Halloween, Samp, izgalom

Amikor Milánóba látogat a Sampdoria, általában történik valami furi. Kapásból beugrik a kedvenc 1996/1997-es idény egyik legjobb mérkőzése, amelyet 3-1-es vezetés után sikerült elveszíteni (máig ez az utolsó győzelmük a Meazzában!), aztán majd’ tíz évet állítva a fluxuskondenzátoron mind közül a leg, leg, leg, friss élménynek pedig itt van Mourinho híres bilincses póza arról a bajnokiról, amelyen a kettős emberhátrányban játszó Internek sem tudott gólt rúgni a Doria, sőt, ha Eto’o nem bambáskodik el egy ziccert, még nagyobb lehetett volna a cikifaktor.

Azért írtam ilyen szép hosszú, emlékekkel teli bevezetőt, hogy ne legyen rövid a beharangozó.

Ha valaki az előjelek alapján nem várja a hétközi fordulót, az a vendégek edzője. Ciro Ferrarát eggyel korábbi munkahelyéről ugyanis egy Inter elleni Olasz Kupa-vereséget követően zavarták el. Erre most nem túl sok esélye van, tekintve, hogy a genovai klub újoncként viszonylag elfogadhatóan szerepel (köszönjük a Milan legyőzését innen is).

Stramaccioninak a csapatba kerülése óta valamennyi meccset végignyomó Juan Jesus eltiltása miatt kell Saridonért mennie a gyógyszertárba, hiszen a kicselezhetetlen tapsifüles hiánya és Ranocchia sárgaveszélye miatt folytonos migrén kínozza. Amennyiben Béka játéktól eltekint, karanténba zárva őt a szombati rangadóig, három középső védője marad, ha idevesszük a dögvész esetén hátra sorolandó Cambiassót. Igen ám, csakhogy a pazar formában teljesítő kevés hajú argentin a hátsó tridente közepén szokott játszani ebben az esetben – akárcsak Samuel. Így tehát muszáj kitolni a Falat a belső védelem szélére, ami a lassúsága miatt óriási kockázatot jelent.

Vagy hagyjuk ezt az egész okoskodást a francba és az ifjú zseni spájzolja a 3-5-2-t egy meccs erejéig, hogy előkaparja a négy védős variációt – ebben az esetben nyugodta(bba)n pihenhet Rano, valamint maradna eredeti helyén Cuchu, Samuel meg Szilveszterrel gyalulhatja Maxi Lopezt. Vagy mégis kezdeti Ranocchiát.

Apropó, a vendégektől hiányozni fog a két legjobb középpályásuk, az emberevő Obiang és az agy Maresca, vagyis szinte biztosan üdvözölhetünk egy régi kedves eltékozolt ismerőst.

Próbabili:

INTER (3-5-2): Handanovic; Ranocchia, Samuel, Silvestre; Zanetti, Guarin, Mudingayi, Gargano, Nagatomo; Cassano, Milito.

SAMPDORIA (4-3-3): Romero; Berardi, Rossini, Gastaldello, Costa; Munari, Tissone, Poli; Eder, Maxi Lopez, Estigarribia.