Leértékelt rangadó

Történt egy s más vasárnap este: egyfelől kissé szomorú hír, hogy megszakadt az Inter 11 meccsen át tartó győzelmi sorozata. A pozitív oldalon ott van, hogy Eriksen gólt lőtt egy bajnokin, ám egy védelmi baki miatt ez most csak egy pontot ért – bár ez láthatóan Contét és a csapatot nem vágta földhöz, és ez így is van rendjén.

Az első félidő finoman szólva megbirizgálta az igazságérzetemet. Várható módon a Napoli lépett fel kezdeményezőbben, bár ez többnyire csak meddő mezőnyfölényben és tényleg nagyon magas letámadásban merült ki, a labdával nem tudtak igazán mit kezdeni. Az Intert eleinte ugyan sikerült labdakihozatali hibákra kényszeríteni, egy ponton túl azonban elkezdtek jönni a kontrák, Lukaku a szokásos lefordulása utáni remek passzából Darmian került ziccerbe. Ő azonban valamiért ahelyett, hogy a jobb lábával kapura küldte volna a labdát, ballal passzolt, rosszul. Nem sokkal később egy szöglet után Lukaku révén zörrent meg a hazai kapufa, gólt azonban csak a saját kapuja előtt ért el az Inter, köszönhetően de Vrij és Handanovic leolvadásának. Ugyan sokan a kapitány számlájára írják ezt a gólt, nekem ez nehezemre esik, de Vrij is feleslegesen nyújtotta ki a lábát, egyszerűen rosszkor volt rossz helyen. A folytatás hozott még egy Lukaku kapufát egy parádés Eriksen pontrúgás után, és Barellát is csak centikkel tudta megelőzni Meret egy kiugratást követően.

A második félidő elején egy felpaprikázott Intert láttunk, viszont a lendület igazán csak az egyenlítésig tartott ki – Erik gólja viszont igazi eye candy nekünk. A nápolyi védők nonszensz helyezkedését persze megköszönhetjük, de ha már így alakult, a dán remekül élt a kínálkozó lehetőséggel, ezt bizony nem lehetett volna szebben megoldani.

Az Inter tehát jelentősen visszavett, a meccs utolsó húsz perce pedig egyértelműen a Napolié volt. Megbizonyosodhattunk róla, hogy Politano bizony továbbra is ügyes játékos, ám milánói karrierjéhez hasonló módon a végső döfést itt sem tudta bevinni. Doveri játékvezető persze megpróbálta helyette is, ám mindenképpen jeles dolog, hogy a teljesen nonszensz ítéletét (miért mondja rá egy szituációra, hogy tizenegyes, ha nem látta?) legalább a VAR segítségével sikerült felülbírálnia. Mondja valaki ezek után, hogy nincs szükség videóra!

Összefoglaló:

Pontozok is, mert szeretitek:

Handanovic: 5 – Párszor szükség volt rá, de bravúrt nem kellett bemutatnia. Az öngól ront az összképen.

Skriniar: 6 – Állta a sarat, érdekes módon a Napoli nagyon ritkán próbált Insigne oldalán támadást vezetni.

de Vrij: 6 – Öngól-passz? Igazából nem tudok rá sem haragudni, remekül játszott.

Bastoni: 5.5 – Láthatóan rá próbáltak a leginkább nyomást helyezni a zöld-fekete mezesek támadásvezetésnél és letámadásnál is, azonban nem tudtak igazán túljárni az eszén.

Hakimi: 6.5 – Ezen a meccsen kimondottan jól tudta kamatoztatni sebességét, a gólban is főszerepet játszott, a végén azonban Darmianhoz hasonlóan ő sem lőtte el ziccerben. Lehet, hogy az Inter szélsői is növeszthetnének a csatárokéhoz méltó egót, mert ez így nem jó.

Barella: 6 – Nem ez volt élete meccse, de védekezésben, futómennyiségben hozta a tőle megszokott magas sztenderdet.

Brozovic: 6 – Azon meccsek egyike, amikor szinte nonstop letámadják őt. Érdekes volt, hogy időnként helyet cserélt Eriksennel a labdakihozatalok megkönnyítése érdekében.

Eriksen: 7 – Borzasztó álmos mozgás a meccs elején, azonban egy idő után felébredt. Több jó pontrúgás, és egy kiváló átlövés.

Darmian: 5.5 – Politano őt is zavarba hozta párszor.

Martínez: 6 – Érdekes, hogy helyzete nem igazán akadt, mezőnyben azonban ismét hatalmasat melózott, és volt pár kiváló labdája is.

Lukaku: 6 – Lehetne copy pastelni az előző sort, persze annyi különbséggel, hogy neki végig Koulibalyval kellett közelharcot folytatnia. A szenegáli nem mindig tudta őt kordában tartani, arra azonban figyelt, hogy tiszta lövésig ne jusson.

Cserék:

Perisic meccshiányosan szállt be, reméljük felpörög. Sanchez egy óriási passzal vetette észre magát, kár, hogy nem gólpasszal. Gagliardininek nem sok hatása volt a meccsre.

Folytatás pedig már szerdán, amikor is La Spezia felé veszi az irányt a Nerazzurri!