A győzelem útja

Az átlagos Inter-szurkolónak sajnos nem a 2020 nyarán lejátszott, laza sikert hozó Európa Liga elődöntő jut eszébe, ha meghallja: Shaktar Donyeck. Sokkal inkább asszociálunk a tavalyi töketlenkedésre, amit a BL csoportkör utolsó meccsnapján sikerült produkálni a jóval gyengébb erőkből álló brazilok ukránok ellen. Ideje feledtetni a nem túl távoli múltat és idegenben is könyörtelenül bedarálni De Zerbi együttesét.

Az olasz edző projektje kifejezetten izgalmas lehet a Shaktar szurkolói számára; a közös munka már eredményezett egy hazai szuperkupa győzelmet, ugyanakkor a BL csoportkör nyitánya nem alakult éppen ideálisan számukra. Fülemben csengenek Bíró Dávid szavai az Esélylesők c. műsorból, ahol azt állította, hogy a Sheriff Tiraspol nulla ponttal, akár még rúgott gól nélkül fogja zárni a csoportot. A moldáv együttes azonban óriási meglepetésre felülmúlta a Shaktart az első meccsnapon, az ukránok így tulajdonképpen győzelmi kényszerben lépnek pályára ma este.

Ugyanez elmondható az Interről is. Kedvenceink végre valahára elkerülték a legerősebb/legkiegyenlítettebb kvartettek egyikét, így most már tényleg joggal bizakodhatunk a továbbjutásban. A Real elleni játék az első félidőben lenyűgöző volt, gólokat viszont így sem eredményezett. Ha sikerül megismételni a spanyolok elleni teljesítményt, akkor egészen biztos, hogy még a De Zerbi által irányított Shaktar Donyeck sem fog problémát okozni.

Kezdés 18:45-kor, Sport 1 élőben közvetíti a találkozót.

Update: azóta tudjuk, hogy ezúttal sem sikerült felülmúlni az ukrán bajnokot, sőt… A pontozást a kollégák már elvégezték egy Facebook-posztban, úgyhogy rá is kanyarodhatunk a ma esti találkozóra.

A forgatókönyv nagyjából hasonló, mint a BL meccsen volt; egy olyan csapat ellen kellene nyerni, akik rendszeresen megnehezítik a dolgunkat. Dionisi vezetőedző nem végez rossz munkát ahhoz képest, hogy számos kulcsjátékosától megvált a Sassuolo. Ennek ellenére az elmúlt években soha nem volt ennyire egyértelmű, hogy az Inter a mérkőzés esélyese. Reméljük, hogy nem remegnek a lábak és sikerül egy győzelemmel elvonulni az újabb válogatott szünetre.

Az elkövetkező két hétben majd bővebben is foglalkozunk a csapattal. Egy hosszabb terjedelmű poszt mindenképpen várható, de akár még egy podcast is születhet. Előbb viszont szurkoljuk ki ezt a mait, forza!

Kezdés 20:45-kor, a találkozót a Sport1-en nézhetjük.