Kapitány nélkül, de Eriksennel a téli átok ellen

A második mini-gödört kell átélnie Conte Interének az idei szezonban, az elsőt tökéletesen kezelte a BL-kiesést követően, kíváncsian várjuk, hogy reagálnak a srácok az újabb hullámvölgyre.  A helyzet most sem egyszerű, alig épültek fel a játékosok, ismét sérüléshullám sújtja a keretet, sőt, ezúttal a kapitányunkat is nélkülöznünk kell. Nehéz este vár ránk.

Kezdjük rögtön a rossz hírekkel: Handanovic kézsérülés miatt ma biztosan nem játszhat és talán a derbin sem, így Padellinek kell helytállnia, míg a padon Berni eltiltása miatt 2013 után először keretben van egy Stankovic, méghozzá Filip, Dejan fia.

Sensi a legutóbi hírek szerint a Milan ellen már bevethető lesz, de ma még keretben sincs, mint ahogyan Galgiaridni sem, akire egy hónapos kihagyás vár. Borja Valero is összeszedetett valamit, egyelőre nem tudni, hogy a spanyolnak mi a nyűgje -talán futnia kellett edzésen- és, hogy mennyi időre kell pihenőre vonulnia.

Ami jó hír, hogy Skriniar visszatérhet, mint ahogyan Asamoah is leülhet a padra végre valahára. Kár, hogy amíg a kórházban volt megduplázódott a posztriválisainak száma.

Az eltiltott Lautarót a Coppa meccsen treqauartistaként gyengélkedő Alexis helyett ezúttal Esposito kezdhet Lukaku mellett. Utóbbi egyébként könnyen lehet, hogy Handa sérülése miatt ma egy kapitányi szalaggal a karján fog a pályára futni, bár Skriniar talán esélyesebb.

Mögöttük először játszhat kezdőként a tél nagy igazolása, Eriksen, akitől azt várjuk, hogy egy kis kreativitást csempésszen a játékunkba, az utóbbi hetek ötlettelen futballja után.

Mivel úriemberek vagyunk pár szót érdemes mai házigazdáról is beszélni: bár az utóbbi három meccs három veresége (ebből egy Coppa kudarc a Juve ellen) nem néz ki jól,  kár lenne vitatni, hogy amióta Luca Gotti átvette az irányítást Tudortól az Udinese előre lépett, jelenleg kilenc ponttal előzik a már kieső Spalt. Holott egy olyan csapatot vett át, amely épp egy hetest kapott Bergamóban és a legjobbjuk, Rordigo De Paulnak nem sok kedve volt a futballhoz. Az argentin azóta újra megmutatta, hogy mire képes, Gotti pedig a szarból, ha nem is várat, de legalább egy biztos bennmaradót épített.

Viszont még így is két kategóriával gyengébb csapat az Udinese, mint az Inter, a győzelem pedig kötelező. Minden más esetben hivatalosan is bejelenthetnénk: újra elérte Milánót a téli válság.

Tipp: 1-3 gólszerzők Alexis Sanchez ill. Belfodil, Castangos, Aquafresqa

Várható kezdőcsapatok:

Egy szép emlék: