Erőpróba #1

Igen, közhelyes, mi több, elcsépelt a címadás, de jelen szituációban mindenképp indokolt: az igencsak megerősített, hazai pályán mindig, mindenkire veszélyes (hm, újabb lózung) Cagliari ellen mindenre számíthatunk, csak sétagaloppra nem.

 

Üdítő volt azt tapasztalni a hétfői idénynyitót követően, hogy a szurkolók érezhető (és érthető) jó hangulata ellenére hurráoptimizmust csak elvétve lehetett felfedezni – Conte 90 perc után leadott nyilatkozata átragadt tehát legtöbbünkre, én is hasonlóképp gondolkodtam. Egy szűk hét volt felkészülni a szardíniai csatára, a kezdő pedig nagyjából változatlan lesz az Inter-Leccéhez képest, így máris érezhetjük, hol lehetnek komoly hibapontok.

Az egész felvezetés talán indulhat azzal, hogy felsoroljuk a hazaiak nyári, említésre méltó igazolásait: Nández, Oliva, Rog, Simeone, Olsen és Nainggolan. Egész jó névsor, és biztos vagyok benne, hogy nem egy közülük fekete-kékben is megállná a helyét – mondjuk az utolsó név, vehehe. Tényleg, ha már említésre került: ez a galád ember ugyebár nagyjából két hete gratulálni merészelt Dzekonak az új kontraktushoz egy Instagram-poszt alatt, kedden pedig megtette ugyanezt Candrevával, a gólja után. Vajon ezért tart ő ott, ahol? Talán.
Ha nem is egy seregnyi, de jó pár új játékos érkezett a szárdokhoz (részint a Barelláért kapott pénzből gazdálkodtak) tehát, és jó profilú futballistákról beszélünk – persze az egyértelmű, hogy az összeszokás nem megy, nem is mehet egyik pillanatról a másikra, ahogy látszott is ez az első fordulóban lejátszott meccsük eredményéből (0:1 hazai pályán a Brescia ellen).

Ez mondjuk igaz lehet az Interre is, amellett, hogy néhány egyéb körülmény (például sérülések) is kellett hozzá, tény: kettő darab friss igazolás futott ki kezdőként néhány napja. A helyzet nagyjából ugyanaz lesz egyébként, a hírek szerint de Vrij biztonsági okokból még nem lesz a keretben, míg Godín már igen, de kezdeni nem fog egyelőre. A többi pozíció gyakorlatilag adott, Vecinot leszámítva, aki a teljesítményével nem szolgált rá az újabb lehetőségre, de elképzelhető, hogy Barella lassabb, csapatba való integrálása miatt (és mivel nevelőegyesülete ellen kellene pályára lépnie) még ma is az uruguayi fogja élvezni a bizalmat.

 

leccetonigol.jpg

Apropó, bizalom: a Martínez-Politano kettősnek biztosan csipkednie kell magát, ugyanis a héten hivatalos lett egy bizonyos chilei úriember leigazolása. Mellette már Biraghi is bevethető, tehát olybá tűnik, kialakult a végleges keret. Egy pereskedő center csávót leszámítva, az ő ügyén jó lenne már megnyugtató módon túl lenni, végre valahára…

Persze óvatosság ide vagy oda, azért ez a Cagliari a Sant’Eliában mégiscsak zacskóval kezdett egy újonc ellen, és ha akarnak valamit Brozovicék ettől az idénytől, ezt a meccset egyszerűen be kell húzni, és kész. Jaj, hányszor leírtunk már hasonlókat az utóbbi idényekben!
Hogy mire számítunk, röviden: biztonságra törekvőbb védekezésre, gyors Inter-kontrákra, Handanovic-bravúrokra és egy hipermotivált Radjára. És persze Internazionale-győzelemre.

Várható kezdő: Handanovic – Skriniar, Ranocchia, D’Ambrosio – Asamoah, Sensi, Brozovic, Vecino, Candreva – Lukaku, Martínez. 

Digi Sport 1 élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő találkozót.