Radarban: Danilo Luiz da Silva

A szezon végének közeledtével, egyre több pletyka lát napvilágot, a nyár potenciális célpontjaival kapcsolatban. Egyes sajtóorgánumok szerint, az Inter Maicont készül pótolni egy teheteséges fiatal brazillal, név szerint az 1991. Július. 15.-én született Danilóval.

Leonardo kívánság listáján szerepel egy tehetséges fiatal jobbhátvéd, aki hosszútávon a korosodó Maicon helyét vehetné át a csapatban. Branca egyik kiszemeltje a Santos ifjú titánja, aki az América MG akadémiájáról csatlakozott 2010 nyarán a Santoshoz, ahol egyből a felnőtt csapatban kapott helyet és folyamatos jó teljesítményéivel felkeltette több európai klub érdeklődősét is. Danilo 46 mérkőzésen 6 gólt szerzett és kiszorította a tavaly még Cruzeiroban a liga válogatottságig jutó Jonathant.

Daniloért meg kell küzdenie az Internek a Sporting Lisszabon, a Porto és a Benfica ajánlatával is.  Örömteli, hogy folyamatosan fiatalok vannak a radarban ami a csapat erősítését illeti, csak az a ambivalens a szituációban, hogy nem sok tejfölt esznek meg, még azok a fiatalok sem az Internél akik egyértelműen jobbak a kész, felnőtt játékosoknál.

Reméljük ez a dolog hamarosan változik és a tehetséges és a játéklehetőséget megérdemlő fiatalok, tényleges szerepet kapnak az első számú csapatnál, ami már csak anyagilag is több szempontból javallott.