Így ki lehet esni

Az első Liverpool elleni meccsel kezdődött gyengélkedést remélhetőleg végleg sikerült magunk mögött hagyni a tegnap esti találkozóval. Ismét megmutatta a csapat, hogy van bennük karakter, ahogy ismét felszínre kerültek olyan elemek is, amiben mindenképp fejlődni kell, ha legközelebb még inkább meg szeretnénk szorongatni egy ilyen szintű ellenfelet.

Az odavágóhoz képest magabiztosabban kezdtünk, ugyanakkor ez helyzetekben nem igazán nyilvánult meg, az első fél órában Dumfries 7. percben lőtt harmatos lövésén kívül nem tudtunk lehetőségeket kialakítani. Nem úgy a Liverpool, akik több rögzített helyzetet követően is zavart tudtak kelteni, a 31. percben Matip fejesét követően kapufáig is eljutottak, pár perccel később pedig van Dijk került nagy helyzetbe, amit éppen csak sikerült blokkolni. Nálunk Calhanoglu szolgált még egy nagy helyzettel a 42. percben, aki egy frappáns szabadrúgással próbált túljárni Allison eszén, de a brazil kapus is résen volt. Az angolok a félidő végén szintén egy szabadrúgásból próbáltak veszélyeztetni, de végül kaput tévesztett Alexander-Arnold.

A második félidő elejét kicsit megnyomta a Pool, több veszélyes próbálkozásuk is volt, de Salah 52. percben lőtt kapufája révén jutottak legközelebb a vezetés megszerzéséhez. Ezek után a mi perceink következtek, több remek támadást is sikerült eljuttatni a tizenhatosig, de ahogy korábban is, úgy most se sikerült átütő erőt vinni ezekbe, ugyanakkor mindenki nagy örömére Lautaro a 62. percben egy hatalmas bombagóllal vezetést szerzett, amit egy perccel később Sancheznek sikerült is lerombolni, mikor is kiállíttatta magát. Nagy kár volt ezért, mert a meccs lefolyását nézve, a momentum a mi oldalunkra állt, de emiatt ezt esélytelenek voltunk kihasználni. Ráadásul De Vrijt a félidőben, Brozovicot pedig a 75. percben kellett kisebb sérülés miatt lecserélni, ami szintén nem jött jól és Inzaghi további cseréin is látszott, hogy valamilyen szinten ezt a párharcot elengedte. Összességében a Liverpoolnak még két nagyobb helyzete volt, a 77. percben Salah meglőtte a vörösök harmadik kapufáját, majd a 92. percben Diaz az üres kapura lőtt rá, de Vidal hősiesen bevetődve blokkolta a lövést, így sikerült kiharcolni az 1-0-és győzelmet, ezzel véget vetve az angolok 29 meccs óta tartó hazai pályás veretlenségének.

Azt hiszem, Inzaghi taktikája tegnap is remekül működött, amit lehetett a meccsből kihoztak a fiúk, de azt megint csak látni kell, hogy a támadásink lagymatagok voltak, nem volt bennük elég erő, hogy valódi helyzeteket tudjunk kidolgozni. Ugyanakkor olyan alapokkal rendelkezünk, amelyekre lehet építeni, hiszen egy olyan csapatnak tudtunk igencsak sok kellemetlenséget okozni, akiknél nincs sok jobb jelenleg a Bajnokok Ligájában. A kezdőben be kell foltozni egy pár lyukat, a kispadra pedig friss arcokat kell hozni, és ezek mellett abban is biztos vagyok, hogy Inzaghinak is sikerülni fog új és friss elemeket beépíteni a játékunkba. De ez egyelőre a jövő zenéje. Szerencsére a csapat kilábalni látszik a brutális februári sorsolás okozta mentális mélypontról, és bíznunk kell abban, hogy a nekünk kedvező sorsolással karöltve be tudjuk húzni a második csillagot, valamint esetlegesen az olasz kupa győzelmet. Vasárnap este a Torino ellen rögtön lehet is bizonyítani a szándékainkat.

Pontozás:

Handanovic – Sokat bizonytalankodott, volt legalább két nagy hibája, ahol nem rajta múlt, hogy nem kaptunk gólt, két védést azért tudott prezentálni, és végül is csak lehozta egy celan sheettel. (6)

Skrniar – A mérkőzés legjobbja, áttörhetetlen erődként védte a kapunkat a góltól, közben pedig folyamatosan bizonyítja, hogy hozzá kell kerülnie a csapatkapitányi karszalagnak a következő idénytől kezdve. (8)

De Vrij – A sérüléséig szerencsére nyoma se volt bizonytalanságnak, remélem ez már így is marad az idény végéig és hogy gyorsan felépül. (6,5) – D’Ambrosio – Ismét egy meccs, ahol nem kaptunk gólt a jelenlétében. (6)

Bastoni – Nagyot harcolt végig ő is, rajta se nagyon lehetett átjutni, de ha mégis, akkor mindig jó ütemben faultolt. (6,5)

Dumfries – Kicsit szenvedett a pályán Robertson mellett, néhol bizonytalan volt támadásban és védekezésben is, de nagyobb hibát nem vétett, ugyanakkor ennél többet várunk el tőle. (6)

Vidal – Ismét remekül helyettesítette Barellát védekezésben, a meccs végi mentése pedig elképesztően szép volt, de a támadásokba most tudott nagy szerepet vállalni. (6,5)

Brozovic – Uralta a középpályát, emiatt hosszabbítottunk vele szerződést. Sajnos a sérülése miatt nem tudta végigjátszani a meccset, reméljük a hétvégén újra ott lehet a kezdőben.  (7)

Calhanoglu – Talán egy kicsit haloványabb volt ma, de ma is jól segített be Brozonak, támadásban pedig ő volt a kreatív erő. (6,5)

Perisic – Sajnos messze nem tudta úgy uralni a középpályát, mint az odavágón, talán a kényszerpihenője miatt nem volt ma meg benne az a harciasság, amit megszoktunk ebben a szezonban. (6)

Lautaro – Ő volt ma az egyetlen támadó, aki helyzetbe tudott kerülni, de mégis egy hatalmas átlövéssel tudott gólt szerezni. Remélem nem veszti el újra a góllövő cipőjét. (6,5)

Sanchez – Nem igazán az övé ez az idény, és nem is várom, hogy elkezdjen brillírozni. Tegnap, szinte csak rossz döntéseket hozott, a kiállítása pedig megérdemelt volt. (4,5)

Inzaghi – Úgy érzem, hogy ismételten ő volt a jobb edző, a kiállítás ugyanakkor megpecsételte a csapat sorsát, amit lekövetett a cseréivel is, innentől könnyebb lesz neki is a Scudettora koncentrálni. (6,5)

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)