Il mercato – Kit igazoljunk?

Ugye a legnagyobb hal Kaká lehet az Inter januári horgász tavában. Ranocchia hála istennek és Moratti bácsinak már meg is érkezett Walter Samuel helyére. De kérdés, hogy van-e még szükség további igazolás(ok)ra vagy teljesen rendben van a keret. Leonardo rendbe teszi a csapatjátékot és jöhet bárki és bármi?

Összességében ha a szélsőséges sérülés hullám elmarad a szezon második felében,  és egy – két játékos (Milito, Sneijder, Maicon) összetudja magát szedni akkor relatíve felesleges igazolni elég bő és mély a keret. A középhátvéd probléma megoldott Ranocchia és Lucio alkotja majd nagy valószínűséggel a kezdő belsővédő párost, Córdoba és Chivu pedig megbízható helyettes ezen a poszton.

A balhátvéd poszt érdekes mert hárman is képesek itt játszani Zanetti, Chivu és Santon személyében. Viszont az idei szezonból kiindulva talán egyedül Zanetti az aki egyenletes teljesítmény tudna ott nyújtani. Ide talán érdemes lenne igazolni valakit, de olcsón és előrelépést jelentő embert nem igazán lehet találni főleg nem januárban, amikor a BL-be való nevezhetőség egy fontos kritérium. Igazából csak olyan szintű emberre van reális esély most, aki nem feltétlen lenne jobb megoldás a kereten belüli opcióknál.

A középpálya tökéletesen rendben 3 (Cambiasso, Stankovic, Motta) klasszis  játékos 2 (Mariga, Muntari) megbízható csere és egy elég talpra esett ifista (Obi) van ebben a csapatrészben.

A támadósorban lehetnek problémák. Balotelli távozását jobban megérezte az Inter mint a vezetőség gondolta volna. Pont az a plusz hiányzik a padról amit ő jelentett illetve beugró jellegű hidegvére a kapu előtt. Mivel az első számú gólfelelős Milito idén sérülések és brutális forma hanyatlás miatt súlytalan, Pandev sosem volt egy gólgyáros és Ő sem az igazi eddig, egyedül Eto’o – hiába van élete formájában – kevés. Coutinho és Biabiany kettősről a vezetőség azt hitte, hogy ketten együtt majd tudják helyettesíteni Balotellit. Coutinho jövő ilyenkorra talán, de Biabiany semmiképpen. És ne feledkezzünk meg Sneijderről sem aki részben ugyanúgy a támadó szekció része, elég cudar formában és érdemi csere nélkül várja a szezon második felét

Előre fele egy olyan ember kellene aki képes több poszton is játszani széleken, csatárként vagy irányítóban. Ez lett volna Cassano. Most hirtelen leakasztani gazdaságosba egy ilyen embert nem egyszerű.

Nekünk eszünkbe jutott, hanem is feltétlen erre a posztra, de Elano neve aki egy sokoldalú részben támadó felfogású labdarúgó. Pandev személyében tudjuk milyen hasznos tud lenni egy ilyen – fajta művészi kubikus típusú játékos. Továbbá a genovai Palacio is illene a képbe, többposztos, remekül passzol, inkább előkészítő játékos, de veszélyes a kapura is. Az emberi tévedésre mindig van lehetőség. Várjuk a tippeket nekünk mi illetve ki kerülte el a figyelmünket.