.