Derbi

A lehető legfontosabb dolog az lenne, ha nem akarnánk ezt a meccset minden áron megnyerni. Egy vereséggel sokkal többet vesztünk, mint amennyit egy győzelemmel nyerünk. Ez a 4-4-2-be felpakolt 4-3-1-2 működhet a Milan ellen, Alvarez kulcskérdés lesz. Attól tartok, hogy kicsit megint előjön a megilletődött dadogó Alvarez, pedig újabban már gyakorlatilag húzóember volt, és rettenetesen feldobta Motta és Milito játékát is, mármint, hogy végre volt kivel érdemben összejátszani és kombinálni. Most már 50 perccel többet játszott a bajnokságban, mint Sneijder és mutatókban is megelőzte, eggyel több gólpassza van már, mint a hollandusnak. Sneijder várhatóan pályára lép a 60.perc környékén, vagy beszáll vagy kiszáll, valószínűleg Alvarezzel váltják egymást. Ranieri összerakta a védelmet annyira, hogy húzósabb időszakokat át tudjunk vészelni és merjünk kivárásra, kicsit visszahúzódva és alárendelten játszani. Úgy gondolom, összességében egy kiegyenlített meccsre már jó lehet az Inter, bár a leonardós vereséget leszámítva nem volt óriási különbség a két csapat között a post-Mourinho időszámításban. Ha jól tudom, nagyon rég volt döntetlen, ennek ellenére én megkockáztatok egyet (úgy sem jön be, legendásan pocsék tippelő vagyok): 1-1 (Reiko)

– A forma és tabellán elfoglalt helyezésekkel kapcsolatos közhelyszótár bejegyzéseket most hanyagolnám. A csapatra nézve leselkedő legkomolyabb veszély elhárult azzal, hogy Chivu nem épült fel nem Rocchit küldték a meccsre, így talán elkerülhető, hogy már a 10. percben emberhátrányban legyünk Ibra alattomos talponfejeléséért. A nagy lutri számomra Sneijder esetleges szerepeltetése lesz, minden jel szerint ugyanis összedrózották a holland bájgúnárt, már csak abban nem vagyok biztos, hogy ez nekünk feltétlenül jó lesz. Ranieri nehéz döntés előtt áll, ha egészséges és nem játszatja (és nem úgy alakul a meccs), a sajtó elevenen megsüti, de lássuk be: komoly kockázat a hónapok óta sérült, és még több hónap óta semmit sem mutató karmestert pont most bedobni. Persze mindenki emlékszik 2010-es debütálására kék-feketében, amikor a repülőről leszállva, talán egy prosciutto pizza rendeléséhez elégséges olasz tudással felvértezve alaposan kifilézte a kuzinokat, de azok az idők elmúltak már. Ezzel szemben nagy kín lehet a mesternek esetleg padra ültetnie a remek formában lévő Álvarezt, a hírek szerint már egy Ricky-Sneijder duó szerepeltetése is lehetséges, előttük a tehetségét a Space Jam-es ufóktól visszaszerezni látszó Militóval. Ha Ranieri ezt a csomót jól bogozza ki, jó esélyekkel indulunk harcba, a többi csapatrész végső összeállításától függetlenül. Utóbbiak boncolásába csak azért sem kezdek bele, mert a Tévez-ügy miatt úgy kell kitúrni egy-egy Derby-vel kapcsolatos hírt a portálokról, ami számomra felettébb bosszantó, mert a mercatón vívott Derby sohasem lehet fontosabb a Meazza-belinél. (GPT)

– Jó formában vagyunk, felépültek a sérültjeink, Ranierit elfogadták a játékosok, így igazi három esélyes összecsapás várható. 4-0, 5-0, vagy 6-0 lesz nekünk. Utóbbira tippelek, melyet az alábbiakban tudományosan alá is támasztok.

Julio Cesar vs. Abbiati: Szegény Krisztiánnak a világ legjobb hálóőre ellen esélye sincs. Hat centivel magasabb Juliónknál, de ez az egyetlen dolog, ahol megnyeri kettejük összehasonlítását. 1-0.

