Kemény, mint a kád széle

Nagyjából ezzel a címmel tudnám jellemezni a ma kora esti kirándulását kedvenceinknek. Jómagam erősen cidrizek az Empolitól, hiszen bombaformában vannak, de remélhetőleg a szünet rosszat tett nekik. Nekünk viszont biztosan jót, hiszen a többi csapathoz képest egy fordulóval hamarabb mentek a fiúk karácsonyozni.

A legzavaróbb nem is az elbaszarintott karácsonyi szünet volt, hanem a meccs utóélete. Bár gyaníthatóan csak a sajtó fújta túl a balhé-lufit, igazából simán elképzelhető, hogy Ljajics szokásához híven itt is nyomott egy hisztit, míg Jovetics sem lájkolta Mancini karácsonyos fényképalbumát az arckönyvön (nem mintha ne lett volna mindkettő érhető, azt ne mondjam jogos).Remélhetőleg mindenki rendezte a félreértéseket, hiszen egy listavezető csapatban pont nincs értelme összeveszni egymással.

Jó hír is érkezett mostanában, hiszen Handa 2019-ig hosszabbított nettó 2.5 misiért, meg persze a bónuszokért. Az talán már inkább adhat okot aggodalomra, Nagatomo elé is szándékoznak tenni egy 2018-as hosszabbítást, de amíg csak a Tuttosport ír erről, nem kell elővenni a borotvapengét.

Adja Isten, hogy a kezdő összeállításánál  randomgenerátort használó Mancininek szerencséje legyen, és ne kelljen kihagyni a 2015-t legjobb formában záró Borzovic, Ljajics kettős, megnehezítve ezzel a saját és csapat helyzetét, valamint kinyírva a szurkolók idegrendszerét. A telles joggal (fú, de el akartam már lőni én is ezt a poént, bocs) kényszerpihenőn lévő Melot leszámítva az alapcsapat futhat ki a Stadio Carlo Castellani gyepére, a tutifix Miranda, Murillo duónak kisebb részben Pucciarelli, nagyobb részben az örökifjú Maccarone miatt kell aggódnia, míg Medelnek Saponara játékszervezését kell csírájában elfojtania.

Tét van bőven, a szimpatikus, ámde megverni csak minket tudó római csapat elleni hazai bukta igencsak veszélybe sodorta az őszi bajnoki elsőségünket, ráadásul sajna a Fiorentina és a Juve is hozza a saját kötelezőjét (relatíve sajnos, nekem mondjuk pont hozott egy kis pénzt a konyhára a Viola győzelme és a Farkasok veronai pontvesztése), úgyhogy menekülhetünk a győzelembe más választás nem lévén.

Empoli-Inter, 18.00, TV: DigiSport1

Kezdőcsapatok (nálunk hivatalos, az Empolinál a várható):

Empoli (4-3-1-2): Skorupski – Rui, Costa, Tonelli, Laurini – Zielinski, Parades, Büchel – Saponara – Pucciarelli, Maccarone

Inter (4-3-3): Handanovic – Nagatomo, Murillo, Miranda, D’Ambrosio – Kondogbia, Medel, Brozovic – Ljajics, Icardi, Perisic