Az utolsó 5 Derby d’Italia

Górcső alá vesszük az utolsó öt Derby d’Italiát és egyszersmind kedvet próbálunk csinálni a Vasárnap esti klasszikus elé. Nem hiszem, hogy nehéz feladatunk van.

2005. Október 2. Vasárnap. Juventus – Inter 2-0

Itt még a jobb erőkből álló Juvetnus relatíve simán nyert.

2006.Február 12. Vasárnap. Inter – Juventus 1-2

Hamisítatlan Derby d’Italia volt, igazából fürtökben lehetett volna osztani a piros lapokat. A Juventus ekkoriban egyértelműen jobb csapat volt mint az Inter és a Mancini – Capello párosítás is eléggé egyoldalú volt. Burdisso Facchetti mezében több mint kegyeletsértés.

2007.November 4. Vasárnap. Juventus – Inter 1-1

Itt már a fő-fő-fő árulóval a fedélzeten, egy lerabolt Juve volt az ellenfél, az edzők közötti különbség is enyhült Ranieri érkezésével. Itt már az Inter volt jobb, a döntetlen csalódás volt. Nedved ezen a meccsen törte el Figo lábát.

2008. Március 22. Szombat. Inter – Juventus 1-2

Meglepetésre nyert a Juventus. Camoranesi les gólt szerzett, majd Trezeguet köszönte meg az ökör Burdisso gólpassz fejesét. Érdekesség, hogy az ekkor kölcsönben szereplő Maniche lelkesedése hozta a vissza a csapatot a meccsbe, majdnem ki is egyenlített, de kapufa segített a Juventuson.

2008. November 22. Szombat. Inter – Juventus 1-0

Itt már a Szpesöl Van irányította az Intert és annak rendje és módja szerint, hazai pályán a házipiton és varánusz arcú Muntari csodagóljával be is húzta a meccset a kék-fekete társaság.

2009. Április 18. Szombat Juventus – Inter 1-1

A fanfárok és az örömtüzek csak az utolsó utáni percben szólaltak és gyúltak meg az Olimpicoban, Grygera nagy nehezen egyenlített hazai pályán. A vattacukor agyú Balotelliről itt Tiagót állították ki.

2009. December 5. Szombat. Juventus – Inter 2-1

Kisebbfajta csoda volt ez a mérkőzés, az éppen atomjaira hulló Juventus utolsó leheletéből még leverte a nem sokkal később mindent besöprő Intert. A Juve első gólja jól jellemzi az Inter akkori Őszét, szinte csak ilyen idióta balszerencsés gólokat kapott akkor az Inter főleg a BL-ben. A főecet Balotelli előbb kiprovokálta a másik agydonor Felipe Melo kiállítását, majd Motta támadt rá Buffonra és kérte rajta számon miért nem jelölte vissza az iwiwen. Balotellit éltető rigmusok pár meccsre bezárták az Olimpico kapuit. Gyönyörű mérkőzés volt, gyönyörű emberekkel a pályán, viszont Marchisio szenzációs gólt lőtt.

2010.Április 16. Péntek.

Az itt már tényelegesen padlón lévő Juventus látogatott az éppen BL-elődöntőre készülő Interhez, mégsem adták olcsón a bőrüket. Sissoko ostoba kiállítása és Maicon már most klasszikus gólja kellett leginkább a győzelemhez. A legvégén Eto’o biztosította be a győzelmet.

2010.Október 3.Vasárnap.

A nagyra becsült Benitez egymás után kétszer is megjátszotta ugyanazt, hogy egy rangadón 0-0 ra játszik. Ez azért volt nem kicsit indokolatlan mert az előző fordulóban pont a Romától sikerült kikapni az utolsó pillanatban ez az ideológia hátulütőjeként. Benitez nem próbálta meg kiköszörülni a csorbát, ugyanúgy ráment a 0-0ra hazai pályán a Juve ellen is. Én személy szerint itt vesztettem el a hitem és Eto’o is egy nyilatkozatában ezt a meccset jelöli annak az időpontjának mikor csapat elfordult az erős csontú spanyoltól.

2011.Február.13.Vasárnap.

?