Év eleji kötelező

Két hét meccs nélküli időszak épp elég arra, hogy egy valamirevaló szurkolónak elkezdjenek kialakulni az elvonási tünetei kedvenc csapata meccsadagja iránt. A mai meccs ugyan nem ígér különösebb adrenalinsokkot, de talán a nyári barátságos mérkőzésekhez hasonlóan legalább egy citromos sör hatékonyságával enyhítheti az említett szimptómákat. 

Az a helyzet, hogy sem a meccs, sem az elmúlt hetek történései nem váltottak ki belőlünk túl sok reakciót, így rövid beharangozó lesz. Beszélhetnénk az Icardi és Skriniar szerződéshosszabbítása körüli eseményekről, de az a helyzet, hogy magasról teszek rá. Vagy hosszabbítanak (szerintem fognak), vagy nem, a klub mindenképpen jól jár: vagy marad két minőségi játékos, vagy kapunk értük 200 milliót, és jön a helyükre más minőségi játékos. Én személy szerint szomorú lennék mindkettőjük távozása miatt, de túléltük mi már Ibrahimovicok, Roberto Baggiók, Ronaldók, Cannavarók, Jonathanok távozását is. A Blikk szintű pletykák vagy az ügynökeik nyilatkozatai meg olyan súllyal esnek latba, mint a szeptember végi átigazolási pletykák a következő nyárra vonatkozóan.

Ami a meccset illeti, semmi különös, a szokásos év eleji kiszenvedett továbbjutás lesz, annyi különbséggel, hogy most legalább a nézőknek nem kell a helyszínen szenvedni, mivel zárt kapuk mögött játszunk. Az olasz kupában egyébként a legjobb 16 között lejátszott legutóbbi 15 meccsünkből 14-szer továbbjutottunk, bár az utolsó két meccsen a Bologna és a Pordenone ellen azért eléggé megszenvedtünk. Ma is ez lesz, a Benevento ugyanis most először jutott ilyen messzire a kupában, szóval ők biztosan pörögni fognak. A campaniai csapat az Udinesét ütötte ki az előző körben, ráadásul idegenben. Egyébként nyertek ők már a San Siróban is, a tavalyi, első Serie A-s szezonjuk alkalmával az egyetlen idegenbeli győzelmüket aratták itt, a Milan ellen. Most eleresztenék itt egy hosszas skeletori nevetést, de várjuk meg vele azért a mai meccs végét.

Szívesen megnéznénk, hogy mit mutatna a 15 millióra értékelt csodagyerek, Eddy Salcedo egy ilyen meccsen, de sajnos ő nem lett a keretbe nevezve, ahogy más Primavera játékos sem. A kezdő attól függően fog alakulni, hogy Spalletti a tartalékoknak szavaz-e bizalmat, vagy valamilyen remekbe szabott új támadásépítési variációt akar gyakoroltatni az alapcsapattal (höhö). Remélem, hogy legalább azért egy Seria B-s csapat ellen lehetőséget kap Padelli, Ranocchia, Dalbert, Gagliardini, Nainggolan, és főleg Lautaro Martinez, sőt, még akár Candreva is.

18.00-kor kezdés.