Az utolsó szalmaszál?

A hétvégi fordulóból nem igazán sikerült úgy kijönni, ahogy szerettük volna. Míg a riválisok nem nagyon akarnak hibázni, nálunk folyamatosan kerül homokszem a gépezetbe. Le kéne hajolni az utolsó szalmaszálért, de ott lesz-e a sarló a kezünkben?

Még felocsúdni sincs időnk ebből a csalódásból és már itt is van a következő BL forduló, ahol a szezon meglepetéscsapatát fogadjuk. Szocializmusszerető emberek előnyben, hiszen Tiraszpol minden vélt vagy valós szépségét megmutatja, ahogy a focicsapatuk painttel rajzolt logója is. De mint tudjuk, nem mindig a körülmények és a külső megjelenés számít vagy épp egy keret transfermarkt értéke. Ugyanakkor minden várakozásra rácáfolva legyőzték az Sahtar Donecket majd a Real Madridot is, így 6 ponttal vezetik a csoportot. Lehet azt mondani, hogy csak a (vörös)csillagok állása volt jó helyen, de a BL-ben egy pontot sem adnak ingyen, így a légiósokkal teletűzdelt keretüket bizony semmiképp sem szabad lebecsülni, főleg, ha így pályáznak az év élmunkása címre.

Ami ennél is rosszabb, hogy mi is pont ugyanabban a formában folytattuk a BL „menetelésünket”, amellyel az előző idényben a 4. helyen estünk ki a csoportkörből. Ugyanakkor megint el lehet sütni azt a klisét, hogy még semmi sincs veszve, csupán nyerni kéne a ma esti találkozón.  Na de fogunk-e? Összességében vannak gyönyörűen szép periódusok minden találkozónkon, azonban rengeteg csúnya védekezési hiba csúszik be, plusz a szerencsével is hadilábon állunk. Ezek sajnos a bajnoki tabellán is egyre jobban látszódnak. Ezzel szemben lehetne virítani a BL-ben, de ha ma nem nyerünk, megintcsak akkora nyomás lesz a csapaton, amit az eddigi tendencia alapján nehéz elképzelni, hogy a magunk javára tudnánk fordítani.

Sajnos azt is el kell ismernem, hogy egyelőre nem az én elképzeléseim állnak nyerésre az idénnyel kapcsolatban. A támadóbb játékfelfogás nem minden meccsen párosul gólokkal, amivel nem tudjuk egyensúlyozni a nyíltabb középpálya miatti védekezés hiányát, nem beszélve arról, hogy ezzel a védőink is kiszolgáltatottabbak. És ebben az se segít, hogy Barella és Brozovic mellé nem tudunk olyan embert rakni, aki akárcsak Eriksen tavaszi stabilitását tudná hozni. Ehhez hozzátéve, hogy a másik két nagy hiányzó pontjai is egyre égetőbben hiányoznak a kanadai táblázaton. Bízok Inzaghiban továbbra is, alapvetően tetszenek az elképzelései és a játékfelfogása, ugyanakkor kérdés, hogy időben talál-e megoldást a problémákra, vagy már a téli átigazolási szezon előtt elúszik minden.

Utóbbi elkerülését segítheti egy győzelem a mai napon, ahol el kéne kezdenünk lebontani a szocializmus egyik utolsó bástyáját, és megmutatni végre Transznisztria lakóinak, hogy ideig-óráig működhetnek a lenini tanok, ugyanakkor a demokrácia mégiscsak könnyebben emészthetőbb. Ez esetünkben csak annyit jelent, hogy akkor is nyerni kell ma, ha utána tankokkal fogadnak minket egy álom összetörése miatt.

Várható kezdők:

INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Vidal, Perisic; Sanchez, Lautaro.

SHERIFF TIRASPOL (4-1-4-1): Celeadnic; Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano; Addo; Traoré, Kolovos, Thill, Castañeda; Yansane.