Itt a Special Three?

Claudio apó elzavarása átírta szerkesztőségünk adásmenetét erre a hétre, ezért kapacitásunkat az ificsapat világraszóló csodája helyett a változás szele által idefújt Andrea Stramaccionira fordítjuk. Gondolkodtunk ufficiale Ranieri-búcsúban, de egyrészt nem érdemli meg, másrészt 277 ezer karaktert írtunk róla, fölösleges újra begépelni ugyanazokat a sémákat. Kattintás után „Stramaláról” kiderül néhány sötét titok, például hogy történt a lány felkérés és miféle formációkat alkalmaz.

Vasárnap este hívta fel a NextGen Series döntőjét a helyszínen megtekintő Moratti az ifjú mágust, aki egy rádióműsorban adott interjút. Stramaccioni annyira izgalomba jött, hogy siettette a műsorvezetőket, elég legyen a kérdésekből, mert fontos bejövő hívást jelez a telefonja.

Ranieri másnap reggel kilenc óra körül személyesen az elnöktől értesült munkaviszonyának megszűnéséről. A Gazzetta szerint Morattit az utóbbi hetekhez képest pazar torinói első félidőt követő minősíthetetlen második mélyütésként érte és ettől lett tele a töke. A mérkőzésen jól teljesítő két fiatal, Andrea Poli és Joel Obi lecserélése sokkolta a szervezetét, plusz belefáradt CR mérkőzés utáni semmitmondó, unalmas, bizakodással teli panelnyilatkozataiba, amelyeket rendre újabb gyalázatos teljesítmény követett. Érdekesség, hogy Tinkerman legutóbbi két kirúgását követően az U40-es edzői korosztályból nevezték ki az utódját (Ferrara, Montella).

Délután egy legközelebbi munkatársaival összehívott meetingen egyeztettek Stramaccioni kinevezéséről. Milánó Jockey Ewingja szerint a NextGen fináléjában látott ifisták közül 3-4 ember simán megérdemelne néhány percet az első csapatban.

A 36 esztendős, ifjúsági szinten mindent megnyert fiatalúr rögtön gyermekei trófeaemelése után arcába kapta a kérdést: készen áll-e az előrelépésre? „Azt teszem, amit Moratti és Paolillo mondanak. Az én első csapatom most a Primavera. „

De ki ez az elsőre nehezen megjegyezhető nevű ember?

Andrea Stramaccioni triplázott a tanítványaival, vagyis ő a Primavera José Mourinhója. Pusztító hatással van a csapatra, a legpozitívabb értelemben. Átlátja a klub működési elvét, ért a játékosok nyelvén, a renitenseket és a lázadókat eltakarítja a közeléből. Akárcsak a Special One. Játékosként – térdsérülése miatt – nem tudott a legmagasabb szinten futballozni, amíg a pályán szaladgált, a hátvédsorból látta át a játékot. Akárcsak a Special One. A kétezres évek elején szűkebb hazája, Romulea utánpótlás csapataival hódította el a lehetséges trófeákat, hogy aztán kedvenc klubjának, a Romának a korosztályaos gárdáinál helyezkedjen el. 2007-ben scudettót és Nike Premier Kupát nyert a giallorossikkal, három évvel később szintén bajnokságot az ifikkel. Joggal merül fel a kérdés: miért nem ragaszkodtak hozzá a fővárosiak? Ha hihetünk a pletykáknak, a Roma új amerikai tulajdonosa inkább a farkasok egyik bandierájának, Daniele De Rossinak édesapját, Albertót látta szívesen a supervisor pozícióban, mert nem nagyon akart konfliktusba kerülni a szerződése meghosszabbításán akkor épp agyaló válogatott középpályással…

Meg lehet nyugodni, Stramaccioninak elődeivel ellentétben nincsenek rögeszméi a felállásokat illetően. Nem számít, hogy 4-3-3, 4-3-1-2, vagy 4-2-3-1, lényeg az offenzív harcmodor. Előszeretettel épít trequartista helyett egy védelem előtti katalizátorra (ilyen volt a Roma ifiben Viviani) és szereti a széleken összekuszálni az ellenfelek védővonalát. A NextGen-en a Marseille ellen például a középcsatár Longót a vonal mellé pakolta, Livaját pedig amolyan „messisen” hamis 9-es ként játszatta Moratti karikás szemei előtt, aki Stramaccionit figyelte, de mintha Mourinhót látta volna.

Keddtől a Serie A legfiatalabb szakembere trenírozza a legidősebb keretet. Nyilván mindenki arra kíváncsi, kipakolja-e a szenátorokat a csapatból és a hátralévő 9 bajnoki mérkőzésen kvázi tét nélkül – Várhídi Pétert idézve – bevállalja-e a fiatalítást. Persze túlzás lenne egyből szinteket ugorva a liga vadállatai közé ereszteni 18-19 éves, a San Siro nyomását nem ismerő megszeppent taknyos kölyköket, de a Ranieri által látványosan hanyagolt Ranocchia és Castaignos például több játékperchez juthat. Kiderülhet a télen igazolt Juan Jesusról, megfelel-e a nívónak és még nyugodtabb szívvel el lehet zavarni Nagatomót Chivut haza Resicabányára.

Várhatóan az új generáció ígéretesebb tagjai, a BL-győztes Primavera legjobbjai, a kapitány Romano, az energikus középpályás Duncan, a mindent eldöntő tizenegyest értékesítő, a felnőttek közt már bemutatkozott Crisetig, a brazil-olasz keverék kreatív szekció-vezér Bessa, és a nyurga center Longo számíthat arra, hogy hely jut nekik a buszon vasárnap a stadionba menet.

Az Inter szezonbeli harmadik vezetőedzőjének hivatalos bemutatása kedden 17 órakor lesz.