Ürömök az örömben

Torinóban 0-3-ra nyerni óriási dolog, akkor is, ha ez a zebraketrec helyett a bikák otthonában történik. A futballra alkalmatlan körülmények miatt azonban a kimondottan sima, meggyőző eredményből sem igazán vonhatunk le messzemenő következtetéseket, ráadásul pár kevésbé vidám dolog is történt, melyek meghatározók lehetnek a szezonra nézve.

Foci helyett sárcsata. A vizes talajon a labda szinte egyáltalán nem pattogott, gurulni sem igazán gurult, ennek tudható be a körülbelül 65%-os passzpontossági átlag, amit a játékosok nagyrésze produkált tegnap este. Nembaj, legalább végre Vecino sem lóghatott ki a sorból, sőt kimondottan jó statokat produkált, fejjel pedig őrületes gólpasszt adott. Az Inter ezt a meccset azzal nyerte meg, hogy egyszerűen jobban adaptálódott a kialakult helyzethez, a Torino ellenben Belotti elvesztése után láthatóan egyáltalán nem tudta, mit kezdjen ezzel az estével, kétgólos hátrányban pedig végképp felhagytak minden reménnyel.

A játékra tényleg alkalmatlan talaj azonban eredményezett egy vezéráldozatot az Internél is: Barella az első félidő végén egy ügyes lövés megeresztése után pár lépést tett az alapvonal felé, majd egy roppanásra lett figyelmes a térdében, mely után szinte azonnal le kellett cserélni. Ez a meccs maradékára nézve ugyan nem volt hatással, hisz a maradékot Borja Valero is lehozta, minket olyannyira aggasztott Barella potenciális térdsérülése, hogy szinte még a 3 pontnak is elfelejtettünk örülni. A legfrissebb vizsgálatok szerint a helyzet nem annyira súlyos, biztosan nem ACL, de jó esélyel a december nem Nicolóról fog szólni.

Mindez úgy, hogy Gagliardini, Asamoah és elsősorban Sensi felépüléséről sincs túl sok infónk, nem sok jóval kecsegtet a Slavia Praga ellen, Vecino-Brozo-Borja trióval kiállni sajnos végtelenül 2017. Talán Esposito és Bastoni után most egy harmadik fiatal játékos beépülésének is eljöhet az ideje, Lucien Agoumé már tegnap is ott ült a kispadon, ám egyelőre nem kapott lehetőséget. Hangsúlyozom, ha számok terén megvagyunk, az sajnos nem minden, a Barella által hozott színvonalat ugyanis Sensin kívül senki nem tudja pótolni ebből a keretből.

A másik elkeserítő tény (bár talán korai még tényként kezelni) az, hogy úgy néz ki hiába vagyunk az Inter történelmének egy legjobb szezonrajtjának szemtanúi, a bajnoki címhez ez kevés lesz. Senki nem szólt ugyanis, hogy idén a Serie A-ba idén kézilabdában jártas sportolókat érdemes nevezni. Na de komolyan. Van VAR technológia, van a kezezésekre vonatkozó szigorított szabály, és vannak azok a szabályok, amik alapján Rocchi a tegnapi Atalanta-Juvét vezette. Meg lehet magyarázni, hogy ebben mi a logika, a helyes megfejtőnek pedig egy csörgősipkát tudok felajánlani.

Feladni persze nem szabad. Főleg, mert a tény, hogy előrefelé is érdemes tekintgetni, nem csak hátra, láthatóan nagyon szépen húzza a csapatot. Hétközben pedig BL, ahol mindenkitől 120% kell majd.