Botrány árnyékában

Korántsem zárt nyugodt hetet a klub: csak ideig-óráig örülhettünk a Napoli elleni utolsó perces győzelemnek, hiszen a lelátón és azon kívül is botrányba fulladt a találkozó. Nem épp ideális ilyen körülmények között meccset játszani, de ettől függetlenül ma délután csak a három pont elfogadható.

Mivel az elmúlt napokban a nemzetközi sporsajtó az Inter, pontosabban annak szurkolóival volt elfoglalva, így a tényekről szigorúan két mondatban: a meccs előtt balhézott a két tábor, majd egy Inter —egyes források szerint Varese— szurkolót elütötte a Napoli drukkereket szállító, aki belehalt a sérüléseibe. De ha mindez nem lett volna elég, a kanyar kipécézte magának Koulibalyt, és kb. egész meccsen huhogtak a barmok.

Vélemény: a pályán kívüli esemény tragikus, de azon kívül, hogy az áldozat családjának részvétet és kitartást kivánunk, felesleges bármit hozzáfűzni, annyira kevés info jutott el hozzánk a baleset körulményeiről, de az is lehet, hogy csak én vagyok alul informált.

Ami viszont a rasszista botrányt illeti már sarkosabb a véleményem: kár lenne kétségbe vonni, hogy ami történt, az gyomorforgató. Könyörgöm, 2018-at írunk. Oké, a multi-kulti megbukott, de azért állatok ne legyünk már.

Viszont lenne pár kérdésem:
– az olasz szövetség minden egyes balhé után a bajnokság felfüggesztésével fenyeget. Egyszer végre meg is teszik, vagy csak a szájuk jár?
– világ kommentelői, akik most az Inter szurkolókat szidják szerte a világban: tényleg azt hisztitek, hogy egy maroknyi vadbarommal kell azonositani az összes Nerazzurrit?
– A Juventus miért nem kapott zárt kapus büntetést, amikor októberben, szintén Koulibalyt sértegették?
– Eleve, hogy lehet az, hogy ezek az emberek jegyet/bérletet tudnak vásárolni? Reméljük, utoljára, maradjunk ennyiben.

Ilyen előzmények után persze nehéz a mai meccsről érdemben írni, de azért pár mondatban megteszem: jómagam az utóbbi hetek szokásos szenvedésére és egy szűk egy-két gólos győzelemre számitok. Elég sűrű a program mostanában, fáradtak a lábak, mindenki várja már a pihenőt, stresszes heteken van túl a klub.

Brozo kisárgázta magát, így vélhetően már a kezdőcsapat kihirdetésekor potyogni fognak a könnyeink a középpálya láttán, még úgyis, hogy elvileg Radja félbeszakítja a hetek óta tartó ibizai kokain partyt, csak hogy játszhasson. Respect a belgának.

Várható kezdőcsapat:

Tipp: 2-1 Politano, Icardi

És egy szép emlék: