Csütörtök 20:45 BARItok közt

Egy időben kezdjük fellépésünket az utóbbi évtized közhangulatát meghatározó, lélegzetelállítóan izgalmas szappanoperával.  Úgy látszik az rtl klub és a digisport nem igazán kommunikál egymással, hisz mind a két műsor a magyar televíziónézők millióit szögezi a készülékek elé. Hosszas tépelődés után úgy döntöttem, hogy az   AS BARI-FC INTERNAZIONALE mérkőzést fogom nézni holnap este.

Komolyra fordítva a szót, erre a meccsre mondták régen a totózókban, hogy országos kettes. Leonardo mesterünk 9. alkalommal küldi csatába fiainkat. Eddig ugye 6 győzelem, 1x ( Bár a Nápoly ellen tizenegyesekkel nyertünk ), s egy zakó a brazil tréner mérlege. Az Inter-Lazio barátság jegyében a világoskék római barátaink elcsentek egy pontot kedd este a „kistesóktól”, így még eggyel több ok arra, hogy nyerjünk Bariban. Egyszerűnek tűnik a recept, hisz azt a játékot kell folytatni, amit a Palermo ellen a második félidőben bemutattunk. A meccs alakulása hozta úgy, hogy átálltunk a 3 csatáros játékra, de miért ne kezdhetnénk akár így is? Végül is mi vagyunk a címvédők és az utolsó helyezett csapathoz megyünk játszani.  Amennyire szellősnek tűnik a védelmünk, nagyon úgy néz ki hogy csak akkor nyerünk meccset, ha elől rúgunk minimum hármat. ( Hol vannak már a sokszor ránk jellemző, kiszenvedett 1-0-ás győzelmek? ) 2011-ben eddig tétmeccseken szereztünk 19 gólt, s ezzel szemben 12 alkalommal be is köszöntek nekünk. Ennyire megéreznénk Samuel hiányát? Amúgy is eléggé húzósnak ígérkezik a február, megítélésem szerint ebben a hónapban fog eldőlni, hogy harcban maradunk-e a scudettóért. A Bari meccs után a következő csapatok ellen lépünk pályára az év legrövidebb havában: Róma, Juve, Fiorentina, Cagliari, Bayern München, Sampdoria.

Valószínűleg hasonló fogadtatásban lesz részünk:

Visszatérve az előttünk álló mérkőzésre kicsit sötét ló ez a Bari. 2002 decemberében kivertek minket az olasz kupából, míg a 2009-2010-es szezonban, a  mindent megnyerő „aranycsapatunk” nem tudta őket legyőzni egyik bajnoki meccsen sem . A rend kedvéért azért most ősszel, egy négyessel küldtük őket haza. ( Milito 2, Eto’o 2 ) Az idei bajnokságban nem igazán villognak a kikötővárosiak, mivel a legutolsó helyen kullognak, 14 megszerzett ponttal és mínusz húszas gólaránnyal. A téli átigazolási időszakban viszont nem tétlenkedtek, hisz megszerezték a Genovától, a magyar válogatott világklasszis támadóját, RUDOLF GERGELYT. A brazil támadójukat, Barretót a Fiorentínának 4.5 millióért már majdnem eladták, de a firenzei doktor bácsi azt mondta, hogy alkalmatlan a játékra, így maradt a csapatnál. Új szerzemény még a Barinál a norvég Huseklepp, a román Codrea és a szlovák Kopúnek. Rá is fért a csapatra a vérfrissítés, mert enyhén szólva sincsenek csúcsformában. Az utolsó négy bajnokijukat elveszítették, így eléggé össze kell kapniuk magukat, ha jövőre is az első osztályban akarnak szerepelni. Annak a városnak, amelyiknek ilyen impozáns stadionja  van, vétek a második ligában sínylődnie. ( Bár gondolom sokszor nincs teltház az 58 ezres arénában ) Szívből kívánom nekik, hogy kerüljenek ki ebből a hullámvölgyből, felőlem vasárnap Bresciában már nyerhetnek is egy Rudolf góllal. Csak ugye csütörtökön még minket fogadnak és remélem, hogy nem a Bari feltámadásáról fog cikkezni pénteken az olasz sajtó. A kiskakas még ráér kukorékolni.

Ősszel egyoldalú volt a meccs.

Leonardo az alábbi 22 játékost viszi magával a durván 550 kilométerre fekvő városba: Julio Cesar, Orlandoni, Gallinetta (kapusok). Javier Zanetti, MaiconRanocchia, Materazzi, Chivu, Benedetti, Nagatomo, Natalino (hátvédek). Thiago Motta, SNEIJDER, Kharja, Cambiasso, Joel Obi, Coutinho, Lorenzo Crisetig (középpályások). Pazzini, Eto’o, Milito, Pandev (csatárok).

A védelmünk enyhén szólva is hiányos szokás szerint.  Sneijder felépült, remélem pályára fog lépni. Az eddig bevált 4-3-1-2-es felállásról, próbaképpen átállhatnánk a 4-3-3-ra. Ez a recept Mourinhonál már bevált. Ha Leo felhívna telefonon, az alábbi kezdőt javasolnám: J. Cesar – Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti – Kharja, Sneijder, Cambiasso – Milito, Pazzini, Eto’o

„Ha lúd legyen kövér” alapon boldog lennék, mikor lefújja a spori a meccset, ezt látnám a stadion eredményjelzőjén: AS BARI- FC INTERNAZIONALE  2-4 ( Rudolf 2, illetve Pazzini 2, Maicon, Milito )

FORZA INTER PER SEMPRE!