Piero Ausilio – Az igazolásokról

Az Inter sporttitkára hétfő este részt vett a Tommaso Maestrelli díjátadó gálán (ne kérdezzétek, mi az, nem találtam róla semmit) Montecatini városában. Itt interjúvolta meg a Sky Sport 24. Természetesen a téma a nyári átigazolások voltak és összességében az Inter idei szezonja és jövője.

Először Pazziniről esett szó.: „Régóta figyeltük őt, egy lehetséges verzió volt ő számunkra már egy ideje, de konkrétan sosem vetődött fel és nem is igazán volt kivitelezhető. Ahogy alkalmunk lett őt megszerezni, nem haboztunk. Elégedett vagyunk vele, biztosak vagyunk benne, hogy nagy dolgokat visz véghez az Interrel.

A szó lehetséges célpontokra terelődött, nevesítve: Tevez, Sanchez, Hazard. „Nem mondom, hogy nem jó játékosok, ugyanis az azt jelentené, hogy nem értek a munkámhoz és nem lenne igaz a játékosokról sem, de azt sem mondhatom, hogy ezek a transzferek folyamatban vannak, ugyanis ezek a játékosok túl drágák számunkra.” 

„Sanchez? Hazudnék, ha azt mondanám, sosem volt kapcsolat a két klub között miatta. Érdeklődtünk november-december környékén, de az Udinese hosszútávon gondolkodik, ezért nem engedték el hozzánk a télen. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Hogy próbálkozunk-e újra a nyáron? Nem tudom, nekünk még van egy fontos dátumunk, az Olasz Kupa döntője. Egy-két negatív eredmény ellenére, nekünk remek szezonunk volt idén és egy Olasz Kupa-győzelem csak még szebbé tenné.”

„Hazard? Rengeteg játékossal csinálják ezt az újságírók, hogy  szerez 5-6  gólt valaki és egyből elkezdenek cikkezni róla, most 25 millió alatt nem engedik el sehova…

Ausilio Ganso helyzetét is tisztázta: „Rengeteg pletyka a játékos körül, hogy az AC Milanba igazol, hogy az Interbe jön. Figyeljük őt, de sosem tettünk konkrét ajánlatot. Ahhoz, hogy igazolni tudj, el is kell adni, bizonyos játékosokat. Hogy eladnánk, Maicont, Eto’ot vagy Militót? Nem hiszem, ők jelenleg nagy nevek és hiszünk benne, hogy a jövőben fontos tagjai lesznek az Internek.”

Szó esett az EU-n kívüli játékosokról is: „Egy hely van a keretben egy ilyen játékos számára, megpróbáljuk tartani magunkat a szabályokhoz, ez nem mindig olyan egyszerű, hiszen tavaly is félig megváltoztatták a szabályt.”

Ausilio végül, Moratti által csak „átkozott hét” -ként emlegetett időszakról is beszélt: mikor az Inter szezonját döntően befolyásoló események történtek. „Inkább két hétről kellene beszélni, ugyanis nagyon rosszkor jött  a két hetes szünet a válogatott meccsek miatt. Nekünk sok játékosunk elment, a Milan viszont otthon tudott tartani több játékost is és készülni a Milanelloban. Ez döntőnek bizonyult.”