Kérdőjelek rangadója

A szeretet ünnepén, merőben szokatlan időpontban rendeznek fordulót idén, és ha már így alakult, miért is ne pont egy Inter-Napoli legyen a nap csúcsmeccse – olyan rangadó lesz ez, ami sok kérdésre választ adhat.

 

 

Az első és legfontosabb: vajon az utóbbi hetek rossz szériája a szokásosnak mondható hullámvölgy része, avagy sem? 
Hozzászoktunk már sajnos az utóbbi években a télen (bár inkább január-február környékén) érkező összeomláshoz, és ebből kiindulva sem zárható ki, hogy innentől hátrafelé kell kacsingatni a csapatnak. A távolság a 4.-5. helyhez képest egyelőre biztonságosnak mondható, de két-három rossz forduló, és ez a szituáció könnyen megváltozhat. Most komolyan megmutathatja a csapat az év elején már párszor pozitív példaként felhozott mentális erejét, amolyan gátszakító lehet ez az este.

Milyen hatással van/lehet a csapatra Nainggolan ügye?
Késett edzésekről, netán azon a hangfelvételen tényleg ő beszél? Nos, annyi egészen biztos, hogy megkapta a kemény büntetését, jelen pillanatban pedig az sem elképzelhetetlen, hogy többet nem láthatjuk kék-fekete mezben pályára lépni. Nem valószínű, hogy ez az egész sztori feldobná a csapatmorált, és undorító érzés beismerni, hogy nyáron Monchiéknak volt igaza az egész transzferrel kapcsolatban. Így lesz a mellőzött, partvonalon kívülre tett Joao Mário-ból első számú támadó középpályás

 

icardi-nainggolan-e1537298372782.jpg

Vajon látunk még ilyet valaha?

 

Az újfent akadozó támadójáték beindul -e valahogy ismét? Sikerül -e értelmesebb helyzetkihasználást abszolválni, mint az utóbbi meccseken?
Erre a szezonra több új elemet próbál belevinni a játékba Spalletti, ez a napnál is világosabb, de az átállás nem mindig… Khm, zökkenőmentes, és sokszor visszanyúlnak a játékosok a régi sémákhoz (beadásözön), pláne ha a „régi garnitúra” van a pályán. Egyetlen jól sikerült meccs kellene ilyen szempontból, és helyrejönne a játékosok önbizalma – mert azok a labdakihozatalok és akciók, amiket a Tottenham, Roma, Juventus hármas ellen láttunk, nem a semmiből jöttek ám…

Kihozza -e a rangadó a helyes mentalitást a futballistákból?
Merjük remélni… Kollégánk, _bimre tökéletesen vázolta a Chievo ellen bemutatott teljesítményt, ha még nem volt elég a pofonokból, Pellissier góljának most már végleg ébresztőként kellett hatnia. Fejbeli fáradtság ide vagy oda, ez gáz volt, kár szépíteni.

 

Ja, a Napoli az ellenfél ma egyébként, akik ha nem is 100%-ig meggyőzően, de gyűjtögetik a győzelmeket, és egy légüres térbe kerültek a második helyen. Egy ellenük aratott győzelem sok mindenre gyógyír lenne, és abban az esetben még éppen el is hihetnénk, hogy az ezüstéremre is lehet esély valahogy…

 

Várható kezdőcsapat: Handanovic – Asamoah, Miranda, Skriniar, Vrsaljko – Joao Mário, Brozovic, Vecino – Perisic, Icardi, Politano.

Digi Sport 1 élőben közvetít, a kezdési időpont 20:30.