Nincs új a nap alatt

Nem is az Inter lenne, ha a 2018/2019-es európai kupaszezon tavaszi folytatását nem épp egy aktuális botránnyal vezetné fel – mi tagadás, rég volt már ilyesmiben részünk, szinte hiányzott is. Ja, nem. Bécsben viszont nem ártana közben nem megégni.

 

 

Mindenki pontosan tudja a tegnapi történéseket, de azért elevenítsük fel: Rolkó dél környékén békésen hálóhintázott New York utcáin betörőkre és galambokra vadászva, mikor is derült égből villámcsapásként barátja egy pár másodperces Twitter-bejegyzést küldött neki… Az Inter hivatalos oldala posztolt, Handanovic az Inter új csapatkapitánya, mindenféle egyéb megjegyzés nélkül.
Az első reakcióm pontosan ugyanaz volt, mint mindenkinek, amit röviden három betűvel és egy írásjellel tudok kifejezni: wtf? Magyarosítva: maf? Szó se róla, az interes agy már hozzászokott ahhoz, hogy nincs minden a legnagyobb rendben a csapat háza táján, de azért ezek a konkrét személyekhez fűződő ügyek az utóbbi hónapokban már lassacskán a mi hasunkat is megülik. És bizony, ezek közül több fűződik Icardihoz, ami minimum kérdéseket vet fel a közelmúlttal, urambocsá’ évekkel kapcsolatban. Vajon ez tényleg az első lépés volt a végső megtisztulás felé vezető úton? Egyáltalán szükség volt most erre? A vezetőségnek nyilván megvolt a nyomós indoka, ilyen dolog nem jön csak úgy a semmiből, és hát… A szurkolók igen nagy része örömmel fogadta a döntést. Annyi bizonyos, hogy ez a téma bővebb körbejárást igényel, mintsem egy beharangozóban pár mondattal érintsük, tehát itt erről ennyit, a jövőben pedig így vagy úgy, de biztosan lesz még foglalkozva az üggyel.

Merthogy ma Bécsben, a Rapid Wien ellen játszanak EL-tizenhatoddöntőt (tudom, hogy nincs ilyen szó, de jól hangzik) Icardiék Brozovicék Skriniarék Vecinoék, és a tét annyira nem kicsi – legfőképp azért, mert a klub hírneve eléggé megtépázódott már ahhoz, hogy ezt a feladatot ne lehessen félvállról venni. Másképpen fogalmazva: a blama nem fér bele ilyen körülmények között (sem).

 

radjalau.jpg

Rájuk ma és egész tavasszal kulcsszerep hárulhat

 

Az áthúzott emberkék egészen biztosan nem lépnek ma pályára, előbbi az életen való elmerengés, utóbbi kettő eltiltás okán. Az összeállítás egyébként szinte „mindegy”, ha a játékosok továbbra is kifelé igyekeznek az ürülékből, ezt a párharcot hozni kell, ahhoz pedig ma egy jó alapot kell szolgáltatni. Az ellenfélnél játszik majd egy exünk, Knassmüllner, maga a Rapid pedig jó pár hónapja nem lépett pályára tétmeccsen, és egyébként is az osztrák első osztály egyértelmű alsó házas együttese, kevés rúgott góllal – azt hiszem, ennyit elég is tudni róluk.

Várható kezdő: Handanovic – Asamoah, Miranda, de Vrij, Cédric – Borja Valero, Vecino – Perisic, Nainggolan, Politano – Martínez.

Digi Sport 3 élőben közvetít, a kezdési időpont 18:55.