Esély, hogy megnyugodjunk

A Roma és a Milan veresége után óriási esélyt kaptunk: ha nyerünk a Laziót is leszakíthatjuk és egy picit talán megnyugodhatunk. Más kérdés, hogy kvázi csatár nélkül kell győzni. Nem lesz könnyű.

Pár hete még egy olyan forgatókönyv volt lelki szemeink előtt, amit november körül még elképzelni nem tudtunk: kikaptunk a Cagliaritól és szinte biztosra vettük, hogy az utolsói fordulóig szenvedni kell a legjobb négybe kerülésért,  csakúgy, mint tavaly.

Ehelyett némileg váratlanul megnyertük a derbit, a Róma kikap egymás után kétszer és újra mosolyog a Nerazzurro. Egy mai győzelemmel négy ponttal a Milan, kilenccel a farkasok, és tizeneggyel lépnénk meg a Lazio előtt – utóbbinak áprilisban még lesz egy pótolt meccse Udinében.

Gázos viszont, hogy nem lesz klasszikus center a kezdőben. Lautaro megsérült a válogatott meccsén, míg Icardi még nem áll készen arra, hogy pályára lépjen, így nem marad más, mintsem újra meg kell próbálni Keitát centerben. A Frankurt ellen nem vált be, bár védelmére legyen mondva,hogy akkor még vélhetően félig sérülten játszott még.

Azon meg már meg sem lepődünk, hogy De Vrij nem bevehetők az ex ellen, a szerkesztőségünk lassacskán összeesküvést sejt, de persze nem akarunk rosszindulatúak lenni: már a németek ellen sem játszott, ráadásul a hírek szerint akár három hetet is hiányozhat a holland. No, nem lesz baj, Miranda megoldja rutinból.

Ami számomra csalódás, hogy Spalletti Borja Valerót választotta Radja pótléknak, nem pedig Gagliardinit – belga egyébként a padon kezd.

Tipp: 2-1 Politano, Perisic ill Tare

Hivatalos kezdő: Handa-D’ambro,Skriniar,Miranda,Asamoah-Vecino,Brozovic,Borja Valero-Politano,Keita,Perisic.