Castaignos is boldog

Ma délután Pinzolóban sor került két új szerzeményünk bemutatására. E posztban a Branca jobbján feszítő fiatal holland csatár, Luc Castaignos gondolatait tálalom.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek!” – e szavakkal kezdte mai sajtótájékoztatóját kedvenc klubunk első nyári szerzeménye, a fiatal, mindössze 18 esztendős Luc Castaignos, akit a Feyenoordtól szerződtettünk 3 millió euró ellenében.

Míg a konferencián ülő zsurnaliszták a „lennénk ezzel így egy páran” tekintet mögül megpróbálták megfejteni, hogy volt-e az elmúlt évtizedben olyan új igazolásunk, aki nem így nyitott, már jött is a következő idézet a közhelyszótárból, miszerint nálunk játszik a példaképe, Eto’o. De legalább nem Inter drukker a srác már 10 éves kora óta… Ezután önmagát jellemezte a holland: „Befejező csatár vagyok, aki jól érzi a kaput. Amikor a középpályásoknál van a labda, tudom, hogy hova kell helyezkednem, és mikor kell megindulnom a kapu felé.” Arra a kérdésre, hogy mely játékosok tették rá a legmélyebb benyomást rövid itt-tartózkodása alatt, így felelt: „Mindannyian kiváló labdarúgók, de Sneijder különösen nagy hatással volt rám. Ő egy igazán minőségi labdarúgó, aki mindkét lábát egyformán képes használni. És amit a labdával tud, az fantasztikus. Sokat tanulhatok ezektől a játékosoktól. Eljött az ideje, hogy leteszteljem magam a világ legjobb klubjában. A 30-as mezben fogok futballozni, ez volt a mezszámom a Feyenoordnál is.”

A mi dolgunk pedig csak az, hogy bízzunk benne, sikeres lesz a teszt.