Csatárínség reloaded

Néhány óra múlva egy újabb igen nehéz idegenbeli túrán csodálhatjuk meg a csapatot, Bergamo után Udine a célállomás. Az előjelek természetesen inkább negatívak, de hát mi is lenne velünk nélkülük? 

Mitől retteghetünk ma?

 Egy darab bevethető felnőtt csatár van a keretben Palacio személyében, cseréje a román primavera-támadó, George Puscas. Icardi természetesen rásérült a kisebb húzódására (állítólag műteni is kell), Belfodilnak természetesen egy meccset sem töröltek az eltilásából, Milito visszatéréséről pedig csak kósza hírek szállingóznak.

– Campagnaro kiválása óta 5 meccsen 10 gólt kaptunk, főleg Ranocchia lett bizonytalanabb, de Juan Jesus és Rolando sem volt mindig a helyzet magaslatán. Öröm az ürömben viszont, hogy utóbbi fordulóról fordulóra javuló tendenciát mutat, és így valószínűleg argentin visszatérése után is bent ragadhat a kezdőben.

– A legújabb Mazzarri-variáció szerint Guarín lesz a secunda punta(nem elvetélt ötlet, de láthattuk, tavaly nagyrészt miket művelt ott és trequartistában), Álvarez pedig a jelek szerint konstans maradhat a középpálya közepén – ez persze nem feltétlenül baj.

– Di Natale szeret ellenünk eredményesen játszani.

– Csabinter a helyszínen tekinti meg az összecsapást többedmagával (Bobogoal és Lacuspacus is az utazó keret tagja), ő pedig nagyon nem jó ómen a csapatnak, főleg Udinében (2/2 zacskó).

Ami bizakodásra adhat okot:

– Handanovics hasfala úgy néz ki, rendbe jött, a kapuban ő kezd nagy valószínűséggel.

– Ebben a szezonban többször volt eddig balszerencsénk (főleg idegenben), lassan elkezdhetné visszaadagolni a sors, amit elvett.

– Ha hasonlóan építjük fel a 90 percet, mint a balszerencsésen alakult első 2013-as meccsünkön, az az érzésem, nyerni fogunk, a mostani csapat az utóbbi hetek ellenére is sokkal kiegyensúlyozottabb és masszívabb, mint volt januárban.

– Zanetti keretbe való visszatérése hozhat akár egyfajta pozitív energiát is társainak.

A SportKlub élőben közvetít, szemek a képernyőre! (reméljük, most a néhányunk által leigazolni kívánt Muriel-Allan duó nem most mutatja meg, miért szeretnénk őket kék-feketében látni…)