Maicon vs. Abate: Egy gőzmozdony azért még mindig gyorsabb, mint egy vidámparki gokart. 2-0.

Lucio vs. Thiago Silva: A rutin és a fiatalság szépen kiegyenlíti egymást. Marad a 2-0.

Samuel vs. Nesta: Jó játékosnak tartom Nestát, de a falon ő sem tud átmenni. Még mindig 2-0.

Zanetti vs. Zambrotta: Un Capitano! Ce’solo un Capitano! Az eredmény nem változik 2-0.

Thiago Motta vs. Gattuso: Nincs nehéz dolga Mottának megnyerni ezt a párharcot, mivel egy olyan játékossal kell összehasonlítanom, akinél Galliani elnök is ügyesebben bánik a labdával. 3-0.

Cambiasso vs. Van Bommel: Ebben az összevetésben kiChuchusodik, hogy a mi Pistánk mennyivel is technikásabb a holland veteránnál. 4-0.

Alvarez vs. Nocerino: Egy tehetség itt, egy tehetség ott. Változatlanul 4-0.

Sneijder vs. Boateng: Sneijdernek sokkal szebb a felesége. 5-0.

Forlán vs. Robinho: Segítségül hívtam néhány nő szurkolót, a kérdés eldöntéséhez. Mosolyogtak válaszadás közben. 6-0.

Milito vs. Ibrahimovic: Ha valaki lőtt 57 gólt kék-fekete mezben, azt nem köpködjük. Amúgy is eldőlt már a meccs. 6-0 VÉGEREDMÉNY! (Bobogoal)

– A napokban-hetekben zajlik a Derby Tévezért is, most végre a pályán is megütközünk a kuzinokkal. Érdekes, de nyugodt vagyok teljesen, nem mondom, hogy tuti nyerünk, de valahogy jók az érzéseim (nyilván ebben közrejátszik az 5-ös széria), pedig a Milan nem piskóta csapat, ők is nagyon jó formában vannak. A taktikai csata garantált, reméljük, Ranieri papa jól sakkozik majd, és kifőz valamit, amivel meglepheti Allegrit. Mondjuk egy 4-4-1-1-et szívesen látnék, hasonló hozzáállással és játékkal, mint a nyár végi Szuperkupa meccsen mutattunk az első félidőben. Ha Sneijder teljesen fitt, én semmiképp sem hagynám ki, ahogy Álvarezt sem, úgyhogy az egy szem Milito mögött nálam a holland kezdene, a többi nagyjából adott valószínűleg. Jó lenne egy lélekgyógyító győzelem az utóbbi három ruha után, amit a tesóktól kaptunk. Csatára fel! (Rolkó88)

– Nagyon várom a találkozót, amely véleményem szerint háromesélyes. Óriási taktikai csatára számítok. Egy derbin semmilyen jelentősége nincs a tabellán elfoglalt helyezésnek, hiszen a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. Az utóbbi fordulók eredményei önbizalmat adhatnak, mindenki verhető, így a Milan is, elvégre ők is csak emberek. Fontosnak tartom, hogy megpróbáljanak a fiúk rögtön az elején gólt szerezni – hisz nyerni csak támadásból lehet -, sikerüljenek az utolsó passzok és próbálják meg értékesíteni az adódó lehetőségeket. A lélektani fordulópontokból jó lenne jól kijönni, bár egy korán bekapott elkerülhető gól benne van a fociban. Fizikálisan és mentálisan ott kell lennie valamennyi játékosnak, lássam, érezzem, hogy jobban akarják a győzelmet. Az ellenfél játéka mindenképp hatalmas jelentőséggel bír, de az Internek a biztonságra kell törekednie és megpróbálnia ebből előnyt kovácsolni. A labdarúgásban nincs olyan, hogy ha, de ha esetleg vereséget szenved a csapat, akkor a mérkőzést muszáj minél előbb elfelejteni (hiszen ezért is csak három pontot adnak) és a jövőre nézve tanulni kell a hibákból. (csabinter)