Hideg, érdektelen meccsecske

A napi tizenkilenc mercatós pletyka között pályára lép azért a csapat: csütörtökön az Olasz Kupában fogadja a könyvelési osztály régi kedves ismerősét, a Genoát. Andrea Ranocchia, Diego Milito és Thiago Motta szívritmusa egész biztosan felbolydul picit a jeges januári estén, mert ugye mindhárom jómadár egykori klubja ellen léphet pályára. Egyébként a legjobb nyolc közé jutásért zajlik ma a küzdelem, egy meccs dönt arról, melyik siserehad lesz a Napoli-Cesena párharcból továbbjutó szerencsés(?) gárda ellenfele.

 

Ranieri szerint a klubnak rettentően fontos a kupa, hiszen az Inter címvédője a sorozatnak, Szikora Robi ergó komolyan kell venni. Nagyon reméli az öreg, hogy a várható zimankó ellenére kijönnek a tifosik biztatni a tarcsit. Igen, a tarcsit, ugyanis többek között Julio Cesar, Samuel és Pazzini hiányában jó eséllyel lehetőséget kaphatnak olyanok, akiknek vélhetően az utolsó sanszok egyikét nyújtja át az allenatore. Nem nehéz kitalálni, hogy az Alapvonal Irányába Biciklicselezők Klubjának elnökére, Zaratéra célzott.

Muszáj kiemelni két embert. Diego Forlánt megvuduzhatta egykori oldalbordája, Zaira, más épeszű magyarázatot nehéz találni az uruguayi újabb sérülésére (a legfrissebb hírek szerint 3-4 hétre esett ki). A kis Coutinho nevét ismét hiába keressük a nevezettek listáján, a brazil most kivételesen hátsérülés miatt hiányzik.

A túloldalon végre(?) láthatjuk, mire képes minden Inter-szurkoló nem várt fantomigazolása, Juraj Kucka. A sokunk által facepalmként kezelt szlovák középpályás kölcsönjátékosként hamarosan elfoglalhatja helyét a kék-fekete buszon Sztankovics 2 hónapos kényszerszünete miatt.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a kupában találkozott egymással a két csapat, akkor Leonardo a Castellazzi – MaiconRanocchia, Materazzi, Santon – Zanetti, Mariga, Cambiasso – Muntari –  Pandev, Eto’o bivalykezdőt küldte ki. Eto’o duplázott, a Párszázas Ajánlat szerezte a harmadik gólt a 3-2-re megnyert mérkőzésen. Abból a csapatból Materazzi helyére Chivut, Santonéra Nagatomót, Mariga helyett Polit, Muntari posztjára Sneijdert, a Pandev-Eto’o duóéra pedig Zaratét és Castaignost képzeljük és nagyjából megkaphatjuk az esti összeállítást.

A találkozót a Digisport élőben közvetíti.