Mennyit bírunk?

Illetve mennyire szilárd Spalletti rendszere? A címben feltett, illetve az első mondatban megfogalmazott kérdésre keressük a választ ma délután, 5 óra körül meg is találjuk. Az elmúlt egy hét külső és belső körülményei úgy hozták, hogy egy mezei bajnoki helyett komoly téttel bíró és komoly kérdésekre választ ad(hat)ó meccs lett a Chievo elleni.

Kezdjük azzal, amit biztosan tudunk 8 napja: Miranda és Gagliardini összegyűjtötte az ötödik sárgáját, így a Juve ellen készülhetnek testben és lélekben. Első ránézésre (mondjuk másodikra is) a brazil csere csk kiesése fájóbb – de szükségesebb – hiszen így Ranocchia veszi át a helyét. Ugyanakkor Gagliardini kiválását se intézzük el egy kézlegyintéssel, még ha az olasz minden, csak nem kiegyensúlyozott. Ugyanis az a helyzet, hogy rajta kívül nem nagyon van más a keretben, aki a középpálya melós (a.k.a. ütközős) részét el tudná végezni anélkül, hogy a másik két kp-poszton ne gyengüljön csapat. Hiszen nézzük csak: ott van Brozovic, aki erre tökéletesen alkalmas lehet, viszont neki egy sorral feljebb kéne játszania, hogy a támadójátékban legyen valami hatékonyság, hogy védelmeknek ne csak egy sémára kelljen felkészülni (értsd: valamelyik szélső beadja), hanem változatos, ezáltal kiszámíthatatlanabb legyen a támadójáték (értsd: átlövések). Vagy ott van a múlt héten megsérülő Vecino, aki elméletileg fitt és egészséges (via Luciano), ugyanakkor az ő kivirágzása pont ahhoz köthető, hogy nem Valero játszik mellette. Ugyanis amint jött Gagliardini, ő átvette az ütközéses rész nagy százalékát, az Uru pedig ficánkolhatott szabadabban. Ez veszhet el ma délutánra, hiszen nyilvánvaló módon sem Borja, se Joao Mario erre nem lesz képes. Meglátjuk, hogy Spalletti mit húz, illetve hogyan gondolkodik, ha Vecino tényleg játékra alkalmas, akkor legalább az a szabadsága meg lesz, hogy meccs közben is válthat, ha valami mégsem az elképzelései szerint halad.

A másik komoly nyomás, ami ránk került – hála a Juventusnak – hogy átvehetjük a vezetést. Ezt a részt sem illik elbagatellizálni, nagyon egyszerű okból kifolyólag. Sarri nyilatkozta a Napoli-Juve előtt, hogy az a meccs nem dönt semmiről. Igaza volt, ahogyan bárki, aki azt mondja, hogy az Inter-Chievo nem dönt semmiről, igaza van. Csakhogy mentálisan nagyon nem mindegy, hogy mi a kimenetel. Ahogy a Napolinak ez egy óriási mentális pofon, úgy nekünk is komoly tét, hogy megmutassuk, igen, vagyunk annyira erősek, hogy ha a többiek egymást ütik-verik, akkor mi addig szépen csendben élre állunk. Hogy aggódjon már valaki más. Hogy megmutassuk, nem szarunk be, nem ijedünk meg sem az ellenfelektől, sem a lehetőségtől, hogy vezessük a tabellát. Képesek vagyunk rá és meg is csináljuk.

Ezen gondolatok mentén várom én a ma délutánt, de most ti jöttök, hajrá!

Internazionale-Chievo, 15.00, TV: Digisport 1

Probabili formazioni:

probabili_vs_chievo.jpg