A földkerekség legjobb csapata (?)

Ezek lennénk mi. Elvileg. Mert a kongói Mazembe elleni 3-0 azt jelenti, hogy megnyertük a klubvilágbajnokságot. Örülnünk kellene. Én azonban nem bírok tiszta szívből örülni, valami vagy inkább valaki beárnyékolja a sikert. Igen, az edzőnkről van szó. Akivel talán még Moratti sem tudja, mit kezdjen.

 

 

Néhány mondat a meccsről, ha valaki lemaradt volna erről az amúgy nem túl színvonalas találkozóról. A legjobb hír az volt, hogy Maicon rendbe jött és rögtön a kezdőben is kapott helyet. A mérkőzés maga úgy indult, mint az elődöntő. Az Inter rögtön az elején eldöntötte a trófea sorsát, igaz most a 13. percig várni kellett az első találatra, amit Pandev szerzett Eto’o remek indítása után. Aztán 4 perccel később a kameruni is betalált. Eddig volt izgalmas a meccs. A Mazembe próbálkozott becsülettel, de az látszott, hogy nincs egy súlycsoportban a milánói csapattal. Az Inter akkor került helyzetbe, amikor csak akart, igaz nem erőltették meg magukat túl sokszor. Milito megint idei nem túl fényes formáját hozta, 3 ziccert hibázott. Sajnos nem sikerült átmenteni az elődöntőbeli teljesítményét. Ellenben Eto’o nagyon fickándozott, ő hozta azt, amivel egész ősszel tolta a szekeret. Hogy ezúttal is egy hármas díszelegjen a csapat neve mellett arról a Milito helyett csereként pályára lépő Biabiany gondoskodott, ő argentin kollégájától eltérően nem hibázott szemben a kapussal.

Eto’o megkapta az aranylabdát, Zanetti pedig a fair play díjat. Egyébként a két meccs alapján nálam egyértelműen Capitano az MVP, nagyon látszott rajta, hogy mindent megtesz a trófeáért. Az elődöntőbeli gólja mellett a döntőben is hozta a tőle megszokott szinte hibátlan teljesítményt. Bravo!

És akkor nem mehetünk el az edzőkérdés mellett. Benítez ha nem nyeri meg a klubvébét repül. Ezt az ultimátumot kapta Morattitól a torna előtt. Megnyertük a klubvébét. Azt azonban nem felejthetjük el, hogy az ellenfelek, nem lebecsülve őket, jó ha a Bari szintjét megütötték. Talán az igazi erőfelmérő a brazil Inter ellen lehetett volna, de hát ne kisebbítsük a kongóiak érdemeit.

Most a torna után Rafa intézett pár szót Morattihoz. Vagy teljhatalmat kap és igazolhat 3-4 játékost, vagy inkább rúgják ki. Igazából az lenne a legjobb, ha mindkettő vágya teljesülne.

Az előttünk álló téli szünetben muszáj lesz aktivizálni magunkat az átigazolási piacon, egy-két jó igazlással (Cassano ?) maradhat esélyünk mind a honi pontvadászatban, mind a BL-ben.