Újabb sansz a talpraállásra

Bizarr heteket élünk át, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen széria előfordulhat a szezonban… Ahelyett, hogy több ponttal vezetné az Inter a tabellát, most azon kell rimánkodni, hogy valahogy, bárhogy visszajöjjön az ősz végi forma (vagy abból valami), és a csapat kínkeservesen visszakecmeregjen az élre. A mai ellenfél ismét ideális, de hát…

Nos, igen, egy héttel ezelőtt is azt gondoltuk, hogy az extrém nehéz helyzetben lévő – ámde Blessinnel egyáltalán nem reménytelen együttes benyomását keltő – Genoa ellen végre valahára elkezd majd kikecmeregni a csapat a saját maga által ásott gödörből. Nem így történt, és azzal a sokadik gyomrost kaptuk mostanság, amit csak minimálisan tetézett a Milannal lejátszott, igazából  senkinek nem hiányzó kupameccs. Amiatt annyira nem fáj a fejünk, bár szarul nézett ki összességében, sok energia nem lett belefektetve – a visszavágó persze már sokkal fontosabb lesz, de azzal még ráérünk foglalkozni.

Szóval itt van nekünk a mai bajnoki, amit az utolsó helyezett Salernitanával kell megvívni, hazai pályán. Kissé „vészjósló”, hogy a múlt ők is veretlenségi(döntetlen) szériából érkeznek, de hát ezektől az eredményektől még nem lett szignifikánsan jobb Nicola brigádja. Egyébként a salernóiak a nagy öreg Ribéry nélkül kénytelenek kiállni, ez nem feltétlen rossz hír – bár alapesetben nyilván mindegynek kéne, hogy legyen.

És akkor a mieink… Rosszul néz ki a szitu mostanság. Totálisan eltűnt a flow a támadójátékból, csikorog az egész gépezet, és ez minden, külvilág felé mutatott rezdülésből kiviláglik. Valahonnan kéne egy szikra, ami újra begyújtja a tüzet, amitől újra el lehetne indulni a jó úton. Talán egy gól elég? Netán egy győzelem kell hozzá? Ki tudja? Mindenesetre ma kénytelen jobban belenyúlni Inzaghi a kezdőbe a közelgő liverpooli csata miatt, és talán pont ez hozhat valamiféle frissességet. Correa, Darmian, Dimarco, Gagliardini, Gosens és Ranocchia mind-mind kisebb-nagyobb lehetőséghez juthatnak, és bizony rajtuk (is) a sor, hogy elkezdjék kirángatni a hosszabb ideje mocsárban ragadt szekeret. Meg persze azokon, akik formája konstans valahol a béka segge alatt van két méterrel (elsősorban Barellára és Martínezre gondolok).

 

 

Nehéz meccsel nem számolok, viszont hosszú idő után ma meg kell érezni végre a győzelem ízét, és punktum. Ellenkező esetben többé nem mondhatjuk, hogy Scudetto-esélyes a csapat. Egyébként mindenki a fedélzeten, most már második alkalommal.

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Handanovic – Bastoni, Ranocchia, Skriniar – Darmian, Gagliardini, Brozovic, Barella, Dumfries – Martínez, Dzeko.

20:45-kor indul a buli, a Sport1 pedig élőben közvetít majd.

Képek forrása: cassandrapronostici.com (kiemelt kép), inter.it