Az utolsó méltatlan derbi

Amikor kiosztottuk a srácokkal a hétvégi lapokat és kiderült, hogy nekem jut az előzetes, rögtön arra gondoltam, hogy majd jól megírom a tutit és kisírom magamból, hogy évek óta méltatlan a városi derbi önmagához, hála az utóbbi idők méltatlan leépülésének mindkét oldalról. Aztán észbe kaptam, hogy ennek semmi értelme sem lenne, mert kb. már harmadik éve ugyanezt írom minden előzetesben vagy értékelőben a Milan elleni meccsek kapcsán.

Itt tartunk hát még mindig és szépen lassan eljutottunk oda, hogy a milánói derbi már csak nevében fontos, meg a múltja miatt és ugyebár jöhetnék a szokásos közhellyel, miszerint egy ilyen meccsen tökmindegy hol áll a tabellán a két csapat. Szerintem meg nem mindegy, mert nem várom ugyanolyan tűzzel, mint mondjuk akár csak 3-4 évvel ezelőtt is. Ezt jelzi az is, hogy tegnapig rá se néztem, hogy melyik nap és hánykor lesz a csörte. Leszartam, na.

De tényleg, elég ennyi a sírásból, rívásból, majd a kínaiak elhozzák a kánaánt mindkét oldalon. És igen, kifejezetten örülök, hogy végre Berluékhoz is özönleni fog a pénz, mert egyrészt utálni sem tudom őket, ha ennyire szarok, másrészt meg kezd unalmas lenni a Juve-Roma-Napoli tengely, kéne valami új erő. Kicsit olyan ez már mint a BL-ben a Bayern-Real-Barca trió dominanciája, azzal a nagy különbséggel, hogy ők legalább váltogatják egymást a trónon, míg a Juve nem akar lekerülni az élről.

Szóval nagyjából úgy fogok nekiülni ennek a derbinek, hogy ez egy méltatlan korszak lezárása lehet és talán jövőre már újra azzal a lelkesedéssel fogja várni a labdarúgás világa a világ egyik legrangosabb városi derbijét, mint 5-10 évvel ezelőtt.  Szerintem erre igen jó esély van, a Mi részünkről már előző nyáron is látszott a szándék, hogy előre akarunk lépni – más kérdés, hogy nem jött be- míg szerintem a Milanba sem azért fektettek be a rizsevők, hogy visszahozzák Borriellót. A Juventushoz felnőni nem lesz elég egy, de még két év sem, ahhoz egy legalább öt éves project kell, de legalább látni a fényt az alagút végén. Magyarul van lóvé dögivel.

Á, mégiscsak sírás lett belőle.

Várható kezdőcsapatok:

ui: A blogger csapatunkat ezúttal Rolkó és Bobogoal képviseli Milánóban. Innen is puszilunk Titeket, szurkoljátok ki a győzelmet, várjuk az élménybeszámolót.