Sokkoló ikszgék

A Spezia-meccs végül sokkal nehezebbnek bizonyult, mint várható volt. A kiesés ellen küzdő, de attól különösebben már nem fenyegetett hazaiak valószínűleg egy vereségtől sem zuhantak volna letargiába, az Inter hibáját kihasználva azonban vezetéshez jutottak, és végül sikerült is kiimádkozniuk egy döntetlent.

A meccs alakulását tekintve nem elhanyagolható előzmény a nem sokkal korábban véget érő Milan-Sassuolo meccs, ahol kedvenc kertszomszédjaink és Szuperliga-bajtársaink nyert helyzetből kikaptak a fiatal Giacomo Raspadori duplájának köszönhetően. Kétség kívül a mieink is figyelemmel kísérték a Milan kálváriáját, és érzésem szerint sikerült is megnyugodniuk, túlságosan is. Az első 10 percből konkrétan szinte semmire nem emlékszem, céltalan passzolgatás, kocogás dereng, aztán hidegzuhanyként Farias gyenge lövése valahogy a hálóban köt ki. Persze lehet, hogy Handanovic nem látta jól a lövést, és Hakimi is blokkolhatott volna ha kicsit erélyesebb, de ez inkább a Capitano sara, mint a hétvégi öngól. 

Az Inter aztán felébredt, és sikerült szinte az egész meccset irányítása alá vennie. Az igazi átütőerő talán hiányzott, mégis bőségesen sikerült lehetőséget kidolgozni, főleg Hakimi aktívkodott, az egyenlítés előtt is ő adott be Perisicnek. A befejezéseknél valahogy nem jött össze semmi, az ellenfél kapusa, Provedel pedig Perkó gólját leszámítva nagyon biztos kézzel védett, amit mi sem demonstrál jobban mint a ziccerben Lukaku lábáról leszedett labda. Maga a Spezia egyébként kimondottan nem keltett jó benyomást, a buszt betolták tisztességesen, a területeket nagyrészt jól zárták végig, de amint hozzájuk került a labda, rengeteg hibát vétettek. Folyamatosan túl hosszan passzoltak, két ízben a csatárainkat ajándékozták meg, az Inter térfelére pedig szinte képtelenek voltak átjönni. Farias gólt érő lövése volt az egyetlen próbálkozásuk a meccsen, az understat szerint 0.03-as xG-t értek el (lol) szemben az Inter 2.88-ával, ami alighanem kimeríti a mázli fogalmát. Az már csak a meggy a habon, hogy lesről mindkét csatárunk azonnal betalált, szabályos körülmények között azonban képtelenek voltak jobban célozni.

Pontozás:

Handanovic: 4 – Ezek most nem az ő napjai voltak.

Skriniar: 7 – Rengeteg labdát mart el az ellenfelektől.

De Vri: 6.5 – Szokásos stabilitás.

Bastoni: 6.5 – A félidő végén felhúzták kicsit, de szerencsére megőrizte a hidegvérét.

Hakimi: 7 – Kvázi gólpassz, és sok jó megindulás. Ha nem áll fél lépésnyire lesen, valószínűleg akkor is gólt rúgatott volna Romeluval a végén.

Barella: 5.5 – Nem annyira jöttek tőle a jó megmozdulások támadásban. A helyzetét ő sem lőtte be.

Brozovic: 5.5 – Egyszer kirúgta a labdát a stadionból.

Eriksen: 4 – Ez most borzasztó nagy alibi volt.

Perisic: 6 – Kezdi visszanyerni a formáját.

Lautaro: 6 – Rengeteg meló, egy óriási kapufa, még az utolsó másodpercben is volt egy lövőhelyzete, amit mondjuk helyezhetett volna jobban.

Lukaku: 4.5 – Vannak meccsei, amikor zavarja őt a labda, itt most kicsit ez történt. Talán túlságosan akart.

Sancheztől ma nem jöttek a penge megoldások, Youngtól talán a középre tekert labdákat várta Conte, de azok is elmaradtak.

 

Letargiába pedig mi sem zuhantunk, hiszen a döntetlen ellenére nem csökkent a távolság az Inter és az üldözőraj között. Sőt, ha a Roma otthon pontot rabol az Atalantától, még nőhet is a különbség egy ponttal, hiszen úgy a vereséget szenvedő Milan marad a második helyen. A következő három meccsen viszont szeretnénk a februári lehengerlő Intert látni, csak hogy ne kelljen matekozással fárasztani az agyunkat.

(kép: thepeninsulaqatar.com)