A legjobb Coppa-döntő?

Az egymeccses formátum bevezetése óta nem láthattunk ilyen fordulatos, sok gólt hozó Coppa Italia finálét, melynek végén ráadásul az Interisták nyakába került az aranyérem.

A kupa jelentőségét persze felesleges túldimenzionálni, mindenki tudja, hogy ez „csak” a második legrangosabb olasz cím, de azért lekicsinylőek se legyünk. Az idei kiírás remek párosításokat, izgalmas meccseket hozott, a döntő pedig egy Derby D’Italiát, ami azért mindig presztizskérdés. Pláne, hogy a Juventus, amellett, hogy kozmetikázhatott volna kicsit a szezonján, visszavághatott volna az Internek az előző két meccsért, míg a Nerazzurri ugyebár 11 éve nem hódította a serleget, ami szintén emelte a tegnap este tétjét.

Meglehetősen pesszimista hangulatú előzetesünkre Barella a szezon talán legszebb góljával válaszolt mindössze a hetedik percben (bár a wishes Buffon talán elvetődhetett volna rá, ha már ezt Handának is mindig felrójuk), ez pedig meg is adta a meccs alaphangját, hamar támadási kényszerbe hozva a nem épp offenzív játékáról ismert Allegri-csapatot. A Juventus talán lassan ébredt fel kicsit, de nem érheti szó a házuk elejét, hiszen a félidő közepén egy enyhébb tüzijátékot azért összehoztak Handanovic kapuja előtt, Dybala két helyzetet is elrontott (BUNDA!) de Vlahovic óriási kövésénél is résen kellett lennie a capitanonak.

A helyzetek ellenére a labda érezhetően az Internél volt többet,  és a torinói bajnokiból kiindulva ezen a ponton el tudtuk képzelni, hogy a második félidő majd csak úgy elcsordogál, ám ezt az akkor már Bernardeschi-Dybala-Morata-Vlahovic kvartettel rohamozó Juve nagyon gyorsan elvetette. Kérdés csak az, hogy hol járt az Inter ezekben a percekben, de úgy néz ki így tavaszra a védelem képtelenné vált 90 percet kisebb elalvások nélkül lehozni. A szezon legrosszabb 3 percét láthattuk valószínűleg, illetve bianconero szempontból valószínűleg a legjobbat.

Az Internél pattogott a labda immár, Brozovicék pedig óriási melót raktak bele, hogy újra magukhoz vegyék az irányítást. Igaz, ez elég meddő mezőnyfölényt eredményezett csak, Lautaro bedarálása azonban meghozta a várt lehetőséget. Legfeljebb annyi kivetnivalónk van, hogy Calhanoglu helyezhette volna kicsit jobban a büntetőt. Mivel idén imádjuk a hosszabbítást, jöhetett a 2×15 perc, mely egészen csendben telt, viszont De Ligtre ismét számíthattunk – csak tudnánk, mit keresett ott De Vrij. A tizenegyes előtti akció tökéletes copy pasteje az előzőnek, beadás, visszafejes, a Juve hollandja odarúg, ezúttal pedig Perisic vágta be a büntit nagyon magabiztosan. Perisic még tartogatott egy meglepetést, csak hogy lehessen még vitatkozni az év gólján, csak úgy Maiconosan. Fordulásra minden eldőlt.

 

Kupagyőztes az Inter, ezt pedig magunk sem gondoltuk volna, hogy ennyire jó érzés leírni. Ez egyértelműen az a típusú meccs volt, ami napokra pozitív energiával tölti el a szurkolót, remélem ti is érzitek, kedves olvasók. Inzaghi Intere masszív csapat, amely megérdemel minden címet, ami az útjába kerül. 

Handanovic: 7 – Lehet, hogy Sandro góljánál nem nézett ki jól, de az a labda biztos, hogy irányt változtatott Morata lábán, szóval nem tudom hibáztatni.

D’Ambrosio: 6 – Nagyjából hozta a kötelezőt, de Vlahovic azért szépen elfektette. Indokolt volt helyette Dimarcot hozni.

De Vrij: 7 – Jól védekezett, és a tizenegyeshez is hozzájárult.

Skriniar: 7 – Meg kell hagyni, elég rendesen bemutatkozott Dybalának.

Darmian: 6 – Nagyon hajtott, de kellett a gól, így érthető, hogy Dumfries váltotta.

Barella: 7.5 – A szokásos magas intenzitás, és karrierje egyik legszebb gólja a tegnapi termés.

Brozovic: 7 – Vezéregyéniségként mozgott a 120 perc alatt.

Calhanoglu: 7.5 – Azért kell majd valaki, aki egyszerűen is tud büntetőt rúgni.

Perisic: 10 – Négyből négy találathoz járult hozzá, és végre Cuadradonak is megmutatta, ki az úr a háznál.

Dzeko: 4.5 – Sajnos megint ő a fekete bárány, annyira lassan mozgott, hogy Chiellini is rendre előzte.

Lautaro: 5.5 – Sok levegőhöz nem jutott.

Correa: 6 – Legalább igyekezett megjátszható lenni, és a hétvégéhez hasonlóan odatette magát.

Dumfries: 6.5 – Jól szállt be, elnyűhetetlen volt.

Dimarco: 7 – Szinte fordulópontnak tekinthető a becserélése, életet vitt a szélsőjátékba.

Vidal: 6 – A mentalitására nincs panaszunk, de különösebben csak a bunkózásaira emlékszünk.

Alexis: 6 – Ezúttal nem kellett bevállalnia a győztes gólt.

Folytatás pedig vasárnap este Szardínián.

(képek forrása: https://www.facebook.com/Inter )