Itt a lét a tét…

Ma 18 órai kezdettel Szicíliában lép fel szeretett csapatunk, sajnos ismét nem a legjobb előjelekkel. Reményeink? Talán egy Muntari-bomba, egy Álvarez-csavarás, netán Castaignos bólintás. Hajtás után a problémák taglalása néhány mondatban. 

Kora este élet-halál meccset vívunk Cataniában. Igen, sajnos már októberben ezt kell írnunk, és nem csupán erre az összecsapásra, mert nem mondhatni, hogy a piros-kék csapat közvetlen riválisunk lenne. Egyszerűen az idény eddigi része annyira kalap szar rossz volt, hogy innentől minden egyes fellépésünk felér egy döntővel. Ugyan a hátrányunk még mindig behozható (bármelyik csapattal szemben), de ahhoz, hogy ebben a szezonban még bármi pozitívat felmutathassunk, el kell kezdeni felépíteni egy szép győzelmi szériát.

Kezdésnek mindjárt itt egy szicíliai város, amit be kellene vennünk. Szombati ellenfelünk eleddig két ponttal gyűjtött többet, mint mi (szám szerint 6-ot), megverték a Cesenát, valamint döntetlent játszottak a Sienával, a Juventus-szal és a Novarával. Látható, hogy Vincenzo Montella irányításával viszonylag vállalható játékot és eredményeket tudnak felmutatni (én a Juventus elleni meccsüket láttam, abból indulok ki). A potenciális veszélyforrásaik, illetve a legjobb játékosaik: Andújar, Legrottaglie, Spolli(mondjuk ő valószínűleg nem játszhat sérülés miatt), Almirón, Lodi, Maxi López és Lanzafame. Felhívnám a figyelmet még egy visszatérőre is, ugyanis biztos ismerős sokaknak David Suazo neve…

Részünkről sajnos ismét igen veretes a hiányzók listája: Júlio César, Sneijder, Poli, Coutinho, Forlán és Ranocchia nem szerepelhet a mai este folyamán. Viszont van visszatérőnk, Thiago Motta személyében, vele talán szilárdabbá válhat a középpálya, bár valószínűleg a hosszú sérülése után még nem teszi egyből a kezdőbe Ranieri mester.

Mindentől függetlenül, kifogások nincsenek, nyerni kellbármi áron! Várható kezdőcsapat a Gazzetta szerint: Castellazzi – Chivu, Samuel, Lúcio, Maicon – Nagatomo, Cambiasso, Sztankovics, Zanetti – Milito, Pazzini.

A mérkőzést a Digi Sport adja 18:00-tól, élőben.